Albalı ilə zərif və dadlı ştrudel

Albalı ilə zərif və dadlı ştrudelTərkib:
Xəmir üçün:
- 1 stəkan un
- 1 yumurta
- 2 x.q. ərdilmiş kərə yağı
- 50 qr ilıq su
İçlik:
- 500 qr albalı
- 60 qr peçenye (Yubileynoye)
- 50 qr badam (və ya qoz, fındıq və s.)
- 1/2 ç.q. darçın
- 5 x.q. şəkər tozu
Üzərinə çəkmək üçün - 25 qr əridilmiş kərə yağı
Hazırlanması:
1. Albalı təmizlənir, yuyulur, çəyirdəkləri çıxarılır.
2. Peçenye blenderdə əzilir, badam doğranılır.
3. Xəmir hazırlayırıq: Qaba un ələyirik, çalınmış yumurta, əridilmiş kərə yağı, su əlavə edirik, xəmir yoğururuq. Xəmir yumşaq və elastik alınmalıdır. Xəmirin üzərinə bitki yağı çəkirik, isti yerdə 1 saat saxlayırıq.
4. Xəmiri çox nazik yayırıq, üzərinə əridilmiş kərə yağı çəkirik, peçenye, üzərinə şəkər tozu, darçın, sonra badam səpirik, bir bərabərdə albalı düzürük. Xəmirin qıraqları boş qalmalıdır.
5. Qıraqları içəriyə doğru bükürük.
6. Ştrudeli bükürük, tikişi aşağı olmaqla perqament kağızı sərilmiş tavaya qoyuruq, üzərinə əridilmiş kərə yağı çəkirik.     
7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırırırq və ştrudeli 30-35 dəqiqə ərzində bişiririk.
8. Strudel soyuyandan sonra üzərinə şəkər pudrası səpirik.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2389   Tarix: 20 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

turlar.az

reseptler geyim və ayaqqabılar gelinlikler zirincin faydaları dil haqqinda atalar sozleri kısa saç düzümləri qadın doğuşu kosmetika novruz bayramına aid hakışta baliq burcu seksi vətənə aid bayatı toyuq salati