Alça yedikdən sonra mütləq bunları edin

Alça yedikdən sonra mütləq bunları edinAlça yaz-yay mövsümünün ən sevilən meyvələrindədir. Bu meyvəni yedikdən sonra nələr edilməlidir?
Bu barədə Milli.Az mütəxəsislərin faydalı məlumatlarını təqdim edir.
37 qat daha çox diş erroziyasına səbəb olur
Tərkibində turşu olan qidalar diş eroziyasına səbəb olur. Aparılan araşdırmalara görə, gündə iki sitrus meyvəsi yeyənlər, yeməyənlərədən daha çox diş problemi ilə üz-üzədir. Tərkibində alma sirkəsi və yaxud idmançı içkilərini həftədə bir və ya daha çox qəbul edənlər riskli qrupdadır. Hərgün qazlı içkilər istifadə edənlərdə bu qəbildəndir. Bu vərdiş dişlərdə tuşulardan yaranan eroziya ehtimalını 4 dəfə çoxaldır.
Diş minasını yumşaldır.
Dişlərdə turşuların səbəb olduğu problemlərə qarşı ən əlverişli üsul məhz fırçalamadır. Belə ki, dişləri pastalamaq vacibdir. Lakin yemək yeyən kimi bunu etmək yalnış addımdır. Xüsusi ilə tərkibində turşu olan yeməklərədən sonra. Qazlı içkilər, sitrus meyvələri, turş meyvələr diş minasnını yumuşaldır.
Yatmazdan əvvəl fırçalaya bilərsiniz.
Diş həkimlərinin sözlərinə görə, yemək yedikdən sonra dişlərə yapışan qidalar müəyyən zamandan sonra turşuya çevrilir. Bu da dişin aşınmaya uğramasına yol açır. Yeməkdən dərhal sonra dişləri fırçalamaq, həmin turşuların ağız içində yayılmasına səbəb olur. Turşular mina qatını zəiflədir. Beləliklədə dişlərdə daha tez çürümə meydana gəlir. Mütəxəsislər bildirir ki, dişləri yeməkdən 1-2 saat sonra fırçalamaq zəruridir. Ən ideal vaxt isə gecə yatmazdan əvvəldir.
Bir stəkan ilıq su için!
Bütün bu problemlərin ən bəsit həll yolu isə ilıq sudur. Qəbul olunan bütün qidalardan sonra ağzınızı ilıq su ilə yaxalayın. Sonra isə 1 stəkan ilıq su için. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1184   Tarix: 24 may 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Faydalı bilib hər gün içirik - Qaraciyəri məhv edirmiş

Qaraciyərin sağlamlığına ciddi təsir göstərən, lakin sağlam hesab edilərək gündəlik istehlak olunan bəzi qidalar əslində təhlükə saçır. xəbər verir ki, Harvard və Stanford universitetlərində təhsil almış gastroenteroloq Dr

.

Alçanı duzlayıb yeyənlərə vacib xəbərdarlıq

Alça yaz-yay aylarının əvəzolunmaz meyvələrindəndir. Bu meyvə daha çox duz ilə istehlak edilir. Bəs, alçanın duz ilə yeyilməsi orqanizmimizə necə təsir göstərir?. xəbər verir ki, bu meyvə duzla və həddindən artıq miqdard

.

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Mətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir. xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir

.

Qısa müddətdə necə arıqlamaq olar - AÇIQLAMA

Müasir cəmiyyətdə gözəllik standartlarının və sürətli nəticə gözləntilərinin artması insanların qısa müddətdə arıqlamağa çalışmasına səbəb olur. Xüsusilə bayram və xüsusi günlər ərəfəsində insanlar ideal bədən formasına çatma

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Ayağınızda bu izlər varsa, diqqət! - Beyinlə əlaqəsi üzə çıxdı

Varikozdan əziyyət çəkən insanlarda demans riskinin daha yüksək olduğu məlum olub. xəbər verir ki, yeni araşdırmada yarım milyon nəfərin sağlamlıq göstəriciləri öyrənilib və damar genişlənməsi (varikoz) olan şəxslərdə demensiy

.

Çayı belə içmək xərçəng yaradır

Səhər yuxudan oyanan kimi əlimizin uzandığı ilk şey adətən bir stəkan dəmli çay olur. Xüsusilə Azərbaycan mədəniyyətində çayın yeri ayrıdır; səhər yeməyində, qonaqlıqda, istirahətdə. Ancaq bir çoxumuz fərqinə varmadan sağlamlığımız

.

Ölümcül virus yayıldı - 9 milyon insan təhlükədə

"Aspergillus fumigatus" adlı ölümcül göbələk növü yayılır. xəbər verir ki, alimlər bu patogenin Afrika və Cənubi Amerikadan şimala doğru hərəkət edərək, milyonlarla insanın sağlamlığını təhlükə altına ata biləcəyin

.

Bu ət toyuqdan iki dəfə sağlamdır: Mütləq yeməlisiniz

Sağlam qidalanmaya gəldikdə, bir çox insanlar dərhal toyuq və ya hinduşka ağlına gəlir. xəbər verir ki, ördək ətində toyuq və hinduşka ətindən xeyli çox dəmir var. 100 qram ördəkdə təxminən 2,7 mq dəmir, hinduşka qaraciyərind

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az adlarin menasi geyim və ayaqqabılar yaz geyimleri 2025 azərbaycan haqda müalicəvi bitkilər salatların hazırlanması seks pozasi 8 mart sağlamlığın sirleri novruz bayramina aid hakista novruza aid hakışda vidyolar