Trend olan diet xərçəng yaradırmış

Trend olan diet xərçəng yaradırmışSon zamanlar sosial mediada populyarlıq qazanan kornivor (ətyeyən) pəhriz stili sürətli arıqlama və sağlamlıq vədləri ilə gündəmə gəlib.
Milli.Az Türk mediasına istinadla xəbər verir ki, bu pəhrizdə yalnız ət və heyvan mənşəli məhsullar istehlak olunur, meyvə, tərəvəz və digər qidalar isə rasiondan tamamilə çıxarılır. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, uzun müddət bu pəhrizə əməl etmək ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
6 il karbohidrat yemədi, görün necə oldu
Böyrəklərə Yük Düşür
Dietoloq Fatma Turanlı bildirir ki, yüksək protein və yağ tərkibli qidalar böyrək funksiyasına mənfi təsir edə bilər. Xüsusilə böyrək problemləri olan insanlar üçün risk daha yüksəkdir.
 Ürək-Damar Xəstəlikləri Riski Artır
Kornivor pəhriz xolesterin və doymuş yağlarla zəngindir, bu da yüksək təzyiq, ürək-damar xəstəlikləri və damar tıxanıqlığı riskini artırır.
Vitamin və Mineral Əskikliyi
Bu pəhrizdə meyvə və tərəvəzlər olmadığı üçün lif, C vitamini, antioksidantlar və digər həyati əhəmiyyətli maddələr çatışmazlığı yaranır. Bu isə immunitet sisteminin zəifləməsinə, həzm problemlərinə və enerjinin azalmasına səbəb ola bilər.
Xərçəng Riski
Uzun müddət yalnız ət əsaslı qidalanmaq kolorektal (yoğun bağırsaq) xərçəngi riskini artırır. Fatma Turanlı vurğulayır ki, az lif istehlakı bu xəstəliyin yaranmasında mühüm amildir.
Mütəxəssislər Nə Tövsiyə Edir?
Dietoloqlar balanslı və müxtəlif pəhrizin daha sağlam seçim olduğunu bildirirlər. Tərəvəz, meyvə, taxıl, qoz-fındıq və müxtəlif protein mənbələri daxil edilməklə, daha balanslı və uzunmüddətli sağlam pəhriz seçmək tövsiyə olunur.
Kornivor pəhriz qısa müddətdə arıqlamağa kömək edə bilər, lakin uzunmüddətli istifadəsi ciddi sağlamlıq riskləri yaradır. Buna görə də, hər hansı bir pəhrizə başlamazdan əvvəl mütləq mütəxəssis məsləhəti almaq vacibdir.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 881   Tarix: 24 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

turlar.az

geyim necə seçməli geyim seçimi hamiləlik saç tökülməsi xinayaxdi haxista qüsl almaq qaydası üzü nəmləndirən maska kosmetika damla sanama insan seksler rus dilini öyrənək 2 ci dərs