3 gündə çəki atmağa kömək edən pəhriz proqramı

3 gündə çəki atmağa kömək edən pəhriz proqramıArtıq çəkilər günlük həyatda bəzi insanları narahat edir. Bu səbəbdən müxtəlif yollarla çəki atmağa çalışırlar. Çox vaxt bu cəhdlər uğursuzluqla nəticələnir. Bunun səbəblərindən biri də başqasının arıqlamaq üçün istifadə etdiyi yollara baş vurmaqdır. Unutmamaq lazımdır ki, orqanizmlər müxtəlifdir və çəki normadan həddindən artıq çoxdursa, həkimə, dietoloqa müraciət etmək lazımdır.
Milli.Az Axşam.az-a itsinadən 3 gün ərzində çəki atmağa yardımçı olan pəhriz proqramını təqdim edir.
1. gün
Səhər yeməyi: 15 çiyələk və 1 xörək qaşığı yulaf
Qəlyanaltı: 5 çiyələk
Nahar: 15 çiyələk və 1 xörək qaşığı yulaf
Qəlyanaltı: 5 çiyələk
Şam: 15 çiyələk və 1 xörək qaşığı yulaf
Qəlyanaltı: 5 çiyələk
2. gün
Səhər yeməyi: 1 qaynadılmış yumurta
Qəlyanaltı: 1 dilim ananas
Nahar: 2 yumurta ağı və ya 1 yumurta ilə hazırlanmış qayğanaq
Qəlyanaltı: 1 dilim ananas
Şam: 2 yumurta ağı və ya 1 yumurta ilə hazırlanmış qayğanaq
3. gün
Səhər yeməyi: 1 parça hisə verilmiş hinduşka əti, 1 xörək qaşığı kəsmik
Nahar: 100 qram qaynadılmış və ya qızardılmış toyuğun döş əti
Qəlyanaltı: 1 stəkan duzsuz ayran
Şam: 60 qram hinduşka əti və qızardılmış 6 göbələk.
Milli.Az  / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1264   Tarix: 04 dekabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

turlar.az

reseptler kosmetik vasiteler aksessuarlar dəbli bloq sahibələri mesameler ucun maskalar oxu zalı keyks kosmetika aybawi novruza aid hakışda oxu az heyati qaynana hakista