Südün orqanizmə təsiri

Südün orqanizmə təsiriSüdün tərkibi aşağıdakılardan ibarətdir:
- su - 87,4%
- südün yağlılığı - 3,5%
- zülal 2,6%
- laktoza - 4,8%
- minerallar - 0,8%
- azotlu birləşmələr - 0,05%
- vimaminlər, fermentlər, hormonlar.
Mütəxəssislər südün orqanizmdə ola ağır metal duzlarının və toksinlərin xaric etmək qabiliyyətinə malik olduğunu sübut etmişdir. Mütəxəssislər qanında kifayət qədər ağır metal duzları olan adamlar üzərində könüllü surətdə eksperimentlər aparmışlar. Onların araşdırmaları 1 ay ərzində yarım litr süd içən xəstələrin qanının təmizləndiyini təsdiq etmişlər. Amma onlar süd içməyi hamıya məsləhət bilmirlər. Belə ki, bəzi hallarda süd içmək insanlarda həzm sisteminin pozulmasına səbəb ola bilir. Bu aşağıdakı hallarda baş verə bilir:
- turşu məhsulları qəbul edildiyi zaman
- laktoza çatışmazlığı zamanı.
Süd içmək insanlarda mədə turşuluğunu azaldır, ürək ynğısını aradan qaldırır, orqanizmdə bioloji aktiv maddələrin artmasına səbəb olur. Uzun müddət süd qəbul etmək qadınlarda ovulyasiyanın normallaşmasına və bu səbəbdən baş verən sonsuzluğun aradan qalxmasına səbəb olur. Bundan başqa südün tərkibində olan D vitamini diş xəstəliklərinin və osteoparozun baş verməsinin qarşısını alır. Süd içmək orqanizmdə mineral mübadiləsini sürətləndirir və sümük toxumasında kalsiumun miqdarını normallaşdırır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1207   Tarix: 17 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari sac duzumleri toy makiyaji sekilleri xəmir xörəkləri toy ucun dizayn bədənə qulluq balıq və dəniz məhsulları kosmetika englishdilində qulaq maraqli hakistalar haxışda sağlamlıq lakonizim