Sumağın bilmədiyimiz faydaları

Sumağın bilmədiyimiz faydalarıMətbəxlərin vazkeçilməz ədviyyatlarından biri olan sumaq özünəməxsus dadı ilə tanınır. Bu ədviyyatın insan sağlamlığına bir çox faydası var. 
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, sumaq bir çox antioksidant birləşmələrlə zəngin ədviyyatdır. Bədəni oksidləşdirici zərərdən qoruyur, metabolik prosesləri dəstəkləyir.
Antiseptik kimi tanınan sumaq orqanizmin bakteriya və mikroblarla mübarizə aparmasına kömək edir. Sumaq həzmi asanlaşdırır, həzmsizliyi aradan qaldırır. Qan şəkərini də tarazlaşdırmağa kömək edən sumaq ürək sağlamlığını dəstəkləyir.
Güclü antioksidant təsiri sayəsində infarkt, insult kimi ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alır. Sumağın tərkibində lif, sağlam yağlar və yüksək miqdarda C vitamini var. Bu ədviyyat xərçəngdən qoruyur.
Xüsusilə qış mövsümündə orqanizmin qrip kimi xəstəliklərə qarşı müqavimətini artıraraq, qalxan rolunu oynayır. Sumaqda olan antioksidantlar iltihabı azaltmaqda və qarşısını almaqda təsirlidir.
Araşdırmalara görə, sumaq əzələ ağrılarını aradan qaldırır. Eyni zamanda, müxtəlif xəstəliklərin yaratdığı ağrıları azaltmaqda da çox təsirlidir.
Sumaq boğaz ağrısını aradan qaldırır, qızdırmanı azaldır. Sidikqaçırma problemlərinə yaxşı təsir göstərir. Diabet əleyhinə olan sumaq turş dadına görə orqanizmdə şəkərin miqdarını balanslı saxlayır.
Soyuqdəymənin müalicəsində istifadə olunur. Zəngin tərkibi ilə orqanizmi gümrah saxlayır və yorğunluq hissini azaldır.
Tədqiqatlara görə, ana südünün artmasına kömək edir. Lakin həkim nəzarəti altında istifadə etmək tövsiyə olunur.
Eləcə də sumaq istehlakı xolesterin səviyyəsini aşağı salır. Həmçinin sumaq ürəkbulanmanın qarşısını alır.
Arıqlamaq istəyən və pəhriz saxlayanlar üçün də sumaq faydalıdır. Sumağın tərkibində olan aktiv maddələr bədəndən toksinləri çıxarmağa kömək edir.
Antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində sumaq müntəzəm olaraq istehlak edildikdə çox daha parlaq, təmiz dəriyə sahib olmanıza kömək edir. Yaşlanma əlamətlərini və dəridə qırışların əmələ gəlməsini minimuma endirir.
Bundan başqa, sumaq diş ətinə qulluq edir. Tərkibindəki antibakterial tərkibi sayəsində ağız yaraları üçün faydalıdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 772   Tarix: 23 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Məşhur cərrah açıqladı: istifadə etməyin

Hər yaşda gənc görünən sıx, hamar və canlı dəriyə sahib olmaq hər kəsin arzusudur. Son illərdə sosial mediada bir çox gözəllik trendləri ortaya çıxır. Onlardan biri də kətan toxumu maskasıdır. Bu maska "təbii botok inyeksiyası"

.

Lazer epilyasiyası xərçəng yaradır?

Lazer epilyasiyası ilə bağlı araşdırmalar göstərir ki, düzgün şəkildə və sertifikatlı mütəxəssislər tərəfindən həyata keçirildikdə, lazer epilyasiyasının xərçəngə səbəb olması barədə heç bir sübut yoxdur. xəbər verir ki

.

Xərçəng riskini artıra bilən ən təhlükəli qızartma yağları

Qızartma üçün istifadə olunan bəzi yağlar yüksək temperaturda parçalanaraq toksik maddələr yarada bilir. Bu maddələr, xüsusilə uzun müddətli və təkrar istifadədə, potensial olaraq xərçəng riskini artıra bilər. xəbər veri

.

Bu ölkədə qadınlar həkim ola bilməz

Əfqanıstanda qızların ali və orta təhsil müəssisələrində tibb təhsili alması qadağan edilib. -a istinadən bildirir ki, müvafiq sərəncamı ölkə rəhbəri Haybətullah Axundzadə imzalayıb. Qeyd olunur ki, Əfqanıstanın Səhiyyə Nazirliy

.

Qışın vazkeçilməz meyvəsi - xurmanı yemək üçün 5 səbəb

İmmunitet sistemini gücləndirən, həzm sisteminə fayda verən və ürək sağlamlığını dəstəkləyən bu meyvə sağlam həyat üçün ideal seçimdir. xəbər verir ki, süfrələrinizə xurma əlavə etməyin 5 vacib səbəbi var. Xurma yeməyin

.

Gecələr bunları yeməyin, yoxsa

Gecələr tərəvəz yeməməlisiniz. Beləki, qaz əmələ gətirən tərəvəzlər (paxlalılar) mədədə şişkinlik və ağrıya səbəb olur, həmçinin nişasta ilə zəngin tərəvəzlər (kartof, şirin kartof, qarğıdalı) qlükoza səviyyəsini artırı

.

Miqreni olan insanlar bu qidalardan uzaq durmalıdır - Sizin düşməninizdir

Migren xəstəliyi olan insanlar üçün bəzi qidalar tetikleyici faktor ola bilər və bunlara "düşmən" məhsullar kimi istinad edilir. mütəxəssislər tərəfindən tez-tez vurğulanan belə qidaları sizə təqdim edir:. Pendir

.

Xolesterolun düşməni olan MEYVƏLƏR

Hər kəs müəyyən meyvə növlərinin xolesterol səviyyəsini çox təsirli şəkildə idarə etməyə kömək edə biləcəyini bilmir. Onları rasionunuza daxil etmək "pis" xolesterinin səviyyəsini azaltmağa və "yaxşı"

.

Qırmızı mərciməyin 5 faydası

Qırmızı mərcimək yüksək qida dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə diqqət çəkən paxlalı bitkidir. Zülal , lif və müxtəlif vitamin və minerallarla zəngin olduğu üçün enerji verir və həzm sistemini dəstəkləyir. Ürək sağlamlığına

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi adlarin menasi kosmetoloq hakista xina yaxdi sozleri sepkilere qarsi buga burcu 2024 varikozun mualicesi lakonizm həmidə masturbasiya nedir novruz hakista pehriz