Albalı ilə zərif və dadlı ştrudel

Albalı ilə zərif və dadlı ştrudelTərkib:
Xəmir üçün:
- 1 stəkan un
- 1 yumurta
- 2 x.q. ərdilmiş kərə yağı
- 50 qr ilıq su
İçlik:
- 500 qr albalı
- 60 qr peçenye (Yubileynoye)
- 50 qr badam (və ya qoz, fındıq və s.)
- 1/2 ç.q. darçın
- 5 x.q. şəkər tozu
Üzərinə çəkmək üçün - 25 qr əridilmiş kərə yağı
Hazırlanması:
1. Albalı təmizlənir, yuyulur, çəyirdəkləri çıxarılır.
2. Peçenye blenderdə əzilir, badam doğranılır.
3. Xəmir hazırlayırıq: Qaba un ələyirik, çalınmış yumurta, əridilmiş kərə yağı, su əlavə edirik, xəmir yoğururuq. Xəmir yumşaq və elastik alınmalıdır. Xəmirin üzərinə bitki yağı çəkirik, isti yerdə 1 saat saxlayırıq.
4. Xəmiri çox nazik yayırıq, üzərinə əridilmiş kərə yağı çəkirik, peçenye, üzərinə şəkər tozu, darçın, sonra badam səpirik, bir bərabərdə albalı düzürük. Xəmirin qıraqları boş qalmalıdır.
5. Qıraqları içəriyə doğru bükürük.
6. Ştrudeli bükürük, tikişi aşağı olmaqla perqament kağızı sərilmiş tavaya qoyuruq, üzərinə əridilmiş kərə yağı çəkirik.     
7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırırırq və ştrudeli 30-35 dəqiqə ərzində bişiririk.
8. Strudel soyuyandan sonra üzərinə şəkər pudrası səpirik.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2304   Tarix: 20 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

turlar.az

gozel gorunmek hamiləlik makiyaj etmek qaydalari röya ayxan öd daşı qutab xemiri yumurtlama dovru kosmetika dolca baliq kurtlar vadisi vətənə aid itburnu