Yüngül Bulgur ilə Badımcan Resepti
Tərkibi
1
soğan
2
yaşıl bibər
3
diş
sarımsaq
1/2
çay fincanı
zeytun yağı
2 -ci
nömrə
kəmər badımcan
bir
nömrə
pomidor
1/4
nömrə
limon suyu
bir
çay fincanı
bulgur başı
1.5
çay fincanı
isti su
1/2
çay qaşığı
qara istiot
bir
çay qaşığı
oregano
bir
çay qaşığı
çili bibəri
1.5
çay qaşığı
duz
1/2
desert qaşığı
şəkər
Bulgur Tarifi ilə Patlıcan Necə Hazırlanır?
Kiçik kublara kəsdiyiniz soğan, incə dilimlənmiş sarımsaq və yaşıl bibər ilə qazana zeytun yağının yarısını əlavə edərək bişirməyə başlayın. Yavaş-yavaş orta istilikdə bişirin.
bulgurlu-patlican-yemegi-asama
Soğanlar yaxşıca yumşaldıqdan sonra dörd boyuna kəsdiyiniz badımcanları əlavə edin və bişirməyə davam edin. Patlıcan bir az yumşalmağa başlayanda sobanı orta istiyə çevirin, qalan zeytun yağını əlavə edin və daim qarışdıraraq bişirməyə davam edin.
bulgurlu-patlican-yemegi-asama
Pomidorları doğrayın və ya doğrayın, əlavə edin və qarışdırın.
bulgurlu-patlican-yemegi-asama
Limonun suyunu sıxdıqdan sonra yenidən orta atəşə qoyun.
bulgurlu-patlican-yemegi-asama
Buna bulgur əlavə edin.
bulgur-badımcan-yemək-mərhələ
Nəhayət su, ədviyyat və şəkər əlavə etdikdən sonra qapağı bağlayın və 20 dəqiqə aşağı istilikdə bu şəkildə bişirin.
bulgur-badımcan-yemək-mərhələ
Sobadan götürdükdən sonra 20 dəqiqə dəmləmək üçün buraxın. Xidmət vermədən əvvəl yumşaq bir şəkildə qarışdırın, sonra xidmət plitələrinə köçürün. Nuş olsun!
bulgur-badımcan-yemək-səhnə