Xoşbəxtlik hormonunu sağlam yolla artırın

Xoşbəxtlik hormonunu sağlam yolla artırınÖzünüzü hər gün sol tərəfdən oyanmış kimi hiss edirsiniz? Yaşadığımız hansısa bir hadisəyə, dava etdiyimiz bir insana görə neqativdüşüncəli, bədbəxt və əsəbi oluruq. Amma bəzən də heç bir səbəb olmadan özümüzü xoşbəxt hiss etmirik. Bu yerdə bizə xoşbəxtlik hormonunu qaldırmaq lazımdır.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, xoşbəxtlik hormonlarını qaldırmaq heç də çətin deyil. Bu sizi həm gənc, həm də sağlam saxlayacaq.
Xoşbəxtlik hormonu nədir və necə yaranır?
Xoşbəxtlik hormonu beyində sinirlər arasında axım növüdür. Bu daim çalışaraq xoşbəxt və rahat hiss etməyimizə yardımçı olur. Bu gözəl hormonun ən təəccüblü yönü isə odur ki, onun yüzdə 80 faizi bağırsaqlarda yaranır. Serotonin hormonu da adlandırılan xoşbəxtlik hormonu çox olanda yuxusuzluq, az olanda isə çox yatmaq halı yaşanır.
Xoşbəxtlik hormonunu heç bir dərman istifadə etmədən necə artırmaq olar?
Stress yaradan hormonumuzu nəfəsalma ilə idarə edə bilərik. Qarnı içəri çəkib çölə vuraraq yavaş-yavaş nəfəs almaqla, stressimiz azala bilər. Yemək yeyərkən onu çox çeynəmək də xoşbəxtlik hormonuna müsbət təsir edir. Spirtli içki, şəkər və çox kofein tərkibli qidalardan uzaq olaraq qaraciyərimizi sağlam saxlaya və serotonu çox ifraz etməsinə yardımçı ola bilərik.
İdman edərkən nə cür gəldi hərəkətlər etməyin. Bədəninizin zövq alacağı hərəkətlər edin. Ən çox sevdiyiniz idman hərəkətlərini edərək həm çəki ata, həm də xoşbəxt olacaqsınız.
Çalışın brokolli, kələm, balqabaq, avokado, lobya çox yeyəsiniz. Çünki onlar da xoşbəxtlik hormonunu artırır.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 983   Tarix: 09 yanvar 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

turlar.az

toy makiyajlari sade makiyaj sekilleri kosmetika mehsullari cins salvar 2025 toyluq donlar 2025 ana haqqinda atalar sozleri doğuş kosmetika yumurta sirniyatlar sanama vetene aid bayati yutube