Ürək xəstəliklərinin riskini azaldan, xolesterini salan UCUZ TƏRƏVƏZ

Ürək xəstəliklərinin riskini azaldan, xolesterini salan UCUZ TƏRƏVƏZCənubi Koreya alimləri sübut edirlər ki, acı bibərin (çili) istehlakı ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini xeyli azaldır. Saglamolun.az bildirir ki, araşdırmanın nəticələri Nature jurnalında dərc olunub.
Araşdırmada iştirak edən könüllülər 4-12 həftə ərzində çili bibərini istehlak edirdilər. Analizlər göstərib ki, araşdırmanın iştirakçılarında xolesterinin və şəkərin səviyyəsi aşağı düşüb və həmçinin iltihabın səviyyəsi azalıb. Bundan əlavə çili bibərinin istehlakı ürək xəstəliklərinin səbəblərindən biri olan metabolik sindromunun inkişafından qoruyur.
Beləliklə, çili bibərini qidalanmaya daxil etməklə ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaltmaq olar.
Alimlər qeyd edirlər ki, bəzi mədə-bağırsaq sistemi xəstəlikləri (qastrit, xora və s.), qaraciyər, böyrək xəstəlikləri olanlara çili bibərinin istehlakı ziyan vura bilər. Lakin sağlam insanlarda da acı bibərdən sui-istifadə yolverilməzdir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1220   Tarix: 21 fevral 2021
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Uşaqlar niyə valideynlərini eşitmirlər? - 3 əsas səbəb

Bir çox valideynlər uşaqların itaətsizliyi və anlaşılmazlığı problemi ilə üzləşir. Buna məhəl qoyulmasa, hər şey daha da pisləşəcək.   -a istinadən xəbər verir ki, uşağın itaətsizliyinin səbəbini düzgün müəyyən etsəniz, hərəkətləriniz

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən bildirir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir. Onu

.

Qara çay ağızdakı bu virusu tamamilə məhv edir

Qara çay tüpürcəkdə SARS-CoV-2-ni təsirsiz hala sala bilər ki, bu da virusun aşağı tənəffüs sisteminə daxil olmasına qismən mane olur. unikal-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Corciya Universitetinin alimləri araşdırm

.

Bu kartof yeməkləri daha zərərlidir: Heç kim bilmir

Kartof yaxşı kimyəvi tərkibə malik, kifayət qədər sağlam məhsul hesab edilə bilər. -a istinadən bildirir ki, sobada bişmiş kartof ən sağlamdır. Mağazada satın alınan yeməyin zərərli olması, bir müddət istifadə olunan yağd

.

"90% insanın üz dərisində bu bakteriya var"

90% insanın üzündə gənə var. Onlar elə də ciddi problem yaratmır, amma yerli və dəri immuniteti düşdükdə, qaşınma, qıcıqlanma, demodekoz yarada bilər. "Medicina"-ya istinadən xəbər verir ki, dermatoveneroloq Anastasiy

.

Qaraciyərimiz bu 5 qidanı sevir

Pəhrizinizə müəyyən qidaları daxil etməklə qaraciyərin fəaliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilərsiniz. -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, bu 5 qida qaraciyərin sağlamlığında xüsusi rol oynayır. Mal əti

.

Yazda ən çox yoluxduğumuz infeksiyalar: Necə qorunaq?

İsti havalar infeksiya xəstəliklərinin artmasına səbəb olub. Bu cür infeksiyalar özünü hərarət, boğaz ağrısı, gözdə qızartılar, ürəkbulanma, öskürək, ishalla özünü büruzə verir. -a istinadən xəbər verir ki, yazda ortaya çıxa

.

Yuxusuzluğa səbəb olan QİDALAR

Araşdırmalara görə, yuxusuzluğun səbəbi pəhrizinizin nəzərə almadığınız digər aspektləri ola bilər. . -a istinadən bildirir ki, yatmazdan əvvəl bəzi qidalardan uzaq durmaq lazımdır. Ədviyyatlı ərzaq. Yatmamışdan qabaq ədviyyatl

.

Baş gicəllənməsinə bunlar səbəb olur

Baş gicəllənməsinə 83 müxtəlif vəziyyət səbəb ola bilər ki, bunların da əksəriyyəti qulaq xəstəlikləri ilə bağlıdır. -a istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, xroniki başgicəllənmə hallarının 65-70%-i qulaq xəstəliklər

turlar.az

sonxeber.az toy makiyajlari hamilelikde qidalanma geyim seçimi vətən haqqında inşa balqabağın faydaları böyürtkənin faydaları bürc uyğunluğu kosmetika şəkərbura maya maskasi seksual novruza aid hakışta veten haqqinda bayatilar