Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroq

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqƏrzaqlar:Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroq

500 q hazır yağlı xəmir

İç üçün:

4 ədəd alma

1/2 st qoz ləpəsi

1/2 st kişmiş

2 x.q şəkər tozu

50 q kərə yağı

Üstü üçün:

2 ədəd yumurta

2 x.q şəkər tozu

1 paket vanil

200 q 33%-li qaymaq

Üstünə səpmək üçün(Zövqə görə istəsəniz səpməyə bilərsiniz)

1 x.q şəkər tozu

1/2 ç.q darçın

Hazırlanması:

Xəmiri soyuducudan çıxardırıq donu açılır.

İçi hazırlayaq. Almanı yuyub qabığını soyub dörd bölüb nazik doğrayırıq.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqKişmişi təmizləyib yuyuruq.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqQozu xırda doğrayırıq.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqTavaya kərə yağını töküb əridirik.

Doğradığımız almaları yağa tökürük. 2-3 dəqiqə qarışdırdıqdan sonra 2 x.q şəkər tozu əlavə edirik.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqSonra qoz ləpəsini və kişmişi də əlavə edib 2-3 dəqiqə qarışdırıb götürürük. Qalır soyuyur.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqÜstünü hazırlayaq. Yumurtanı mikserlə köpüklənənə qədər çalırıq.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroq2 x.q şəkər tozunu və vanili  əlavə edib çalırıq.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqSonra qaymağı əlavə edib çalırıq.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqÜstünə səpmək üçün darçınla şəkər tozunu qarışdırırıq.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqYan tərəfləri 20-22 sm olan kvadrat qab götürürük. Xəmiri qabın içinə yerləşdiririk. Çəngəl ilə dəstəkləyirik.,

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqƏvvəlcə almalı içliyi töküb yayırıq.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqSonra qaymaqlı üstlüyü töküb yayırıq.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqƏn son darçınlı şəkər tozunu səpirik.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroq200 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqəyə bişiririk.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqPiroq soyuduqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.

Yağlı xəmir ilə almalı, kişmişli və qozlu piroqNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5406   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

turlar.az

sonxeber.az sade makiyaj sekilleri kosmetoloq makiyaj etmek qaydalari təmizlik qara qaragatin faydalari erotik geyim kivi murebbesi kosmetika uzeyir hacibeyli öpüşme xanim az kökəlmək üçün qardasa aid haxistalar