Ani qidalanma ehtiyacımız hansı problemlərdən xəbər verir? - Naturopat Günaydan AÇIQLAMA

Ani qidalanma ehtiyacımız hansı problemlərdən xəbər verir? - Naturopat Günaydan AÇIQLAMA"Orqanizm bizə səhər yeməyi, günorta, qəlyanaltı və şam yeməyində nə yemək, hansı məhsula ehtiyacımız olduğu barədə məsləhətlər verir". 
Bunu Milli.Az-a açıqlamasında TİENS Qida əlavələri üzrə mütəxəssis, naturopat Günay Seyfullayeva deyib.
Onun sözlərinə görə, dad üstünlükləri əsl fizioloji əsasa malikdir:
Ani qidalanma ehtiyacımız hansı problemlərdən xəbər verir? - Naturopat Günaydan AÇIQLAMA"Orqanizmdə nə isə çatışmır və o, bu barədə bizə məlumat verir. Özünüzü dinləyin və bədəninizin işinə lazımi düzəlişlər etmək üçün nə yemək və hansı həyat tərzi sürmək lazım olduğunu öyrənəcəksiniz.
Kolbasa istəyirsiniz? 
Bu o deməkdir ki, beyin funksiyası və normal hormonal səviyyələr üçün kifayət qədər xolesterin və yağ yoxdur.
Zeytun, turşu istəyirsiniz? 
Bu o deməkdir ki, sizdə qalxanabənzər vəzi həddindən artıq çox işləyir və ya həddindən artıq məşq edirsiniz.
Tum istəyirsiniz? 
E vitamini çatışmazlığı və ya stressli vəziyyətdəsiniz.
Sarımsaq, soğan, xardal, acı qırmızı bibər-bu onu göstərir ki, siz mikroblar və viruslar tərəfindən tutulmusunuz və dezinfeksiyaedici maddələrə ehtiyac duyursunuz.
Kefir və ya qatıq istəyi-bağırsaq problemləri riski altındasınız və orada yaşayan faydalı mikroblar laktik turşu bakteriyalarını köməyə çağırır.
Kofe istəyirsən?
Ya aşağı qan təzyiqin var,ya da çox aktiv zehni fəaliyyətin var və əlavə enerji mənbəyinə ehtiyacın var.
Limon, duzlu kələm, zoğal-bu, C vitamini çatışmazlığını və ya mədə şirəsinin aşağı turşuluğunu göstərir.
Kərə yağı ilə sendviç və ya qaymaqlı tort istəyirsən? 
D vitamini çatışmazlığı və əsas amin turşularına ehtiyac var.
Süd, kəsmik, qatıq istəyi - Siz narahatsınız, gərginsiniz və istirahət etmək istəyirsiniz. Süddə serotonin əmələ gətirən, yuxu və əhval ruhiyyəni yaxşılaşdıran əvəzolunmaz bir amin turşusu var. Bundan əlavə, bədəndə əhəmiyyətli bir kalsium çatışmazlığının əlaməti var.
Qan damarları pis olan insanlar qəhvəni sevir və ya çaysız baş ağrısı çəkir.
Kifayət qədər xrom yoxdursa - mədəaltı vəzi yaxşı işləmir. Bu diabet deməkdir və belə bir insan şokolad yeməyə meyllidir".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1070   Tarix: 29 fevral 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

turlar.az

gelinlikler gozel gorunmek hamilelikde qidalanma elme aid atalar sozu mədə xorası buxaq daglar haqqinda kosmetika xalqlar dostluğu metrosunun üstündə çox təcili mənzil satılır itburnu rəksanə cekc pornuxa 8 mart