Ağciyərləri siqaret zəhərlənməsindən təmizləmək üçün eliksir
Siqaretin orqanizm üçün nə qədər zərərli olduğu hamıya məlumdur. Əgər siz də uzun müddətdir ki, siqaret çəkirsinizsə o zaman mütləq aşağıdakıları oxuyun.
Uzun müddət siqaret çəkmək bronxlarda patologiyaların əmələ gəlməsinə səbəb olur. Bəziləri siqaretə elə aludə olurlar ki, hətta onlara bunu tərgitmək belə mümkün olmur.
Siqaretdən asılı olmaq ağciyərlərin zədələnməsinə, bronxların tutulmasına, ağız boşluğunda və boğazda xəstəliklərin əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Bu problemi həll etmək üçün isə nəfəs yollarını və ağciyərləri təmizləmək lazımdır. Bu isə tənəffüs sistemi orqanlarında xəstəliklərin əmələ gəlməməsinə səbəb olur. Uzun müddət siqaret çəkmək tənəffüs sistemi orqanlarında infeksion xəstəliklərdən tutmuş xərçəng xəstəliyinə kimi bir çox xəstəliklərin əmələ gəlməsinə səbəb olur. Bəs ağciyərləri necə təmizləmək olar? Aşağıda bu sualın cavabı verilib.
Ağciyərlərin eliksirlə təmizlənməsi
Eliksiri təmizləmək üçün 4 əsas qatqıdan istifadə edilir.
Zəncəfil ağciyərlərdə toplanmış seliyin xaric olumasına yardım edir. Zəncəfil siqaretin orqanizmdə əmələ gətirdiyi toksiki əlamətlərin də xaric olunmasına səbəb olur.
Soğan nəfəs yollarında əmələ gələn problemlərin aradan qalxmasına səbəb olur. Soğan ağciyərlərdə xərçəng xəstəliyinin əmələ gəlməsinə qarşı mübarizə aparır.
Sarıkök ən faydalı ədviyyatlardandır. Sarıkökün tərkibində omeqa3 yağ turşusu, vitaminlər və minerallar var. Sarıkök bakteriyalara, viruslara və xərçəng hüceyrələrinə qarşı mübarizə apara bilir.
Balın tərkibi vitamin və minerallarla zəngindir. Onun orqanizmin müqavimətini artırmaq qabiliyyəti var. Balın bir çox xəstəliklərin müalicəsində rolu böyükdür.
Eliksirin hazırlanması:
- soğan - 1 kq
- zəncəfil kökü - 1 kök
- sarıkök - 3 çay qaşığı
- bal - 400 qr
- su - 1 litr
Hazırlanması:
Bir litr suya bal əlavə edilib qaynamağa qoyulur. Qarışım qaynamağa başladıqda xırda üyüdülmüş soğan və zəncəfil əlavə edilir. Qarışım az miqdar qaynadıqdan sonra sarıkök də əlavə edilərək odun istiliyi azaldılır. Qarışımın həcmi tam yarıya düşənə qədər qaynadılır və qazan odun üstündən götürülür. Soyuduqdan sonra qarışım şüşə bankaya tökülür və soyuducuda saxlanılır.
Qarışımdan gündə 2 xörək qaşığı acqarına yeməkdıən 2 saat əvvəl qəbul edilir.
Milli.Az