Yeməyi kərə yağında hazırlamaq zərərlidirmi?
Yeməyi kərə yağında bişirmək və qızarmaq olar, amma bu zaman vacib qaydalara əməl etmək lazımdır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həkim toksikoloq Mixail Kutuşov kərə yağında yemək bişirməyin təsirindən danışıb.
"Kərə yağında tüstülənmə azdır, ona görə qızartma olar, amma o ərzaqları ki, yüksək hərarətdə bişmə lazım olmasın.
Yağ dağ olub, tüstülənməyə başlasa, onda kanserogen maddə hasil olur.
Kərə yağı az zəif odda sadəcə qızdırılmalıdır, dağ olunmamalıdır.
Əgər yağ çox qızıb, qəhvəyi rəng aldısa, onda bişirmək olmaz.
Belə yağda hazırlanmış qida orqanizm üçün avtomatik kanserogen təsirlidir.
Dağ yağda ət, kartof yaxşı olar ki, bitki yağında qızardılsın".
Milli.Az / news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Hakışta
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Hər gün mixək çubuğu çeynəsək, NƏ OLAR?
Şahnaz Haşımovanın səhhəti necədir?
Tatlıses oğlu haqda uzaqlaşdırma qərarı aldırdı
Şöhrət: 'Toyumun idarə olunmasını Zamiqə həvalə edərəm
Tez-tez münasibət yaşamaq xərçəngdən qoruyurmuş
Dünyanın ən yaşlı qadınının uzunömürlülük SİRRİ
Püstənin faydaları