Təhlükəli bakteriyaların YARANMA SƏBƏBİ

Təhlükəli bakteriyaların YARANMA SƏBƏBİAvstraliyanın Kvinslend Universitetinin alimləri insan bağırsaqlarında yaşayan zərərsiz analoqları olan təhlükəli bakteriyaların əmələ gəlməsinin səbəblərini aşkar ediblər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, nəticələrə görə, patogenlik bir sıra spesifik mutasiyalardan yaranır.
Normal olaraq zərərsiz bakteriyaların patogen suşları sellüloza istehsalına təsir edən bir sıra mutasiyalara malikdir. Mütəxəssislər müəyyən ediblər ki, mutasiyalar "E.coli"də sellülozun istehsalını dayandırır və bu, bağırsaq traktında iltihabı artırır. Nəticədə, bağırsaq maneəsi məhv edilir və bakteriyalar tez bir zamanda bütün bədənə yayılaraq sepsis, meningit və ya genitouriya infeksiyalarına səbəb olur.
"E.coli" insan bağırsağında olmasına və adətən zərər verməməsinə baxmayaraq, bakteriya antibiotiklərə qarşı müqavimətlə əlaqəli dominant patogendir. Təkcə 2019-cu ildə müalicəyə davamlı mikroblar, 800 000-i Escherichia coli səbəb olmaqla, təxminən beş milyon ölümlə nəticələnib.
Sellüloza istehsalını pozan mutasiyalar Şigella və Salmonella da daxil olmaqla digər virulent bakteriyalarda da müəyyən edilib. Bu, eyni mexanizmin Enterobacteriaceae ailəsinin bir çox mikrobunun patogenliyindən məsul olduğunu göstərir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 888   Tarix: 04 mart 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

.

Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida

Ürəyə ziyan verən qidalar açıqlanıb. xəbər verir ki, Amerikalı ürək cərrahı Jeremy London ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün hansı qidaları və içkiləri azaltmaq lazım olduğunu açıqlayıb. Cərrah qeyd edib ki, dörd əsa

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Evdəki "yolka" sizə problem yarada bilər - Həkimdən AÇIQLAMA

Yeni il ağacları bəzi hallarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Aleksandra Filyovanın sözlərinə görə, canlı ağaclar daşınma və saxlanma zamanı qabıq və gövdəsində mikroskopik kif toplay

.

Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur

Paltarların evin içində paltar ipində və ya radiator üzərində qurudulması rütubəti artırır, kif göbələklərinin yaranmasına şərait yaradır və xüsusilə uşaqlar üçün ciddi sağlamlıq riskləri doğurur. xəbər verir ki, Araşdırmalar

turlar.az

qadın geyimi makiyaj instagram aksessuarlar kətə fikrət əmirov banan pirojnasi uşaqları tərbiyə kosmetika azerb clpaq qadinlari üzeyir hacıbəyli veten haqqinda bayati hüzeyir hacibəyov paxlava