Albalı ilə zərif və dadlı ştrudel
Tərkib:
Xəmir üçün:
- 1 stəkan un
- 1 yumurta
- 2 x.q. ərdilmiş kərə yağı
- 50 qr ilıq su
İçlik:
- 500 qr albalı
- 60 qr peçenye (Yubileynoye)
- 50 qr badam (və ya qoz, fındıq və s.)
- 1/2 ç.q. darçın
- 5 x.q. şəkər tozu
Üzərinə çəkmək üçün - 25 qr əridilmiş kərə yağı
Hazırlanması:
1. Albalı təmizlənir, yuyulur, çəyirdəkləri çıxarılır.
2. Peçenye blenderdə əzilir, badam doğranılır.
3. Xəmir hazırlayırıq: Qaba un ələyirik, çalınmış yumurta, əridilmiş kərə yağı, su əlavə edirik, xəmir yoğururuq. Xəmir yumşaq və elastik alınmalıdır. Xəmirin üzərinə bitki yağı çəkirik, isti yerdə 1 saat saxlayırıq.
4. Xəmiri çox nazik yayırıq, üzərinə əridilmiş kərə yağı çəkirik, peçenye, üzərinə şəkər tozu, darçın, sonra badam səpirik, bir bərabərdə albalı düzürük. Xəmirin qıraqları boş qalmalıdır.
5. Qıraqları içəriyə doğru bükürük.
6. Ştrudeli bükürük, tikişi aşağı olmaqla perqament kağızı sərilmiş tavaya qoyuruq, üzərinə əridilmiş kərə yağı çəkirik.
7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırırırq və ştrudeli 30-35 dəqiqə ərzində bişiririk.
8. Strudel soyuyandan sonra üzərinə şəkər pudrası səpirik.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU
Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş