Toyuğun bu hissələri daha çox zərərlidir
Toyuqdan zəhərlənmə çox rast gəlinən zəhərlənmə növüdür və insanı öldürə bilər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, toyuqda 2 hissə daha çox toksiki təsir edə bilər.
Həkim dietoloq Yelena Solomatina bu barədə məlumat verib.
"İnsanlar daha çox toyuğun büzdüm və oynaq hissələrindən zəhərlənir. Qrildə və ya tabakada elə yerlər var ki, yaxşı bişmir və çiy qalır.
Təhlükəli yerlər - büzdüm və oynaqlardır. Bi nahiyələrdə çox miqdarda salmonella yığılıb qalır, eləcə də bağırsaq çöpləri bakteriyaları.
Eləcə də dərisi, qaraciyəyi də toksinlər və piylə zəngin ola bilər. Bu orqanlar ürək-damar xəstələri üçün zərərlidir.
Toyuq dərisi qanında xolesterin yüksək olan ateroskleroz xəstələri üçün təhlükəlidir.
Qızarmış toyuq dərisi kanserogendir və xərçəngə səbəb ola bilər.
Toyuq dərisi insanın hüceyrələrini tez qocaldır".
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var
Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə
Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa
Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş
Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı
Mirasını dövlətə bağışlayacaq