Südün 7 önəmli faydası

Südün 7 önəmli faydasıSüd olduqca faydalı olub, sağlamlığımıza və gözəlliyimizə müsbət təsirləri var.Gəlin, orqanizmamıza xeyirli olan bu içkinin 7 əsas faydasından danışaq
1.Yüksək qida dəyəri
İnək südü A, E, K, C, D, B, PP qrupları, minerallar və amin turşuları ilə olduqca zəngindir. Tərkibindəki duz, kalsium və fosfor sümükləri gücləndirir. Süd xüsusilə uşaqlar üçün faydalıdır - bu, onların tam böyüməsinə və inkişafına kömək edir.
2.Ürəyə faydası
Gündəlik süd istehlakı ürək-damar sistemini gücləndirir, infarkt və insult riskini 37% azaldır. Bu, 324-dən çox araşdırmanın nəticələrini təhlil edərək İngiltərədəki elm adamları tərəfindən edilən nəticədir. Bu, damar elastikliyini qorumaq üçün lazım olan yüksək kalium tərkibinə bağlıdır. Süd qan təzyiqinin aşağı düşməsinə də kömək edir, çünki hipertansiyondan əziyyət çəkən insanlar üçün lazımdır.
3.Beyin və sinir sisteminə faydası
Süd sinir sisteminə sakitləşdirici təsir göstərir, yuxusuzluğun öhdəsindən gəlməyə kömək edir. Təəccüblü deyil ki, bal ilə bir stəkan isti süd, yuxusuzluq üçün ən məşhur xalq müalicəsi hesab edilir .
4.Sümükləri gücləndirir
Südün tərkibində çox miqdarda kalsium ionları var, lakin D vitamini az miqdardadı, bu da onun sovrulmasına kömək edir. Bu problemi həll etmək üçün bəzi istehsalçılar xüsusi olaraq D vitamini ilə zənginləşdirilmiş süd istehsal edirlər.
5. İmmun sistemini möhkəmləndirir və infeksiyalardan qoruyur.
Süd immunoglobulinlərin istehsalını stimullaşdırır, buna görə tez-tez soyuqdəymə və virus xəstəlikləri ilə içmək məsləhət görülür.
6.Həzm sistemində faydası
İnək südündə olan maddələr mədə və bağırsaqların selikli qişasının bərpasında iştirak edir və həzmi bərpa edir. Süd, eyni zamanda mədə yanmasını da aradan qaldırır, çünki tərkibi xlor turşusu ilə asanlıqla təmasda olan və onu tez bir zamanda söndürə bilən metallardan ibarətdir.
7. Əzələ inkişafında rolu
Süd kazein ilə zəngindir - bu digər heyvan zülallarına nisbətən daha sürətli və yüngül bir proteindir. Məşq sonrası bir stəkan süd əzələ yığmaq üçün lazım olan qidaları təmin edəcək və eyni zamanda toxluq hissi yaradacaqdır.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1154   Tarix: 19 sentyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Evdəki "yolka" sizə problem yarada bilər - Həkimdən AÇIQLAMA

Yeni il ağacları bəzi hallarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Aleksandra Filyovanın sözlərinə görə, canlı ağaclar daşınma və saxlanma zamanı qabıq və gövdəsində mikroskopik kif toplay

.

Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr

Miqren tutması bir çox insanın gündəlik fəaliyyətini ciddi şəkildə məhdudlaşdırır. Mütəxəssislər bildirir ki, miqren başlayan gün düzgün davranış ağrının şiddətini azaltmağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərin

.

Çay deyil, meyvədir

Berqamot çay kimi tanınsa da, əslində, onun sitrus bitkisi olduğundan çoxları xəbərsizdir. Bir versiyaya görə, onu seleksiya nəticəsində əldə ediblər. Başqa bir versiyaya görə, berqamot hibrid deyil, portağalın mutasiyas

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Elektron siqaretlər niyə qadağan olunur? - Deputat açıqladı

"Elektron siqaretlərin Azərbaycanda idxalı, istehsalı, satışı və istifadəsinin qadağan olunması ilə bağlı qanunvericiliyə təklif olunan dəyişikliklər ictimai sağlamlıq baxımından əsaslandırılmış və vaxtında atılan addımdır"

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

turlar.az

geyim dəbləri geyim seçimi hamilelikde qidalanma seksin növləri qadin dunyasi.az kabablar limon maskasi kosmetika novruza aid hakışta novruz bayrami tanisliq hamilelik salatlar