Xərçəngə səbəb olan qidalar - HƏR GÜN YEYİRİK, AMMA...

Xərçəngə səbəb olan qidalar - HƏR GÜN YEYİRİK, AMMA...Gündəlik həyatımızda istifadə etdiyimiz bəzi qidaların əslində nə qədər zərərli olduğunu bilmirik.
Milli.Az xəbər verir ki, elm adamları bəzi qidaların xərçəngə səbəb olduğunu ortaya çıxarıb.
Mikrodalğalı sobada partladılmış qarğıdalı
Digərlərinə nisbətən sağlam çərəz olan partlamış qarğıdalı dənələri mikrodalğalı sobada hazırlanarkən sağlamlığa zərər verir. Çünki mikrodalğalı soba torbalarının tərkibində perfluorooktanoik turşusu var və bu maddə böyrək, qaraciyər, mədəaltı vəzi və testis xərçənginə səbəb ola bilər.
Konserv qidalar
Bu qidalarla bağlı problem depolama məkanlarından qaynaqlanır. Bütün alüminium qutularda "bisfenol-A" örtüyü var. Pomidor və turşuluğu yüksək olan qidaların belə örtüklü qablarda saxlanması təhlükəlidir.
Çips
Çipslərdə kəskin miqdarda yağ və sodiumla yanaşı, vücudun tanımadığı süni dadlar, qoruyucu maddələr var. Yüksək temperaturda qızardıldığına görə akrilamidə zəmin yaradır.
Hisə verilmiş, yarımfabrikat ət
Ümumi olaraq, hər gün qırmızı ət qəbulu xərçəng riskini 22% artırır. Buraya kolbasa və sosiska da daxildir.
Trans yağlar
Bu yağların ömrü uzundur, amma xərçəngə yol açan hüceyrələrə kömək edir.
Ağ un
Yarımfabrikat olduğu üçün təhlükəlidir. Dəyirmanlar unu kimyəvi xlor qazı ilə ağardır.
Geni dəyişdirilmiş bitkilər
Laboratoriyada daha sağlam və uzunömürlü qalması üçün dizayn edilir. ABŞ-da, demək olar ki, bütün taxıl məhsullarında bu iş həyata keçirilir.
Spirtli içki
Ağız, qida borusu, qaraciyər, döş kimi xərçəng növlərinə səbəb olur.
Duza qoyulmuş qidalar
Duz və sirkənin kombinasiyası ilə sərtləşən qidalar insan sağlamlığına ziyandır.
İsti içkilər
Son zamanlarda aparılan araşdırmalar daimi olaraq çox isti içki qəbul etməyin qida borusuna zərər verə biləcəyi və boğaz xərçənginə səbəb olacağını ortaya qoyur. Elm adamları bu dərəcəni 65 olaraq açıqlayıb. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 787   Tarix: 26 oktyabr 2020
f Paylaş


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Gündə nə qədər çörək yeyilməlidir? - Professor VACİB FAKTLARI AÇDI

Çörək son günlərin ən çox müzakirə olunan mövzularından biridir. Ümumiyyətlə son illərdə çörəyin sağlamlığa təsirini mütəxəssislər də tez-tez gündəmə gətirir. Hətta sağlam həyat tərzinin əsas şərtləri arasında ağ undan bişirilmi

Ağciyərləri toksinlərdən təmizləyən super qidalar - SİYAHI

Bir çox toksinli maddə fərqində olmadığımız halda belə ciyərimizə girir. Toksinli maddələr zamanla ciyərlərdə toplanır və müxtəlif problemlərə, müalicə olunmazsa isə, ağciyər xərçənginə səbəb ola bilər. Bunun üçün əgər siqare

Alimlər enerjini və cəlbediciliyi azaldan qidanı açıqladı

Karotenoid astaxantin karbohidrat mübadiləsini sürətləndirməyə, qanda şəkərin səviyyəsini azaltmağa və ürək-damar sisteminin vəziyyətinə müsbət təsir göstərə bilir. xəbər verir ki, beynəlxalq mütəxəssislər qrupunun bu barəd

Ev heyvanları uşaqları allergiyadan qoruyur

Rusiyalı həkim və teleaparıcı Aleksandr Myasnikov deyib ki, allergiyadan müalicə üçün ev heyvanlarından istifadə edilə bilər. -a istinadən bildirir ki, Myasnikovun sözlərinə görə, it, pişik və digər ev heyvanları ilə əlaqəd

Şaftalı və ərik bəzi insanlar üçün ziyanlı ola bilər

Şaftalı və ərik şəkərli diabeti olanlar, habelə mədə turşuluğu və artıq çəkisi olan insanlar tərəfindən qəbul edilməməlidir. -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı həkim-dietoloq İnna Kononenkonun açıqlamasına istinadl

Allerqoloqdan yoluxucu xəstəliklərin riski səbəbiylə xəbərdarlıq

"Ağcaqanad sancdığı yeri qaşımaq yoluxucu xəstəliklərə yol aça bilər. Ağcaqanad seliyi infeksiya mənbəyi deyil, ancaq qaşısanız, dəri zədələnə və patogenlər yaraya girə bilər". xəbər verir ki, bu barədə Moskva Dermatovenerologiy

Ən ziyanlı qidalar - REYTİNQ

İnsanın qidalanması onun sağlamlığına böyük təsir edir. Bəzi qida məhsulları xəstəliklərin riskini artırır, digərləri isə əksinə azaldır. Belə ki, meyvə-tərəvəz, göyərti, yarmalar, süd məhsulları, yumurta, paxlalılar, balı

Kələm turşusunun 5 inanılmaz FAYDASI

Kələm turşusu qışın ən populyar məhsuludur. El arasında ona "molokan kələmi" də deyilir. Kələm turşusu sağlamlığımız üçün olduqca vacib probiotik, prebiotik, qidalı liflər, fermentlər və vitaminlərlə zəngindir

Pəhrizin kimlərə heç bir effekti olmur?

Çəki Korreksiyası Klinikasının rəhbəri Aleksey Kovalkov piylənmənin səbəblərini açıqlayıb.  xəbər verir ki, qidalanma mütəxəssisinin sözlərinə görə, qış boyunca bir neçə kq kökəlmək obezlik deyil. Obezlik - bədəndə piy toxumasını


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti gözəllik məhsulları yaz geyimleri 2021 xiyar tursusu daban agrisi dolma reseptleri qlazok yumurta kosmetika borclu kreditlerin siyahasi kisi bosalmasi