Yüksək təzyiq xəstəliyinə səbəb olan qidalar bunlardır - Kardioloq

Yüksək təzyiq xəstəliyinə səbəb olan qidalar bunlardır - KardioloqBəzi qidalar var ki, onları cavanlıqdan çox yeməklə, daim istifadə etməklə hipertoniya - yüksək təzyiq xəstəliyi qazanmaq olur.
Medicina.az xəbər verir ki, rusiyalı həkim kardioloq uzun müddət veteranlar və təqaüdçülər üzərində apardığı müşahidələrə əsasən təzyiq xəstələrinin illərlə nə yediyini araşdırıb.
Həkim bildirib ki, qidasında ucuz sosis, kolbasa, pelmeni, mantı, xəmir yeməkləri, perojki, duzlu qidalar, yarımfabrikatlar, bulka, şirniyyat olan insanlar təzyiq və diabet xəstəliyi qazanır. Onların qarın, bel hissəsində daxili piylənmə olur.
Balıq, dəniz məhsulları yeyənlər, gündəlik yarım pors ət və bir pay tərəvəzli qidalar yeyənlər daha gec təzyiqlə üzləşir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1011   Tarix: 13 fevral 2023
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Faydalı bilib yeyirdik, ən zərərli çərəz imiş

Qoz-fındıq sağlam qidalanmanın ayrılmaz hissəsi kimi tez-tez tövsiyə olunur. Tərkibindəki maqnezium, kalium, E vitamini və sağlam yağlar sayəsində ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir, enerji verir və uzun müddət toxluq hiss

.

Bu tərəvəzi səhər yeməyində yemək təhlükəlidir - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Səhər süfrələrinin ayrılmaz hissəsi olan pomidor, uzun illərdir sağlamlıq üçün faydalı qida kimi tanıdılır. xəbər verir ki, son araşdırmalar və mütəxəssislərin xəbərdarlıqları göstərir ki, xüsusilə çiy və acqarına istehla

.

Xroniki ağrının "səsi" necə kəsilir? Alimlər bədəndə ağrını söndürən təbii mexanizm tapdılar

Yel Universitetinin alimləri insan bədənində ağrı siqnallarını nəzarətdə saxlayan və onların xroniki hal almasının qarşısını alan önəmli bir bioloji mexanizm aşkarlayıblar. xəbər verir ki, bu elmi kəşf nüfuzlu Nature Communication

.

Balıqla bu tərəvəzi bir yerdə yeməyin

Balıq sağlam qida mənbəyi kimi tanınsa da, onu bəzi tərəvəzlərlə birlikdə yemək orqanizm üçün faydalı olmaya bilər. Qidalanma və Pəhriz Mütəxəssisi Kamuran Diğdem Özkahya xəbərdarlıq edir ki, rukkola (arugula) ilə balığı

.

Kartofu belə qızardın - sağlam, az kalorili

Dünyanın ən məşhur qəlyanaltılarından biri olan kartof qızartması yüksək kalorili və yağlı olduğu üçün sağlamlıq riski yarada bilər. Düzgün bişirmə üsulları ilə bu dadlı yeməyi daha sağlam etmək mümkündür.  xəbər verir ki

.

Səhər yeməyini bu saata saxlamaq ömrü uzadırmış: Tədqiqatlar təsdiqlədi

Yeni aparılmış tədqiqat göstərir ki, səhər erkən saatlarda yemək yalnız sağlam həyat tərzi üçün faydalı deyil, həm də ömrü uzada bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, günün ilk saatlarında yemək yeyən şəxslər, gec saatlarda yemə

.

Alzheimerin müalicəsində yeni üsul kəşf olundu

Alzheimer xəstəliyinin müalicəsində yeni üsul kəşf olunub. xəbər verir ki, Zürix Universiteti və Nyu-York Universitetinin alimləri beynin müxtəlif sahələrini eyni anda yüksək dəqiqliklə stimullaşdırmağa imkan verən yeni ultrasə

.

Tahinə 1 qaşıq əlavə edin – damarları təmizləyir, xəstəliklərdən qoruyur, sümükləri möhkəmləndirir

Küncüt toxumlarından hazırlanmış tahin, tərkibi ilə sağlamlığa çoxsaylı faydalar verir. İçərisinə bir qaşıq limon suyu əlavə edildikdə isə təsiri daha da güclənir. Bu iki təbii məhsulun birləşməsi həm bədəni qoruyur, hə

.

Pendiri indiyə kimi səhv yeyirmişik – mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Səhər süfrələrinin ayrılmaz cütlüyü olan zeytun və pendir uzun illərdir birlikdə istehlak edilir. . Qidalanma mütəxəssisləri bildirir ki, həm zeytun, həm də pendir adətən turşulu və duzlu şəkildə hazırlanır, buna görə yüksə

turlar.az

geyim necə seçməli aksessuarlar yaz geyimleri 2025 hicab baglamaq usullari maraqli hind filmleri hekayələr sevgi uc baci dolmasi kosmetika insan hakisdalar kokelmek qadin saglamlig qızlıq pərdəsi