Xurma barədə bilmədiklərimiz - Sirləri AÇIQLANDI

Xurma barədə bilmədiklərimiz - Sirləri AÇIQLANDIİstənilən növ xurma alarkən hamar, parlaq narıncı qabığı olan və kəsikləri və yumşaq ləkələri olmayan meyvələri seçin.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, xurma ən məşhur payız meyvələrindən biridir. Bununla belə, çox uzun müddət qalmır və fevral ayında rəflərdən yoxa çıxır.
Xurma növləri
Fuyu xurması düz dibli və yuvarlaq formadadır və narıncı pomidora bənzəyir. Onun qabığı yetişdikdə xırtıldayan və möhkəm olur, meyvəsi isə ən yaxşı şəkildə çiy yeyilir. Buna görə tez-tez salat kimi reseptlərdə fuyu tapa bilərsiniz, ya da qabığı soyulub dilimlənib alma kimi yeyilir. Dietoloq Meqqi Mun bildirib.
Fuyu xurması düz dibə və yuvarlaq bir formaya malikdir
Hatiya xurması qırmızı-narıncı və uzunsovdur. Yetişmiş hatiya xurması tamamilə yumşaqdır və nazik qabığa malikdir. Mun qeyd edib ki, yetişməmiş hatiyalar taninlərin olması səbəbindən büzücüdür.
Xurmanı necə seçmək olar?
İstənilən növ xurma almağa gəldikdə, hamar, parlaq narıncı qabığı olan və kəsikləri və ya yumşaq ləkələri olmayan meyvələrə baxın. Meyvə ölçüsünə görə ağır olmalıdır və gövdə ucu bir az şirin qoxu verməlidir. Əgər fuyudursa, qabığı möhkəm olmalıdır, hatiyada isə yumşaq olmalıdır.
Xurma necə bişirilir?
Xurma soyuq su ilə yuyulmalıdır. Fuyu hazırlamaq üçün yarpaqları və gövdəsini kəsin və nüvəni çıxarın. Bununla belə, qabıq yeməli və qidalıdır, ona görə də onu saxlayın. Sonra meyvəni istədiyiniz şəkildə kəsin. İncə dilimlər salata atılır və ya yoqurt və ya amuziyə əlavə edilir. Daha böyük dilimlər də belə yeyilə bilər. Doğranmış parçaları müxtəlif ləzzətli və ya şirin yeməklərdə bişirin.
Xatiya xurması inanılmaz yumşaq teksturasına və bal kimi şirin dadına görə qiymətləndirilir. Meyvənin tamamilə yumşalana qədər yetişməsinə imkan verin. Üst yarpaqları, gövdə və nüvəni çıxarın, sonra sapdan ucuna qədər yarıya bölün. Pulpa bir qaşıq ilə çıxarılır və çiy yeyilə bilər.
Xurmanı necə yemək olar?
İnsanlar adətən xurmanı çiy yeməyi və ya meyvə salatına əlavə etməyi xoşlayırlar. Və ya Munun qeyd etdiyi kimi, "əgər sərt xurma varsa, qabığını soyun və gözəl mərkəzi ulduz formasını açmaq üçün meyvəni çarpaz şəkildə nazik dilimləyin".
Yetişmiş, tam yumşaldılmış xatiya üçün Mun onu yarıya bölməyi, pulpasını çıxarmağı və qaşıqla düz ləzzət almağı təklif edir. Və ya yoqurt, pendir və ya yağsız donuz əti üçün doldurma kimi istifadə etməyi tövsiyə edir. 
Xurmanın sağlamlığa faydaları
Xurma qida maddələri ilə doludur. Sağlam həyat tərzi üzrə ekspert Viki Şanta Retelni bildirib ki, xurmanın tərkibindəki tanin maddəsini qeyd etmək lazımdır. Xurma tanin antioksidan xüsusiyyətlərə malik polifenoldur. Meyvəyə büzücü xüsusiyyətlər verən bu tanninlər həm də iltihab əleyhinə, antibakterial və antiviral təsir göstərə bilər.
Xurma həm də liflə zəngindir, bir 170 qramlı meyvədə 6 qram var ki, bu da onları həzm və ürək sağlamlığı üçün əla qida halına gətirir. Meyvə həm də immunitet və bağırsaq sağlamlığı üçün vacib qida olan C vitamininin yaxşı mənbəyidir. Nəhayət, insulin müqavimətini artıra bilən A vitamini ilə doludur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1099   Tarix: 23 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qarabaşağı belə yesəniz, 5 kq arıqlayacaqsınız

Sadə və dadlı qarabaşaq yarması sayəsində bir ay ərzində 5 kq-a qədər artıq çəki itirə bilərsiniz. -a istinadən bildirir ki, dietoloqların fikrincə, arıqlamaq istəyən hər kəs kefirlə qarabaşaq yeməlidir. Bu iki qidadan maksimu

.

Qaşıq-qaşıq zəhər yeyirmişik - İnsanı dəli, orqanizmi məhv edir - XƏBƏRDARLIQ

Türkiyənin məşhur həkim və sağlam qidalanma mütəxəssisi, professor Canan Karatay insan sağlamlığı üçün riskli hesab olunan bir qida ilə bağlı vacib xəbərdarlıq edib. -a istinadən bildirir ki, Karatay "dəli bal"

.

Mədəyə ziyandır, amma arıqladır - Acılı yeyək ya yox?

Dünyanın bir çox mətbəxində olduğu kimi, bizim də mətbəximizdə acılı yeməklər bəyənilir. Bəs acılı yeməklər sağlamlığımıza necə təsir edir? . xəbər verir ki, "British Journal of Nutrition" jurnalında bibərlə bağl

.

Saç tökülməsinin səbəblərindən biri də bu imiş

Alkoqol qəbulu və saç tökülməsi arasında əlaqə aşkarlanıb. Alkoqol qəbulu saç tökülməsinə səbəb ola bilər. Bu nəticəyə Cənubi Koreyanın Pusan Universitetinin alimləri apardıqları tədqiqat əsasında gəliblər. Tədqiqatın nəticələr

.

Bu meyvənin qabığı dərdlərə dərmandır

Bəzi meyvələrin qabıqları sağlamlığa faydaları ilə şəfa mənbəyidir və bu qabıqlardan istifadə etməmək böyük itkidir. . xəbər verir ki, tez-tez alma və bananın qabığından istifadə edilməli olduğu bildirilsə də, qabığı il

.

Üz kremi seçərkən nələrə diqqət etməliyik? - Mütəxəssis həyəcan təbili çaldı

Üz kremi alarkən diqqət etməli olduğunuz bir neçə əsas amil var. Bunlar cildinizin tipinə və ehtiyaclarına uyğun krem seçməyinizə kömək edəcək. Bəs üz kremi alarkən nəzərə almalı olduğunuz əsas faktorlar hansılardır? . B

.

Səhər yeməyində bu qidalar xərçəng yaradır

Səhər yeməyində kolbasa ilə sendviçdən istifadə onkoloji xəstəliklər yarada bilər. -a istinadən bildirir ki, bu barədə ABŞ alimlərinin hesabatında bildirilib. "Əgər siz səhər səhər yeməyində adətən çörək və kolbasa yeyirsinizsə

.

Neçənci mərtəbədə yaşamaq daha münasibdir? – Həkim məsləhəti

Birinci mərtəbələrdə yaşayan insanlar daha çox ağciyər xəstəlikləri və immunitetin zəifləməsi, yuxarı mərtəbələrdə yaşayanlar isə baş ağrıları, qan təzyiqi və ürək ritminin pozulması halları ilə rastlaşır. -a istinadən xəbə

.

Xolesterolun düşməni olan MEYVƏLƏR

Hər kəs müəyyən meyvə növlərinin xolesterol səviyyəsini çox təsirli şəkildə idarə etməyə kömək edə biləcəyini bilmir. Onları rasionunuza daxil etmək "pis" xolesterinin səviyyəsini azaltmağa və "yaxşı"

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar geyim necə seçməli gözəllik məhsulları toy paltarlari 2024 qidalandirici maskalar dil haqqinda atalar sözləri xiyar tursusu nece hazirlanir sağlıq novruz haqistalari mekteb usaq geyimleri baliq burcu