Türk qəhvəsinin inanılmaz faydaları

Türk qəhvəsinin inanılmaz faydalarıQəhvə içmək bir çoxumuz üçün böyük zövq və imtina edilməsi mümkün olmayan vərdişdir. Ancaq gümrah qalmaq və enerjimizi yüksək səviyyədə tutmaq üçün az qala hər gün içdiyimiz qəhvənin faydalarını bilirikmi?
Milli.Az axşam.az-a istinadən sizə özünəməxsus dadı və hazırlanma qaydası olan türk qəhvəsinin faydalarından bəhs edəcək.
Hər səhər şəkərsiz olaraq içilən türk qəhvəsi zehni fəaliyyəti və diqqəti xeyli artırır.
Son illər aparılan tədqiqatlar göstəri ki, hər gün düzənli şəkildə qəhvə içmək ömrü uzadır, yaddaşı gücləndirir və Alzaymer xəstəliyini önləyir.
Qəhvənin içindəki antioksidantlar ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Qaraciyər yağlanmasının, od kisəsində daş əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Bundan əlavə şəkər xəstəliyi riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldan bu içki xərçəngin bir çox növünə qarşı da mübarizə aparır.
Şəkərsiz içilən türk qəhvəsi artıq çəki ilə mübarizədə çox böyük yardımçıdır. Belə ki, metabolizmanı sürətləndirən tərkib, eyni zamanda piy toxumasının parçalanmasını sürətləndirir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1421   Tarix: 08 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

turlar.az

gelinlikler geyim və ayaqqabılar geymler 2025 balaca qablarda keks ayaqqabi ve cantalar biznes qurmagin yollari tut aragi haqqinda kosmetika hakista sozler qoğalın nağlı ana haqqinda bayati rus dili 2ci ders opusme