Tarazlığı bu qidalarla gözləmək olar - Tövsiyə

Tarazlığı bu qidalarla gözləmək olar - TövsiyəProbiotik və prebiotik tarazlığını düzgün qidalanma ilə qorumaq mümkündür.
Milli.Az Teleqraf.com-a istinadən xəbər verir ki, probiotiklər kefir və qatıqda olan canlı orqanizmlərdir, prebiotiklər isə onları qidalandıran təbii əlavələrdir.
Bir kasa qatıq yediyiniz zaman, gün ərzində mütləq bir alma istehlak etmək lazımdır. Həmçinin tərəvəzlər, qırmızı çuğundur, yer alması ilə orqanizmə faydalı olan probiotik və prebiotikləri almaq mümkündür.
Çəkini nəzarətdə saxlamaq və ya arıqlamaq üçün təyin olunan pəhrizlərdə bəzən yalnız qatıq məhsullarını istehlak etmək tövsiyə olunur. Bu yanlış fikirdir və heç bir faydası yoxdur. Təkcə qatıq məhsulları yeyilən zaman təbii mikroorqanizmlər bağırsağa yığılır və orada ölür.
Arıqlamaq üçün yalnız probiotik yetərli deyil. Düzgün qidalanma ilə çəkini nəzarətdə saxlamaq və arıqlamaq mümkündür.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1380   Tarix: 07 dekabr 2019
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

turlar.az

toy gecesi toy makiyaji sekilleri maskalar veten haqqinda atalar sözləri mədə xorası infeksion xestelikler sarimsaqin xeyri kosmetika sevda veten haqqinda atalar sozu seksual haxisda uzeyir