Xəmirlə bağlı bəzı faydalı məsləhətlər
-Xəmirdə şəkər çox olduqda bışırilən məmulat yaxşı qızarmır.
-Xəmirə soda çox vurulubsa, məmulatın rəngi tünd, xoşagəlməz iyli olacaq.
-Xəmirdə yağ çox, su isə nə qədər az olarsa, bir o qədər çox ovular.
-Laylı xəmiri yoğurandan sonra 1 saatlığa soyuq yerə qoysanız, yaxşı yayılar və bişirəcəyiniz qaba yapışmaz.
-Biskvit xəmir hazırlanarkən un, yumurta və şəkər qarışıgı ilə 15 saniyədən çox yoğrulmur. Çünki xəmir yapıxır və məmulat bərk olur.
-Yağda qızardılan pirojkilərin xəmiri sobada bişirilən pirojkilərin xəmirinə nisbətən yumşaq olmalıdır.
-Bişəndən sonra tortu, keksi formada, ya da tavada saxlamaq olmaz. Onu çıxarıb salfetin üzərinə qoymaq lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az









Çayınıza bir ədəd əlavə edin - Qaraciyərin dərmanıdır
Bunları yeyən gec qocalır
Fonoqram oxumayana 'çuşka' kimi baxırlar' - Manaf fikrini dəyişdi
Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?
Saxta şərabı necə seçmək olar?
Ayşe Barımla bağlı həbs qərarı ləğv edildi
Şahan Gökbakar Türkiyəni tərk etdi
Ən zərərli çay: bir fincanı 100 siqaretdən də pisdir
Avşar yeni reklam çarxı üçün tərzini dəyişdi
Antonio Banderasın qızının toyundan - FOTOLAR
Günay Musayeva 'Yaxın xoşbəxtlik'lə beynəlxalq arenada
Kim Kardaşyana ağır xəstəlik diaqnozu qoyuldu
Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir
Şirin yuxu gətirən qidalar