Ani qidalanma ehtiyacımız hansı problemlərdən xəbər verir? - Naturopat Günaydan AÇIQLAMA

Ani qidalanma ehtiyacımız hansı problemlərdən xəbər verir? - Naturopat Günaydan AÇIQLAMA"Orqanizm bizə səhər yeməyi, günorta, qəlyanaltı və şam yeməyində nə yemək, hansı məhsula ehtiyacımız olduğu barədə məsləhətlər verir". 
Bunu Milli.Az-a açıqlamasında TİENS Qida əlavələri üzrə mütəxəssis, naturopat Günay Seyfullayeva deyib.
Onun sözlərinə görə, dad üstünlükləri əsl fizioloji əsasa malikdir:
Ani qidalanma ehtiyacımız hansı problemlərdən xəbər verir? - Naturopat Günaydan AÇIQLAMA"Orqanizmdə nə isə çatışmır və o, bu barədə bizə məlumat verir. Özünüzü dinləyin və bədəninizin işinə lazımi düzəlişlər etmək üçün nə yemək və hansı həyat tərzi sürmək lazım olduğunu öyrənəcəksiniz.
Kolbasa istəyirsiniz? 
Bu o deməkdir ki, beyin funksiyası və normal hormonal səviyyələr üçün kifayət qədər xolesterin və yağ yoxdur.
Zeytun, turşu istəyirsiniz? 
Bu o deməkdir ki, sizdə qalxanabənzər vəzi həddindən artıq çox işləyir və ya həddindən artıq məşq edirsiniz.
Tum istəyirsiniz? 
E vitamini çatışmazlığı və ya stressli vəziyyətdəsiniz.
Sarımsaq, soğan, xardal, acı qırmızı bibər-bu onu göstərir ki, siz mikroblar və viruslar tərəfindən tutulmusunuz və dezinfeksiyaedici maddələrə ehtiyac duyursunuz.
Kefir və ya qatıq istəyi-bağırsaq problemləri riski altındasınız və orada yaşayan faydalı mikroblar laktik turşu bakteriyalarını köməyə çağırır.
Kofe istəyirsən?
Ya aşağı qan təzyiqin var,ya da çox aktiv zehni fəaliyyətin var və əlavə enerji mənbəyinə ehtiyacın var.
Limon, duzlu kələm, zoğal-bu, C vitamini çatışmazlığını və ya mədə şirəsinin aşağı turşuluğunu göstərir.
Kərə yağı ilə sendviç və ya qaymaqlı tort istəyirsən? 
D vitamini çatışmazlığı və əsas amin turşularına ehtiyac var.
Süd, kəsmik, qatıq istəyi - Siz narahatsınız, gərginsiniz və istirahət etmək istəyirsiniz. Süddə serotonin əmələ gətirən, yuxu və əhval ruhiyyəni yaxşılaşdıran əvəzolunmaz bir amin turşusu var. Bundan əlavə, bədəndə əhəmiyyətli bir kalsium çatışmazlığının əlaməti var.
Qan damarları pis olan insanlar qəhvəni sevir və ya çaysız baş ağrısı çəkir.
Kifayət qədər xrom yoxdursa - mədəaltı vəzi yaxşı işləmir. Bu diabet deməkdir və belə bir insan şokolad yeməyə meyllidir".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1021   Tarix: 29 fevral 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari sac duzumleri geyim dəbləri hakıştalar goyemin faydalari sudun terkibi düzgün makiyaj kosmetika yuxuda qara ilan gormek əfsanələr sevda sağlamlıq ariqlamaq