sebet.az onlayn maqazin

Albalılı tort

Albalılı tortƏrzaqlar:

Albalılı tort200 q xama

250 q kərə yağı

4 st un

1 st şəkər tozu

1 paket qabartma tozu

İç üçün:

Albalılı tort500 q tumu çıxarılmış albalı (konserv olunmuş ya da təzə)

4 x.q kartof nişastası

Krem üçün:

Albalılı tort400 q krem pendir

200 q qaymaq

4-5 x.q şəkər tozu

Bəzək üçün:

Şokolad, qoz ya da fındıq ləpəsi.

Hazırlanması:

Kremi hazırlamaq üçün Pendirli krem baxa bilərsiniz.

Xəmiri hazırlamaq üçün yağ ilə şəkər tozunu qarışdırırıq. Sonra xamanı və qabartma tozunu əlavə edib yenə qarışdırırıq. Unu töküb qarışdırırıq.

Albalılı tortQarışığı əlimizlə yumşaq xəmir düzəldirik. Xəmiri 2 saat soyuducuda saxlayırıq.

Albalılı tortSonra xəmirdən 17 ədəd balaca kündə düzəldirik.

Albalılı tortKündənin birini nazik uzun yayıb gilası nişastaya batırıb xəmirin üstünə yan-yana düzürük. Yanları birləşdirib ağzını bağlayırıq.

Albalılı tortAlbalılı tortAlbalılı tortBu şəkildə bütün kündələri hazırlayırıq. Qaba kağız sərib aralı yan-yana yığırıq.

Albalılı tort180 dərəcədə qızdırılmış sobada 25 dəqiqəyə bişiririk.

Albalılı tortTamam soyuduqdan sonra əvvəlcə 5 ədəd qoyub kremləyirik.

Albalılı tortSonra hər dəfə 4 ədəd qoyaraq kremləyirik. Sonra yanlarını da kremləyirik.

Albalılı tortAlbalılı tortZövqə görə bəzəyirik. Şokoladı sürtgəcdən keçirib üstünə və yanlarına tökürük.( İstəsəniz aralarına qoz ləpəsi də tökə bilərsiniz.)

Albalılı tortFındıq ya da qoz ləpəsini də sürtgəcdən keçirib tortun üstünə səpirik.

Albalılı tortNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2476   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü

110 qram badam -1 çay stəkanı. 150qram buğda -1 su stəkanı. 180 qr yarma -1 su stəkanı. 100qr qoz ləpəsi -1 su stəkanı. 110qr fındıq ləpəsi -1 çay stəkanı. 25 qr kakos -4 yemək qaşığı. 150qr mannı -1 su stəkanı. 70qr mann

Toyuqlu,göbələkli blinçik

Blinçikin hazırlanması. kəsmik - 200 q. yumurta - 2 ədəd. qatıq (və ya süd) - 500 ml. kraxmal- 2,5 x.q (vacib deyil atılmağı). şəkər tozu - 2 ç.q. duz - 0,5 ç.q. soda - 1 ç.q. un - 300 q. qızartmaq üçün bitki yağı. İçli

Qarabağ kətəsi

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 3 yumurta. 100 q kərə yağı. 1/2 st şəkər tozu. 5 st un. 1ç.q dolu quru maya. 1ç.q duz. Su aparanadək. Iç üçün:. 2 st un. 1,5 st şəkər tozu. 1 paket vanil. 100 q kərə yağı. Üzü üçün:. 1 ədəd yumurta

Ağ pendirli gül börək

Ərzaqlar: . 2 ədəd hazır yuxa. 1/2 st süd. 1/4 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz. 1 yumurta (sarısı üzünə). Küncüt. İç üçün:. 300 q ağ pendir. Cəfəri. Hazırlanması:. Əvvə

Göyərti ilə kəsmik qutabı (kətə)

Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1/3 ç.q sarıkök (zövqə görə). 1 yumurta. 1 ç.q duz. 1 st + 1/4 st ilıq su. Yuxaları yaymaq üçün: 4-5 x.q un. İç üçün:. 400 q quru pəhriz kəsmiyi. 2 x.q duru alça turşusu(turşu əvəzinə 1 ədə

İspanaqlı gül börək

Ərzaqlar:. 4 ədəd börək yuxası. 4 orta dəstə ispanaq. 2 ədəd baş soğan. 1 st süd. 1/2 st zeytun yağı. 150-200 q pendir. 1x.q çörəkotu. 1 ədəd yumurta. Duz. Istiot. Hazırlanması:. İspanağı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq

Buğlama

Ərzaqlar:. 3 kq sümüklü qoyun əti. 3 st su. 3 ədəd pomidor. 2 ədəd baş soğan. 1 ədəd şirin bibər. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Əti yuyub təmizlədikdən sonra qazana töküb üzünə suyu töküb bişməy




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az yemek reseptleri qis geyimləri 2020 geyim şəkilləri hamilə qala bilmək sizanaqlara qarsi vasite hakista xina şirniyyatlar kosmetika şüyüs tikinti haqqinda qanun