Yeməkdən sonra su içməyin

Yeməkdən sonra su içməyinÇoxumuz yeməklə birlikdə bir stəkan şirə və ya heç olmasa su içməyə öyrəşmişik. Uzunömürlü və sağlamlığı ilə tanınan yaponlar yeməkləri ilə birlikdə su içməkdən çəkinirlər.
Milli.Az axsam.az-a istinadən xəbər verir ki, yaponlar suyun həzmə maneə törədə biləcəyinə və orqanizminizin yeməyi həzm etməsini çətinləşdirə biləcəyinə inanırlar. Adekvat maye qəbulunu saxlamaq ümumi sağlamlığınız üçün çox vacib olsa da, yeməklərlə bir stəkan su içmək yaxşıdan çox zərər verə bilər.
Nə qədər paradoksal səslənsə də, yeməklə bir stəkan su içmək tüpürcəyinizi quruda bilər. Bəzi insanlar suya bir dilim limon əlavə etməyi xoşlayır ki, bu da onu turşulu içkiyə çevirir və tüpürcəyinizə təsir edir. Tüpürcək ağız mühitiniz üçün sağlam bir içki rolunu oynadığından ağız quruluğu ağız qoxusu da daxil olmaqla bəzi xoşagəlməz simptomlara səbəb ola bilər.
Yeməklə birlikdə qəbul edilən su qida həzmindən məsul olan mədə mayelərinin sərbəst buraxılmasına təsir göstərir. Nəticədə, mədəniz qidaları parçalamaq üçün daha zəif siqnallar alır ki, bu da şişməyə səbəb ola bilər.
Yemək zamanı su içmək, mədənizin təbii turşuluq səviyyəsinə təsir edərək, həzm şirələrini sulandırır. Bu, həzm sisteminizə mənfi təsir göstərir və vücudunuzun daha az vitamin və qida qəbul etməsinə səbəb olur.
Yeməklərlə birlikdə su içmək, böyük yemək yediyiniz zaman olduğu kimi, mədənizə həcm əlavə edir və mədədəki təzyiqi artırır. Bu, bəzi sağlamlıq vəziyyətini pisləşdirə və turşu reflü riskini artıra bilər. Yemək zamanı su içmək bədəninizin daha az həzm fermenti ifraz etməsinə səbəb olur ki, bu da ürək yanması da daxil olmaqla yan təsirlərə səbəb ola bilər.
Yemək yeyərkən su içmək də artıq çəki almağınıza səbəb ola bilər. Vücudunuz qidaları kifayət qədər həzm edə bilmədikdə, onu yağa çevirir və daha çox kilo almağınıza səbəb olur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 816   Tarix: 06 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bir il yarım davam edən öskürəyinin səbəbi balqabaq toxumu çıxdı

Malatyada bir xəstə təxminən bir il yarım davam edən öskürək problemi səbəbilə xəstəxanaya müraciət edib.  xəbər verir ki, aparılan tibbi müayinələr nəticəsində xəstənin uzunmüddətli öskürəyinə səbəb ağciyərlərinə düşmü

.

Bu 5 qidanı uşaqlara vermək olmaz

Uşaqların immun sistemi və həzm orqanları hələ tam inkişaf etmədiyi üçün bəzi qidalar onlara ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər valideynləri aşağıdakı 5 məhsulu uşaqlardan uzaq tutmağa çağırır:. 1. Qazl

.

Məşhur sızanaq dərmanı şizofreniya riskini azaldırmış

Elm dünyasını təəccübləndirən yeni araşdırma antibiotiklərin beyin sağlamlığına təsiri ilə bağlı fikirləri dəyişə bilər. xəbər verir ki, Edinburgh Universitetinin, eləcə də Finlandiya və İrlandiya alimlərinin apardığı genişmiqyasl

.

Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?

Səhiyyə Nazirliyinin açıqlamasına əsasən, prostat xərçəngi kişilər arasında ağciyər xərçəngindən sonra ən çox müşahidə edilən ikinci onkoloji xəstəlikdir. xəbər verir ki, İzmir Katip Çələbi Universiteti Atatürk Təhsil v

.

Ağzınızdakı belə dəyişikliklər infakrtın xəbərçisi ola bilər

Alimlər diş əti xəstəlikləri ilə ürək və beyin xəstəlikləri arasında təhlükəli əlaqə aşkar edib. xəbər verir ki, araşdırma "Neurology Open Access" jurnalında dərc olunub. Araşdırma diş əti xəstəlikləri və diş çürüməsini

.

Gecələr tez-tez ayılırsınıza - Bu qidalardan yeyin

Alimlər meyvə və tərəvəz istehlakının artırılmasının yuxunun keyfiyyətinə əhəmiyyətli şəkildə müsbət təsir etdiyini müəyyən ediblər. xəbər verir ki, ABŞ-nin №University of Chicago" və "Columbia University"

.

Pendiri düzgün saxlama üsulu - Kifin qarşısını alın

Pendirin dadını və keyfiyyətini uzun müddət qorumaq üçün onu düzgün şəraitdə saxlamaq vacibdir. Əks halda, pendir tez quruyur, dadını itirir və kif tutur. xəbər verir ki, mütəxəssislər pendirin soyuducuda 5-8C temperaturd

.

Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün

Mütəxəssislərin fikrincə, səhər yeməyində seçilən çörəyin növü sağlamlığımıza düşündüyümüzdən də çox təsir edir. Ağ çörək qısa müddət toxluq hissi versə də, qan şəkərini sürətlə artırır, nəticədə gün ərzində yorğunluq, aclı

.

Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı

Türkiyənin yerli dondurma markalarından birinin analizlərində insan sağlamlığı üçün təhlükə yaradan nəcis bakteriyası olduğu iddia edilib. Mütəxəssislər hesab edirlər ki, məhsullarda aşkar olunan mikroorqanizmlər arasınd

turlar.az

qis geyimləri 2025 makiyaj etmek qaydalari toy gecesi toy ucun qisa donlar kətə payiz geyimleri eşq və məhəbbət kosmetika pehriz novruz bayramına aid hakışda novruz bayrami hakisda xeyanet arıqla