Ultradalğalı soba bu 5 xəstəliyin əmələ gəlməsinə səbəb olur

Ultradalğalı soba bu 5 xəstəliyin əmələ gəlməsinə səbəb olurİndi əksər evlərdə murodalğalı soba var. İnsanların çoxu yeməkləri urtladalğalı sobada isidir. 30 ildən artıqdır ki, insanlar ultradalğalı sobadan istifadə edirlər. Bəs belə sobada qızdırılan yeməyin insan orqanizmi üçün zərəri olub-olmadığını barədə insanların çoxu düşünmür. Məsələ burasındadır ki, mikrodalğalı sobada yemək hazırlamaq və ya qızdırmaq orqanizm üçün çox zərərlidir.
Yeməyi hazırlamaq və qızdırmaq üçün digər vasitələr də vardır. İsidilən qidaların isə tərkibindəki keyfiyyətin saxlaması isə bu zaman daha yaxşı olur.
Mütəxəssislər qidaların faydasının itməməsi üçün onları mikrodalğalı sobada deyil digər üsullarla qızdırmağı məsləhət bilir.
Ultradalğalı sobada qidalar elektromaqnit şüalanma vasitəsi ilə isidilir. Bu şüalarda isə ionlar və atomlar var. X şüaları, qamma şüaları və atomlar ionlaşmış radiasiyanın növləri hesab eilir. İsinmə zamanı şüalar yüksək tezliklə axın edərək qidanaın qızmasına səbəb olur. Araşdırmalar ultradalğalı sobada bişən qidaların insan orqanizmində aşağıdakılara səbəb ola biləcəyini söyləyirlər.
1. Yuxusuzluq
Şülar insan beyninə təsir edərək yuxunun pozulmasına səbəb olur.
2. Qidaların keyfiyyətinin itməsi
Mikrodalğalı sobada yemək qızdırılarkən bütün keyfiyyətini itirir.  
3. Yorğunluq
Bu sobada qızdırılan qidalar orqanizmdə piylənməyə və yorğunluğu səbəb ola bilir.
4. Xərçəng
Qidaların şüalanması xərçəng xəstəliyinin əmələ gəlməsinə və qısa zamanda yayılmasına səbəb olur.
5. Qidaların tərkibndəki antioksidant qabiliyyəti məhv olur.
 Bu da orqnizmin immunietinin düşməsinə və qanda xolesterinin miqdarının artmasına səbəb olur.
Yuxarıda qeyd edilənlər sizin lazım olan qədər ultradalğalı sobadan uzaq durmağınıza səbəb ola bilər. Bu səbəbdən də çalışın qidalanmanıza diqqət yetirin və sağlam yaşayın.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1015   Tarix: 13 dekabr 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Faydalı bilib hər gün içirik - Qaraciyəri məhv edirmiş

Qaraciyərin sağlamlığına ciddi təsir göstərən, lakin sağlam hesab edilərək gündəlik istehlak olunan bəzi qidalar əslində təhlükə saçır. xəbər verir ki, Harvard və Stanford universitetlərində təhsil almış gastroenteroloq Dr

.

Bu ət toyuqdan iki dəfə sağlamdır: Mütləq yeməlisiniz

Sağlam qidalanmaya gəldikdə, bir çox insanlar dərhal toyuq və ya hinduşka ağlına gəlir. xəbər verir ki, ördək ətində toyuq və hinduşka ətindən xeyli çox dəmir var. 100 qram ördəkdə təxminən 2,7 mq dəmir, hinduşka qaraciyərind

.

Qaşıq-qaşıq içirik amma böyrəkləri məhv edir - Tərkibindəki gizli təhlükə

Gündəlik həyatda praktiki və sürətli yemək həlləri axtaran bir çox insan hazır şorbaları mətbəxlərinin xilaskarı olaraq qəbul edir. Lakin bu rahat və dadlı yeməklərin tərkibindəki gizli təhlükələr, sağlamlığımıza ciddi zərə

.

Yataq otağınızda görünməyən zəhər: Alimlərin şok araşdırması

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, yeni tikili mənzillərin sakinləri tez-tez xəstəliklərə meyilli olurlar. . xəbər verir ki, səbəb müasir tikinti materiallarından ayrılan kimyəvi maddələrdədir. Formaldehid, benzol, toluo

.

Çiyələyə bənzəyir, dadı tam başqa - özü isə xəzinədir

Ağ rəngi və parlaq qırmızı toxumları ilə çiyələyi xatırladan ananaslı çiyələk, həm vizual cazibəsi, həm də tropik ananas ətirini daşıyan nadir dad təqdim edir. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ev şəraitində d

.

Ürək və mədənin bədənin əks tərəfində olmasının SƏBƏBLƏRİ NƏDİR?

İnsan bədəni təbiətin mürəkkəb və bənzərsiz strukturlarından biridir. Bəzən orqanların yerləri ilə bağlı təbii bir fərqlilik meydana gələ bilər ki, buna tibbdə "situs inversus" adı verilir. Bu nadir hal, bədəni

.

Yayda soyuqdəymə: İsti havada insanlar niyə xəstələnir?

Soyuqdəymə adətən qış fəslilə əlaqələndirilsə də, bir çox insan elə yayın qızmar günlərində bu xəstəliyə tutulur. Bəs isti havada virusla yoluxmaq necə mümkün olur? . xəbər verir ki, ukraynalı pediatr Darya Vlasenko bu sual

.

Bunu hərgün için - Bağırsaqları qoruyur

Kefir təkcə həzm sisteminə deyil, həm də bağırsaqlardakı iltihabı azaltmağa kömək edir və sağlamlıq üçün mühüm içkidir. bildirir ki, bu barədə dietoloq Beyaz Tağraf bildirib. O qeyd edib ki, kefir təkcə həzm sisteminə deyil

.

İmtahandan əvvəl bu meyvəni yeyin - Zehniniz açılacaq

Zehni performansınızı artırmaq istəyirsinizsə, qəlyanaltınıza bu qidanı əlavə etməyiniz tövsiyə olunur. xəbər verir ki, "Food & Function" jurnalında yayımlanan yeni araşdırmaya görə, hər gün 50 qram qoz yemə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az maskalar reseptler makiyaj etmek qaydalari uzum sirkesinin hazırlanması qaydasi ayaqqabi ve cantalar vegetativ sinir sistemi allergik xəstəliklər usaq geyimleri google masqalar qizliq perdesi novruz hakistalari