Ağ tut mürəbbəsi

Ağ tut mürəbbəsiTərkib:
- 1 kq tut
- 1 kq şəkər tozu
- 300 qr su
- 2 qr limon duzu
Hazırlanması:
1. Tut təmizlənir, yuyulur.
2. Şirə hazırlanır: suya şəkər tozu əlavə olunur, qarışdırılır, vam odda şəkər tozu tam əriyənə qədər qaynadılır, bir qədər soyudulur.
3. İsti şirə meyvələrin üzərinə tökülür, tam soyudulur.
4. Mürəbbəni odun üzərinə qoyub 5 dəqiqə qaynadın. (Ləyəni vaxtaşırı silkələmək lazımdır.) Sonra odda götürüb tam soyudun və yenə odun üzərinə qoyub 5 dəqiqə qaynadın. Bunu 3 dəfə təkrar etmək lazımdır.
5. Hazır olana yaxın mürəbbəyə limon duzu əlavə edin.
6. Bankaları qabaqcadan hazırlayın. İsti su və soda ilə yaxşı yuyun, sterilizasiya edin. Qapaqları qaynadın.
7. İsti mürəbbəni bankalara yığın, qapaqları bağlayın.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az   

Mətbəx     Baxılıb: 2537   Tarix: 18 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

turlar.az

toy gecesi qadin dunyasi reseptler yemisan faydasi ilk tibbi yardim günün kombini qadin dunyasi az kosmetika orqazm toy gecesı sac duzumleri vetene aid atalar sozleri aybawi