Zeytun yağlı lobya (1 yaş +)

Zeytun yağlı lobya (1 yaş +)Zeytun yağlı lobya 1 yaş və daha yuxarı yaşda körpələr üçün uda biləcəyi şəkildə yaxşıca doğranaraq, bişirilib rahatlıqla verə bilinən bir yeməkdir.

Təzə lobya həm lif baxımından, həm də vitamin və mineral baxımından zəngindir. Qatıq ilə birlikdə çox dadlı və faydalı bir yeməkdir. 100 qramında təxminən 2 qram zülal olan bu tərəvəz, bitki mənşəli zülal ilə zəngindir. Bu tərəvəzi sağlam qidalanma üçün süfrələrinizdən əksik etməməyiniz məsləhətdir. Pomidor ilə bişirildikdə içindəki likopen (antioksidant) miqdarı ilə son dərəcə faydalı bir qida alınır.

Sağlam qidalanma üçün çox faydalı olan zeytun yağı ilə hazırlanan bu yeməyi körpələrinizin menyusuna əlavə edin. Təzə lobya lif və zülal ilə yanaşı, vitamin A, vitamin C, dəmir, mis, kalium, fosfor, maqnezium və kalsium ilə boldur. Evlərimizdə tez-tez bişirilən bu yeməyi uşaqlardan da əsirgəməmək və onları tərəvəz yeməyinə zamanında öyrəşdirmək doğru bir yanaşmadır. Uşaqların ürəklərini sındırmadan, çox məcbur etmədən, vaxtaşırı sevdikləri yeməkləri bu cür faydalı yeməklər ilə əvəz edə bilərsiniz. Unutmayın ki, heç bir vərdiş bir anda yaranmır. Onların da zamana ehtiyacı vardır.

Zeytun yağlı lobya yeməyi üçün inqrediyentlər:

200 qr təzə lobya,

1 ədəd orta boy soğan,

1 ədəd orta boy pomidor,

2 xörək qaşığı "Zeytun Bağları" zeytun yağı.

Bir yaş üstü və böyüklər üçün duz və şəkər əlavə edə bilərsiniz. Bunlar yeməyi ləzzətli etmək üçün istifadə edilən inqrediyentlərdir. Ancaq körpələrin böyrəklərini yoran bu cür inqrediyentlər, 1 yaşdan az olan körpələr üçün istifadə olunmur.

1 çay qaşığı şəkər tozu,

1 çay qaşığı ucunda duz.

Zeytun yağlı lobya yeməyinin hazırlanma qaydası;

Duzlanmış qaynayan suya təmizlənmiş, xırda doğranmış lobyanı əlavə edib, 15 dəqiqə bişiririk. Tavanı qüvvətli oda qoyub, oraya zeytun yağı ilə xırda doğranmış soğanı əlavə edirik. Soğanın

qoxusu çıxıb rəngi şeffaf olana qədər təxminən 4-5 dəqiqə qovururuq. Sonra üzərinə suyu süzülmüş lobyanı əlavə edib, 5-10 dəqiqə qovururuq. Lobyanın rəngi dönəndə, pomidoru əlavə edib 5-10 dəqiqə bişiririk. Lobyanın bir qədər yumuşaq olması üçün yarım stəkan su əlavə edib, 3-4 dəqiqədən sonra qazanının altını azaldıb qapağını bağlayıb, təxminən 25-30 dəqiqə vaxtaşırı qarışdıraraq bişiririk.

Sağlam qida     Baxılıb: 6847   Tarix: 24 fevral 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Manna yarmalı tərəvəz şorbası (1 yaş+)

Protein baxımından zəngin olan bu qida olduqca faydalıdır. Buna görə də, manna yarmasının faydaları sadalandıqda, tərkibində olan yüksək protein quruluşu həmişə əsas olaraq, qeyd olunur. Əlavə olaraq, tərkibindəki karbohidratı

.

Qaraciyərin sağlamlığını qoruyan meyvə

Tərkibində pektin - qaraciyərdən zərərli maddələri çıxarmağa qadir birləşmənin olduğu ərik bu orqanın formada qalmasını dəstəkləyir. Pektinlər polisaxaridlərə aid edilir. Praktik olaraq, insanın həzm sistemi tərəfindən mənimsənilməyə

.

Zeytun yağlı Ukrayna salatı-RESEPT-VİDEO

Zeytun yağlı Ukrayna salatı-RESEPTi. Tərkibi:. 200 qr. qırmızı lobya . 1 baş qırmızı soğan. 2 badımcan. Cəfəri. Duz. İstiot. Qızartmaq üçün bitki yağı. Hazırlanması:. 1.Badımcanı soyub orta hissələrə doğrayırıq. Badımcanı

.

"Zeytun Bağları" ilə hazırlanmış Humus- VIDEO

Resept:. -300 qr bişmiş təmizlənmiş noxud . -1 x.q. tahini . -1/4 fincan zeytun yağı. -2 x.q. limon şirəsi. -duz -istiot . -1/3 fincan soyuq su. Nuş olsun!

.

Zeytun yağı ilə hazırlanmış Toyuqlu yunan qabağı - Video

Resept:. -500 qr toyuq filesi. -300 qr yunan qabağı. -1 ədəd soğan. -2 diş sarımsaq. -1 x.q. qarğıdalı nişastası. -2 saplaq göy soğan. -2 x.q. Zeytun yağı. -duz. -istiot. Nuş olsun !

.

"Zeytun Bağları" ilə hazırlanmış Jülyen - VIDEO

Resept:. - 250 qr toyuq döş əti . - 300 qr göbələk . - 2 ədəd orta ölçülü soğan . - 150 qr xama. - 1 x.q un - duz. - istiot . - 200 qr holland pendiri . - Zeytun yağı. Nuş olsun !

.

Sevilən yerli markaların istehsal edildiyi Bakı Qida və Yağ Fabrikinə ziyarət təşkil edilib

Ölkənin qeyri-neft sektorunun aparıcı Şirkətlərindən olan "Azərsun Holdinq" ənənəsinə sadiq qalaraq nəzdində fəaliyyət göstərən istehsal müəssisənə ziyarət təşkil edib. Müxtəlif media qurumları və Azərbaycan Kulinariy

.

Kartoflu omlet (8 ay +)

Yumurta ən dəyərli protein mənbələrindən biridir. İlk əvvəl körpələrə yalnız yumurta sarısı verilir. Səbəb, yumurta ağının tərkibində daha çox protein olduğu üçün allergiya potensialı daha yüksəkdir. Yumurta alergiyasi, yumurt

turlar.az

kosmetik vasiteler toy makiyajlari donlar 2025 gözəl saçlar terminlər analiq məktəbi vetene aid bayatılar kosmetika vetene aid bayati burclerin uygunlugu laylalar baldiz gunay