Xərçəngdən qorunmaq üçün bu meyvəni yeyin

Xərçəngdən qorunmaq üçün bu meyvəni yeyinÇiyələk yay aylarının ən məşhur və təravətləndirici meyvələrindən biri olmaqla yanaşı, həm də sağlamlıq üçün sayısız faydaları var. Son dövrlərdə aparılan tədqiqatlar göstərir ki, çiyələkdəki fitokimyəvi maddələr xərçəng hüceyrələrinin yaranmasının qarşısını almaqla yanaşı, mövcud xərçəng hüceyrələrinin yayılmasının qarşısını da alır.
Milli.Az xəbər verir ki, bundan əlavə, çiyələyin tərkibində yüksək miqdarda antioksidantlar da mövcuddur. Bu maddələr sərbəst radikalların yaratdığı ziyanlı təsirləri neytrallaşdıraraq, hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır və bədənin təbii qorunma sistemini gücləndirir. Çiyələkdəki C vitamini və flavonoidlər dərinin sağlamlığına da müsbət təsir göstərir, dərini qoruyur və onun təbii parlaqlığını artırır.
Dəriyə olan faydaları isə xüsusilə diqqət çəkicidir. Çiyələk dərini nəmləndirərək ona təravət və parlaqlıq qazandırır. Eyni zamanda, çiyələyin tərkibindəki anti-aging xüsusiyyətləri dərinin qocalma əlamətlərinin yaranmasını gecikdirir. Dərinin elastikliyini artırır və zamanla yaranan qırışların görünüşünü azaltmağa kömək edir. Çiyələk dərini yeniləyir və canlandırır, ona sağlam və gənc bir görünüş bəxş edir.
Çiyələyin tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlar bədəni daxildən dəstəkləyir. Bu meyvənin müntəzəm istifadəsi, həm də qida rasionunda sağlamlıq baxımından əhəmiyyətli bir yer tutur. Çiyələk xüsusilə yaz və yay aylarında təbii və faydalı bir seçim olaraq, həm bədənin immunitetini artırmağa kömək edir, həm də dərini və saçları sağlam saxlamağa töhfə verir.
Gündəlik rasionda çiyələyə yer vermək yalnız dadlı və təravətli bir seçim etmək deyil, həm də sağlamlığa bir yatırım etməkdir. Çiyələk həm fiziki sağlamlığı dəstəkləyir, həm də gözəlliyin və təbii yaşlanmanın qarşısını almağa kömək edir. Bu səbəbdən təbii bir "superfood" olaraq çiyələk hər yaşda və hər cür həyat tərzində olan insanlar üçün mükəmməl bir qida qaynağıdır.
Aysel Əkbər
Milli.Az 

Xəbərlər     Baxılıb: 947   Tarix: 08 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?

H3N2 ştammının yaratdığı yeni qrip dalğası artıq onlarla ölkəni bürüyüb. . -ın xarici mətbuata istinadla məlumatına görə, yeddi mutasiyaya məruz qalan virus 30-dan çox ölkəyə yayılıb və bu da tibb işçiləri arasında narahatlı

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

turlar.az

reseptler toy makiyaji sekilleri geyim dəbləri boğaz ağrısı biliye aid atalar sozleri xallarin menasi uşaqlar üçün kosmetika suni mayalanma opusme sanamalar sekisler hakistalar