Albalılı tort

Albalılı tortƏrzaqlar:

Albalılı tort200 q xama

250 q kərə yağı

4 st un

1 st şəkər tozu

1 paket qabartma tozu

İç üçün:

Albalılı tort500 q tumu çıxarılmış albalı (konserv olunmuş ya da təzə)

4 x.q kartof nişastası

Krem üçün:

Albalılı tort400 q krem pendir

200 q qaymaq

4-5 x.q şəkər tozu

Bəzək üçün:

Şokolad, qoz ya da fındıq ləpəsi.

Hazırlanması:

Kremi hazırlamaq üçün Pendirli krem baxa bilərsiniz.

Xəmiri hazırlamaq üçün yağ ilə şəkər tozunu qarışdırırıq. Sonra xamanı və qabartma tozunu əlavə edib yenə qarışdırırıq. Unu töküb qarışdırırıq.

Albalılı tortQarışığı əlimizlə yumşaq xəmir düzəldirik. Xəmiri 2 saat soyuducuda saxlayırıq.

Albalılı tortSonra xəmirdən 17 ədəd balaca kündə düzəldirik.

Albalılı tortKündənin birini nazik uzun yayıb gilası nişastaya batırıb xəmirin üstünə yan-yana düzürük. Yanları birləşdirib ağzını bağlayırıq.

Albalılı tortAlbalılı tortAlbalılı tortBu şəkildə bütün kündələri hazırlayırıq. Qaba kağız sərib aralı yan-yana yığırıq.

Albalılı tort180 dərəcədə qızdırılmış sobada 25 dəqiqəyə bişiririk.

Albalılı tortTamam soyuduqdan sonra əvvəlcə 5 ədəd qoyub kremləyirik.

Albalılı tortSonra hər dəfə 4 ədəd qoyaraq kremləyirik. Sonra yanlarını da kremləyirik.

Albalılı tortAlbalılı tortZövqə görə bəzəyirik. Şokoladı sürtgəcdən keçirib üstünə və yanlarına tökürük.( İstəsəniz aralarına qoz ləpəsi də tökə bilərsiniz.)

Albalılı tortFındıq ya da qoz ləpəsini də sürtgəcdən keçirib tortun üstünə səpirik.

Albalılı tortNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3756   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

turlar.az

geyim və ayaqqabılar gözəllik məhsulları geyim dəbləri fitnes və pəhriz sabir haciyev hicab sonsuzluq kosmetika penis novruza aid hakisdalar şəhid qadin.az fitat