Xərçəng hüceyrələrinin ən güclü düşməni olan qidalar – Siyahı
Dövrümüzün ən qorxunc xəstəliklərindən biri də xərçəngdir.
Xərçəngin qarşısını almaq üçün ana təbiət bizə bəzi çarələr təqdim edir. Xərçəng hüceyrələrinin əsas düşməni olan qidaların siyahısını oxucularımızla bölüşürük.
1.Spirulina yosunu
Tərkibi B, E, K vitaminləri və beta karotenlə zəngindir. Tərkibində olan dəmir və maqnezium əsasən döş xərçəngi hüceyrələrinin inkişafının qarşısını alır.
2.Sarıkök
Sarıkök təbiətdə olan ən güclü anti-oksidant sayılan maddə ilə zəngindir. Sarıkök anti-inflamatuvar təsiri ilə xərçəng hüceyrələrinin qarşısını alır.
3.Yaşıl çay
Yaşıl çay damar sistemi hüceyrələrinə təsir edir, xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasının qarşısını alır.
4.Üzüm
Üzümün tərkibi anti-oksidantla zəngindir. Xüsusən də bağırsaq xərçəngi hüceyrələrinin inkişafının qarşısını alır.
5.Sarımsaq
Sarımsağa qoxu və dad verən alisin maddəsi dünyanın ən güclü anti-oksidantıdır.
6.Turp
Brokoli, kahı, turp kimi tərəvəzlər orqanizmdə həzm olanda xərçəng hüceyrələri ilə mübarizə aparır. Eyni zamanda bu qidalar vitamin və minerallarla da zəngindirlər.
7.Pomidor
Pomidorun tərkibindəki lekopen maddəsi xərçənglə mübarizə aparır.
8.Göbələk
Xərçəngə qarşı təsiri olan 50-dən çox göbələk növü aşkar edilib. Qeyd etmək lazımdır ki, tibb elmində 5000 ildən çoxdur ki, göbələkdən istifadə edilir.
9.Zəncəfil
Zəncəfilin də anti-inflamatuvar təsiri var və xərçəng hüceyrələrini azaldır.
/olke.az
f Paylaş