Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroq
Ərzaqlar:
500 q hazır yağlı xəmir
İç üçün:
4 ədəd alma
1/2 st qoz ləpəsi
1/2 st kişmiş
2 x.q şəkər tozu
50 q kərə yağı
Üstü üçün:
2 ədəd yumurta
2 x.q şəkər tozu
1 paket vanil
200 q 33%-li qaymaq
Üstünə səpmək üçün(Zövqə görə istəsəniz səpməyə bilərsiniz)
1 x.q şəkər tozu
1/2 ç.q darçın
Hazırlanması:
Xəmiri soyuducudan çıxardırıq donu açılır.
İçi hazırlayaq. Almanı yuyub qabığını soyub dörd bölüb nazik doğrayırıq.
Kişmişi təmizləyib yuyuruq.
Qozu xırda doğrayırıq.
Tavaya kərə yağını töküb əridirik.
Doğradığımız almaları yağa tökürük. 2-3 dəqiqə qarışdırdıqdan sonra 2 x.q şəkər tozu əlavə edirik.
Sonra qoz ləpəsini və kişmişi də əlavə edib 2-3 dəqiqə qarışdırıb götürürük. Qalır soyuyur.
Üstünü hazırlayaq. Yumurtanı mikserlə köpüklənənə qədər çalırıq.
2 x.q şəkər tozunu və vanili əlavə edib çalırıq.
Sonra qaymağı əlavə edib çalırıq.
Üstünə səpmək üçün darçınla şəkər tozunu qarışdırırıq.
Yan tərəfləri 20-22 sm olan kvadrat qab götürürük. Xəmiri qabın içinə yerləşdiririk. Çəngəl ilə dəstəkləyirik.,
Əvvəlcə almalı içliyi töküb yayırıq.
Sonra qaymaqlı üstlüyü töküb yayırıq.
Ən son darçınlı şəkər tozunu səpirik.
200 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqəyə bişiririk.
Piroq soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!









Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı
Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı
Çağla prokuror rolunu canlandıracaq
Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?
Evrim Akın aparıcısı olduğu verilişdən ayrıldı
Heydər Əliyevin bizə ən böyük hədiyyəsi Prezident İlham Əliyevdir' - Xalq artisti
Güllünün qızı həbs edildi
İnnabın faydası və zərərləri
Xərçəngdən əziyyət çəkən yazıçı vəfat etdi
Megadeth' İstanbulda konsert verəcək
Ülviyyə özünə yarım milyonluq ev aldı
Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI