Alimlərdən ən son İCAD - Xəstəlikləri proqnozlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlərdən ən son İCAD - Xəstəlikləri proqnozlaşdırmaq mümkün olacaqYapon alimləri bir sıra xəstəliklərin inkişaf etməzdən üç il əvvəlki diaqnozunu verməyi öyrənib.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə "Kyodo" agentliyi məlumat yayıb. Hirosaki və Kyoto Universitetlərinin mütəxəssisləri təxminən 20 xəstəliyin, xüsusən diabet, demensiya, arterioskleroz, hipertoniya, xroniki böyrək çatışmazlığı, osteoporoz, piylənmə, ürək-damar xəstəliyi və bir sıra digər xəstəliklərin inkişaf ehtimalını dəqiq müəyyənləşdirmək üçün metod hazırlayıb.
Süni intellektdən istifadə etməklə 20 kateqoriyada insanın tibbi göstəricilərinin təhlili sistemini yaradıblar ki, bu da insanın fiziki vəziyyəti, genetik meylliliyi, həyat tərzi və pis vərdişləri haqqında məlumatları nəzərə alıb hesablamalar aparmağa imkan verir. Tədqiqat prosesi təqribən 20 min insanın məlumatlarına əsaslanıb.
Kyoto Universitetinin professoru Yasuşi Okuno qeyd edib ki, insanın gələcək üç il ərzində hansı xəstəlikləri keçirə bilmə ehtimalını yüksək dəqiqliklə proqnozlaşdıra biliblər. Alimlərin fikrincə, onların metodu əvvəlcədən müəyyən addımlar atmaqla həyat tərzini dəyişdirərək, xəstəliklərin inkişafının qarşısını almağa imkan verəcək. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1218   Tarix: 29 iyun 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Bayramda bunları yeməyin

Bayram günlərində süfrələrin bol və çeşidli olması çox vaxt həddindən artıq qidalanmaya səbəb olur. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, normadan artıq yemək mədə-bağırsaq sistemində ağırlaşma, köp, həzm pozğunluğu və ümum

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Nazirlikdən əhaliyə çağırış - Uşaqlar risk altındadır, böyüklər isə

"Qrip infeksiyası ilə mübarizədə ən təsirli vasitə spesifik peyvəndin istifadə olunmasıdır. Peyvəndin tərkibində canlı virus olmadığından peyvənd olunmuş şəxs qriplə xəstələnə bilməz". xəbər verir ki, bunu canl

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari toy makiyaji sekilleri qadın geyimi ulduz falı kofe maskasi blincik hazirlanma qaydasi babil baglari kosmetika burclər intim vətənə aid bayatılar aydin sani cinsi