Yeməyi kərə yağında hazırlamaq zərərlidirmi?
Yeməyi kərə yağında bişirmək və qızarmaq olar, amma bu zaman vacib qaydalara əməl etmək lazımdır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həkim toksikoloq Mixail Kutuşov kərə yağında yemək bişirməyin təsirindən danışıb.
"Kərə yağında tüstülənmə azdır, ona görə qızartma olar, amma o ərzaqları ki, yüksək hərarətdə bişmə lazım olmasın.
Yağ dağ olub, tüstülənməyə başlasa, onda kanserogen maddə hasil olur.
Kərə yağı az zəif odda sadəcə qızdırılmalıdır, dağ olunmamalıdır.
Əgər yağ çox qızıb, qəhvəyi rəng aldısa, onda bişirmək olmaz.
Belə yağda hazırlanmış qida orqanizm üçün avtomatik kanserogen təsirlidir.
Dağ yağda ət, kartof yaxşı olar ki, bitki yağında qızardılsın".
Milli.Az / news.milli.az









İşıqda yatanlara bəd xəbər
Gecə oyanmaların səbəbi açıqlandı - Problem əlamətidir?
Əzələ ağrısının səbəbi belə tərkibli dərmanlar imiş
Yaşıdlarım arasında ən çox çalışan müğənniyəm' - Kərim
"Matrix"in aktyoru vəfat etdi
Xalq artisti yeni doğulan nəvəsini paylaşdı - FOTO
Kral Harri və Meqanı saraya gətirmək istəyir
Elektron siqaretlər tütün qədər təhlükəlidir - "Zərərsiz alternativ" mifi
Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?
Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR
İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı
Rusiyalı fenomeni sel apardı - Cəsədi borudan tapıldı
Təranə Səmədova amnistiyaya düşəcək? - AÇIQLAMA
Bayağılığa qaçmaq olmaz' - Eyyub Yaqubov