Alma sirkəsi və əncir qanda zərərli xolesterini təmizləyir

Alma sirkəsi və əncir qanda zərərli xolesterini təmizləyirSon illər xəstəliklərin səbəbini araşdırarkən bunun qanda xolesterinin olması ilə əlaqələndirirlər. Zərərli xolesterinin qanda normadan çox olması həqiqətən də bir çox xəstəliklərin meydana gəlməsinə səbəb olur. Zərərli xolesterinin ən pis xüsusiyyəti isə onun qanda toplanarkən asanlıqla heç bir əlamət vermədən çoxala bilməsidir. Bu cür xolesterin proqressivləşən zaman isə müxtəlif xəstəliklərin əmələ gəlməsinə səbəb olur.Xolesterinin əmələ gətirdiyi xəstəliklərin arasında qan damarlarının ateresklerozu, mərkəzi sinir sisteminin xəstəlikləri, ölümə səbəb olan ürək xstəlikləri, piylənmə və s. aiddir. Mütəxəssislər qanında xolesterin olan adamların mütləq həkimə müraciət etmələrini və müalicə götürmələrini tövsiyə edir. Qanınızda xolesterinin olma ehtimalı olarsa isə aşağıdakı xalq təbabəti vasitəsilə ondan xilas ola bilərsiniz.
Lazım olanlar:
-60 qram alma sirkəsi
-3 quru əncir.
Hazırlanması:
Quru əncir diş çöpü isə çoxlu deşiklənir və stəkana qoyulur, üstünə alma sirkəsi tökülür. Proses gecə tətbiq edilir və səhər əncirlər yeyilir.
 Axşam yenidən həmin sirkəyə eyni qayda ilə deşiklənmiş əncir qoyulur və yenə səhər acqarına yeyilir.60 qram alma sirkəsi bir həftə boyu əncirləri islatmağa kifayət edir. Bir həftə boyu quru əncirlər az-az alma sirkəsini canına çəkib azalır.  Qandan xolesterinin azalması üçün isə bu müalicəni 14 gün tətbiq eləmək lazımdır. Bunun üçün sizə təxminən 120 qram alma sirkəsi və 42 ədəd quru əncir lazım olur. Müalicə müddətində fiziki aktivliyi artıqmaq müalicənin aktivliyini yüksəldir.Müalicənin effektliyinə inanmasanız müalicədən əvvəl və sonra qanınızda xolesterinin miqdarını müayinə etdirib yoxlaya bilərsiniz.
Oxuduqlarınızı bəyəndinizsə dostlarınızla paylaşıb onları da məlumatlandırın!
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1279   Tarix: 23 aprel 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

turlar.az

maskalar geymler 2025 geyim seçimi bizim məşhurlar praktik moda xəbərləri psixologiya kosmetika bakire qiz evi ucun veten haqqinda bayatilar hakista sozler qogal