VACİB! Fəsillərə görə xəstəliklər və xarakterlər... - Kimlər tez-tez xəstələnir, kimlər daha uzunömürlü olur?

VACİB! Fəsillərə görə xəstəliklər və xarakterlər... - Kimlər tez-tez xəstələnir, kimlər daha uzunömürlü olur?Alimlər tərəfindən aparılan müxtəlif araşdırmalar zamanı insanlar fərqli cəhətdən tədqiq edilir. Bu araşdırmalar onların sağlamlığı, ruh halı, xasiyyət və xarakteri haqqında maraqlı informasiyalar əldə edilməsinə gətirib çıxarır. Belə tədqiqatlardan biri də, insanın doğulduğu fəsilə görə xarakterinin öyrənilməsi  üçün aparılıb.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bir qrup amerikalı alim mindən çox insan üzərində çalışaraq onların doğulduğu ay, il, sağlamlıq və digər informasiyalarına görə  tədqiq edib. Nəticədə bütün bunlar arasında bir bağlılıq olduğu aşkarlanıb. Belə ki, onların fikrinə görə, insanların doğulduğu fəsil onların xarakterinə və sağlamlığına təsir edir. Bu təsirin də əsas səbəbi hamiləlik dövründə qadınların müxtəlif ekoloji, bioloji, virus, infeksiya və s. faktorlara məruz qalması ilə əlaqələndirilir.
Bəs hansı fəsildə doğulmağınız sizin xarakter və sağlamlığınıza necə təsir edir? 
Qışda doğulanlar
Bu fəsildə doğulan insanlar inadkar olur. Onlar karyera və biznes qurmaqda böyük uğurlar əldə edirlər. Həmçinin bu insanlarda ürək-damar və tənəffüs sistemi xəstəliklərinə daha tez-tez təsadüf edilir. Həmçinin, qışda doğulan insanlarda ağır depressiyalar və psixiki xəstəliklərin riski də digər fəsillərdə doğulan insanlarla müqayisədə daha yüksəkdir.
Yazda doğulanlar
Bu insanlar adətən pozitiv və yaradıcı ruha malik olurlar. Digər fəsillərdə doğulanlara nisbətən bu tip insanlar daha hündür boy olurlar. Yazda doğulan insanlarda autoimmun, limfa sistemi, allergik xəstəliklərin riski daha yüksək olur.
Yayda doğulanlar
Bu fəsildə doğulan insanlar özlərini daha xoşbəxt hiss edir. Onların fikirləri daima optimist olur, öyrənməyə və səyahətə meyilli olurlar. Daha gec depressiv hala qapılırıar. Lakin bu insanlarda görmə ilə bağlı problemlərə daha çox rastlanır. 
Payızda doğulanlar
Payız aylarında doğulan insanların çoxu  səbirsiz,  əsəbi olurlar. Aqressiv hallarına görə tez-tez münaqişələr yaşayırlar. Lakin bu fəslin insanları daha uzunömürlü olurlar. Onlarda daha çox astma və allergik xarakterli xəstəliklərə rast gəlinir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1272   Tarix: 23 noyabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz

Elm adamları üz nahiyəsinə dolğu etdirən şəxsləri ciddi fəsadlar barədə xəbərdar edib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, dolğu maddəsinin damarları tutması nəticəsində toxuma itkisi, hətta korluq kimi ağır nəticələr ortaya çıx

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

turlar.az

qadın geyimi reseptler toy makiyaji sekilleri arıqlama vasitələri 2025 payiz qis kolleksiyasi toy ucun dizayn yuxusuzluq kosmetika seksler kahfe falı novruz bayramına aid zehmet ve zinet sevda