Yeni il şənliklərində kökəlməmək üçün nə etməliyik?
Ənənəvi olaraq, Yeni İl bayramları geniş çeşidli yeməklərlə təmtəraqlı ziyafətlərlə müşayiət olunur.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri rusiyalı professor, diyetoloq Marqarita Koroleva "NSN"ə açıqlamasında deyib.
Məsələn, kolbasa kimi yarımfabrikatları dəniz məhsulları ilə əvəz edə, mayonezinizi özünüz hazırlaya bilərsiniz. Diyetoloq həmçinin bolluca tərəvəz salatları hazırlamağı məsləhət görüb. Qızardılmış və ya doldurulmuş balıq isti yeməklər kimi verilə bilər. Ekspert hesab edir ki, eksperimentlərdən qorxmağa gərək yoxdur.
"Siz kolbasadan deyil, ətirli göyərtilər və ədviyyatlarla bişmiş toyuq ətindən yeməklər bişirə bilərsiniz. Toyuq və balıq kimi, isti yeməklərin yanına qarnir olaraq tərəvəzlər təqdim edin. İstənilən yağlı, mayonezli, duzlu kimi zərərli yeməyin faydalı alternativi var", - Koroleva deyib.
Həmçinin, onun sözlərinə görə, güclü içkiləri qazlı limonadlarla qarışdırmamalısınız, çünki bu, təkcə dərin intoksikasiya ilə deyil, həm də zəhərlənmə ilə nəticələnə bilər. Bu vəziyyətdə, alkoqollu kalorilər qana tez keçəcək və bu, rifahınıza pis təsir edəcək.
Milli.Az