sebet.az onlayn maqazin

Alma ilə kələm turşusu

Alma ilə kələm turşusuTərkib:
- 3 kq ağ kələm
- 1 iri kök
- 3 turş alma
- 4 x.q. duz
- 1 x.q. şəkər tozu
- istiot, dəfnə yarpağı
Hazırlanması:
1. Kələmin yuxarıdakı yarpaqlarını soyun, yuyun, saxlayın.
2. Qalan kələmi doğrayın.
3. Kökü sürtgəcdən keçirin, almanı nazik tikələrə doğrayın (almanın qabıqlarını soymayın).
4. Kkələmi duzla bir qədər ovuşdurun (çox əzməyin).
5. Alma və kökü əlavə edin, ehtiyatla qarışdırın.
6. Şəkər tozu, qara istiot, dəfnə yarpağını əlavə edin, ehtiyatla qarışdırın, masada 20-30 dəqiqə saxlayın.  
7. Sonra kələmi dərin emallı qazana qoyun, üzərinə kələmin yarpaqlarını, sonra ağır bir şey qoyun, 3-4 gün mətbəxdə saxlayın. Hər gün kələmi ehtiyatla qarışdırın.
8. Hazır kələmi bankalara doldurun, sərin yerdə saxlayın.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 68   Tarix: 20 may 2019
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler qaşların formalari makiyaj instagram qadın geyimi hamiləlik və analıq balaca qablarda keks dolça bürcü xəmir xörəkləri xeberler son xeberler kosmetika terezinin qehve fali hcb hemoqlobin nedi normali nece di