Alma sirkəsi və əncir qanda zərərli xolesterini təmizləyir

Alma sirkəsi və əncir qanda zərərli xolesterini təmizləyirSon illər xəstəliklərin səbəbini araşdırarkən bunun qanda xolesterinin olması ilə əlaqələndirirlər. Zərərli xolesterinin qanda normadan çox olması həqiqətən də bir çox xəstəliklərin meydana gəlməsinə səbəb olur. Zərərli xolesterinin ən pis xüsusiyyəti isə onun qanda toplanarkən asanlıqla heç bir əlamət vermədən çoxala bilməsidir. Bu cür xolesterin proqressivləşən zaman isə müxtəlif xəstəliklərin əmələ gəlməsinə səbəb olur.Xolesterinin əmələ gətirdiyi xəstəliklərin arasında qan damarlarının ateresklerozu, mərkəzi sinir sisteminin xəstəlikləri, ölümə səbəb olan ürək xstəlikləri, piylənmə və s. aiddir. Mütəxəssislər qanında xolesterin olan adamların mütləq həkimə müraciət etmələrini və müalicə götürmələrini tövsiyə edir. Qanınızda xolesterinin olma ehtimalı olarsa isə aşağıdakı xalq təbabəti vasitəsilə ondan xilas ola bilərsiniz.
Lazım olanlar:
-60 qram alma sirkəsi
-3 quru əncir.
Hazırlanması:
Quru əncir diş çöpü isə çoxlu deşiklənir və stəkana qoyulur, üstünə alma sirkəsi tökülür. Proses gecə tətbiq edilir və səhər əncirlər yeyilir.
 Axşam yenidən həmin sirkəyə eyni qayda ilə deşiklənmiş əncir qoyulur və yenə səhər acqarına yeyilir.60 qram alma sirkəsi bir həftə boyu əncirləri islatmağa kifayət edir. Bir həftə boyu quru əncirlər az-az alma sirkəsini canına çəkib azalır.  Qandan xolesterinin azalması üçün isə bu müalicəni 14 gün tətbiq eləmək lazımdır. Bunun üçün sizə təxminən 120 qram alma sirkəsi və 42 ədəd quru əncir lazım olur. Müalicə müddətində fiziki aktivliyi artıqmaq müalicənin aktivliyini yüksəldir.Müalicənin effektliyinə inanmasanız müalicədən əvvəl və sonra qanınızda xolesterinin miqdarını müayinə etdirib yoxlaya bilərsiniz.
Oxuduqlarınızı bəyəndinizsə dostlarınızla paylaşıb onları da məlumatlandırın!
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1281   Tarix: 23 aprel 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

turlar.az

qis geyimləri 2025 gözəllik məhsulları makiyaj etmek qaydalari yataqda qonaq otaqlarinin dizayni 2025 yay paltarlari mede tursusu kosmetika novruz hakisdalari səməd vurğun opusme sirniyatlar toyuq salati