Turşu bağlayanların diqqətinə: Ölümə səbəb olur
Mütəxəssislər uyğun vaxt və temperaturda qaynadılmadan bağlanan turşuların ciddi xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini bildirib.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, paslanmış qablarda turşuların qaynadılması qadağandır.
Qaydalara əsasən, şüşə qablar 15-20 dəqiqə qaynadılaraq sterilizasiya olunmalı və qapaqları yenilənməlidir.
Əks halda turşuların tərkibində yaranan botulinum bakteriyası ağır qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.
Botulizm toksini 80 dərəcədə 10-30 dəqiqə və ya 100 dərəcədə 10 dəqiqə qaynadılmaqla məhv edilsə də, uyğun olmayan şəraitdə saxlanılan qidalarda çoxalır.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU
Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş