Yanvarda bu 3 meyvəni qətiyyən yeməyin - Diqqət

Yanvarda bu 3 meyvəni qətiyyən yeməyin - DiqqətYanvar ayında sağlamlığınız üçün bəzi meyvələrdən uzaq durmağınız tövsiyə olunur. Bu meyvələr adətən mövsümü olmadıqda təbii olmayan şəraitdə yetişdirilir.
Milli.Az xəbər verir ki, xüsusilə üç meyvədən çəkinmək sağlamlıq və çəki idarəsi baxımından əhəmiyyət daşıyır.
Yanvarda bu 3 meyvəni qətiyyən yeməyin - DiqqətÜzüm - yay mövsümünün sevilən meyvələrindən biri olsa da, yanvar ayında tövsiyə edilmir. Bu dövrdə satılan üzümlər adətən istixanalarda yetişdirildiyindən təbii şəraitdə böyümür. Üstəlik, yüksək şəkər tərkibi qan şəkərini tez bir zamanda artıraraq arıqlama prosesinə mənfi təsir göstərə bilər. Diyabet xəstələri və pəhriz saxlayanlar üçün üzüm istehlakından qaçınmaq məsləhətdir.
Yanvarda bu 3 meyvəni qətiyyən yeməyin - DiqqətÇiyələk - yanvar ayında əsasən idxal və ya istixana məhsulu olduğu üçün təbii dadını itirir və pestisid qalıqları ilə hormonlar ehtiva edə bilər. Bu isə həm sağlamlıq baxımından zərərli, həm də orqanizmin ehtiyaclarına uyğun olmayan qida qəbuluna səbəb olur. Çiyələk sevənlər üçün ən yaxşı vaxt yaz və yay mövsümləridir.
Yanvarda bu 3 meyvəni qətiyyən yeməyin - DiqqətBanan - hər nə qədər il boyu istehlak edilə bilsə də, yanvar ayında uzaq məsafələrdən gətirilən bananlar tam yetişməmiş ola bilər. Yüksək kalorili və karbohidrat tərkibli olduğu üçün xüsusilə arıqlamaq istəyənlər üçün banandan qaçmaq faydalıdır.
Sağlam həyat və balanslı qidalanma üçün hər meyvəni öz mövsümündə yemək vacibdir. Yanvar ayında portağal, mandarin və alma kimi mövsümə uyğun alternativləri seçərək həm orqanizmin ehtiyaclarını qarşılaya, həm də sağlam bir pəhriz saxlaya bilərsiniz.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 912   Tarix: 21 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

turlar.az

toy makiyajlari sade makiyaj sekilleri kosmetika mehsullari cins salvar 2025 toyluq donlar 2025 ana haqqinda atalar sozleri doğuş kosmetika yumurta sirniyatlar sanama vetene aid bayati yutube