Toyuğun bu hissələri daha çox zərərlidir
Toyuqdan zəhərlənmə çox rast gəlinən zəhərlənmə növüdür və insanı öldürə bilər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, toyuqda 2 hissə daha çox toksiki təsir edə bilər.
Həkim dietoloq Yelena Solomatina bu barədə məlumat verib.
"İnsanlar daha çox toyuğun büzdüm və oynaq hissələrindən zəhərlənir. Qrildə və ya tabakada elə yerlər var ki, yaxşı bişmir və çiy qalır.
Təhlükəli yerlər - büzdüm və oynaqlardır. Bi nahiyələrdə çox miqdarda salmonella yığılıb qalır, eləcə də bağırsaq çöpləri bakteriyaları.
Eləcə də dərisi, qaraciyəyi də toksinlər və piylə zəngin ola bilər. Bu orqanlar ürək-damar xəstələri üçün zərərlidir.
Toyuq dərisi qanında xolesterin yüksək olan ateroskleroz xəstələri üçün təhlükəlidir.
Qızarmış toyuq dərisi kanserogendir və xərçəngə səbəb ola bilər.
Toyuq dərisi insanın hüceyrələrini tez qocaldır".
Milli.Az









Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan
Tacir Şahmalıoğlu ilə Vüqar Əbdülov arasında qalmaqal
Üçüncü dəfə ata olan aktyor qızını göstərdi - FOTOLAR
"Bəzi qızlar oxumaq yox, ərə getmək istəyirlər" - İlhamə