Xəstəliklərə qarşı qoruyucu güc - Qocalmanı gecikdirir, iltihabı aradan qaldırır

Xəstəliklərə qarşı qoruyucu güc - Qocalmanı gecikdirir, iltihabı aradan qaldırırSon illərdə populyar qidalar arasında yer alan avokado təbii xüsusiyyətləri və bədənə olan fərqli təsirləri sayəsində super qida kimi tanınır. Prof. Dr. Aysun avokadonun qida dəyərinin çox yüksək olduğunu, tərkibində olan omeqa yağları, vitamin və minerallar sayəsində insan orqanizminə çoxsaylı faydalar verdiyini bildirir.
Milli.Az avakadonun say-say bitməyən faydalarını sizə təqdim edir:
Ürək-Damar Sağlamlığını Qoruyur: Avokado pis xolesterolu azaldaraq ürək və damar sisteminin qorunmasına kömək edir.
Qocalma əleyhinə Təsiri Var: Tərkibindəki antioksidantlar sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır və dərinin daha parlaq qalmasını dəstəkləyir.
Bağırsaq Səhhətini Yaxşılaşdırır: Lif baxımından zəngin olan avokado həzm sistemini dəstəkləyir, qəbizliyin qarşısını alır.
Beyin Və Göz Sağlamlığına Faydalıdır: Avokado tərkibindəki lutein və zeaksantin sayəsində görüş keyfiyyətini dəstəkləyir, beyin funksiyalarını yaxşılaşdırır.
İltihabla Mübarizə Aparır: Omeqa-3 yağ turşuları və antioksidantlar iltihabı azaldaraq immun sistemini gücləndirir.
Necə istehlak etmək olar?
Avokadonun istifadə sahəsi çox genişdir. Səhər yeməyində tost üstündə, salatlarda, souslarda, smoothie-lərdə və hətta desertlərdə istifadə oluna bilər. Təbii halında istehlak edildikdə faydaları daha effektli olur.
Avokado faydalı qida olsa da, həddən artıq istehlak edilməsi kalorinin yüksək olmasına görə çəki artımına səbəb ola bilər. Həmçinin, lateks allergiyası olan şəxslər avokadoya qarşı da həssas ola bilər.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 904   Tarix: 24 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

turlar.az

kosmetoloq toy makiyaji sekilleri geyim şəkilləri gil maskalari evin bəzədilməsi qaynar qazan körpələrin qidalanması kosmetika aydin sani rus dili toy gecesı namiq qaraçuxurlu webnem tovuzlu