Yüksək təzyiq xəstəliyinə səbəb olan qidalar bunlardır - Kardioloq
Bəzi qidalar var ki, onları cavanlıqdan çox yeməklə, daim istifadə etməklə hipertoniya - yüksək təzyiq xəstəliyi qazanmaq olur.
Medicina.az xəbər verir ki, rusiyalı həkim kardioloq uzun müddət veteranlar və təqaüdçülər üzərində apardığı müşahidələrə əsasən təzyiq xəstələrinin illərlə nə yediyini araşdırıb.
Həkim bildirib ki, qidasında ucuz sosis, kolbasa, pelmeni, mantı, xəmir yeməkləri, perojki, duzlu qidalar, yarımfabrikatlar, bulka, şirniyyat olan insanlar təzyiq və diabet xəstəliyi qazanır. Onların qarın, bel hissəsində daxili piylənmə olur.
Balıq, dəniz məhsulları yeyənlər, gündəlik yarım pors ət və bir pay tərəvəzli qidalar yeyənlər daha gec təzyiqlə üzləşir.
Milli.Az / news.milli.az









Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır
Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin
Keçmiş ərimin bu addımına görə uşaqlarım havada qalıblar
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları
Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin
Sibel Can nəvəsinə mövlud oxutdu - FOTOLAR
İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…
Musiqi önəmli tərbiyyə üsuludur' - Əməkdar artist
Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi