Arıqlamağa kömək edən 7 möcüzəli qida - SİYAHI

Arıqlamağa kömək edən 7 möcüzəli qida - SİYAHIDietoloqlar arıqlamağa kömək edən zərərli qidaları açıqlayıb.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən həmin siyahını təqdim edir:
Bəzi şirniyyatlar arıqlamağa kömək edir.
Dietoloqların fikrincə, pankek kimi şirniyyatlar arıqlamağa kömək etsə də, orqanizm üçün zərərlidir. Pankek tərkibində olan tam buğda unu ilə qan şəkəri səviyyəsini balanslaşdırır.
Bu cür şirniyyatları təzə meyvə, az yağlı qatıq kimi qidalarla istehlak etmək daha faydalıdır. 
Araşdırmalar göstərir ki, qidalar diyetoloqların pəhriz siyahısında əsas yerləri tutur.
Hər bir qidanın, təbii yağların, bitkilərin, meyvə və tərəvəzlərin müxtəlif faydası var. 
Bəzi qidalar da tərkibindəki maddələrin yağ yandırıcı olması özəlliyini özündə daşıyır. Araşdırmalar göstərir ki, bu qidalar diyetoloqların pəhriz siyahısında əsas yerləri tutur.
Kilo verdirən 7 möcüzəli qida
Qara paxla: Qara paxla lif və protein baxımından olduqca zəngin olsa da, tərkibində yağ yoxdur. Onun tərkibindəki flavonid maddəsinin qarın bölgəsindəki yağların ərimə prosesini sürətləndirdiyi deyilir.
Partlamış qarğıdalı: Duzlu qarğıdalı nə qədər qəribə görünsə də, arıqlamağa kömək edir. Sadəcə duzunun az olmasına fikir verin. Tərkibində tam taxıl kimi maddələr olduğu üçün sağlamlıq üçün olduqca faydalıdır.
Alma sirkəsi: Alma sirkəsi yağları yandıran ən məşhur vasitədir. Ancaq həddindən artıq istifadə etmək olmaz. Alma sirkəsini salatlara dad vermək üçün, yaxud hər səhər bir stəkan suya 1 çay qaşığı əlavə edərək içə bilərsiniz. O, yağ turşularını yandırdığı üçün bədənə yağ anbarı yığılmasına imkan vermir.
Çərəzlər: Fındıq və meyvə quruları kalorili olmasına baxmayaraq, doymamış yağlardan ibarət olduğu üçün artıq çəki almağa qoymur. Əksinə toxluq hissi verdiyi üçün çox yeməyin qarşısını alır.
Soyuq kartof: Salatlara qatılan kartoflar mayonez istifadə edilmədiyi halda isti kartofla müqayisədə daha az qlisemik indeksə sahib olur. Bu qida soyuduğu zaman içindəki liflər formasını dəyişdirir və daha rahat həzm olunan hala gəlir.
Göbəyə qarşı armud: Ən şirin və sulu armud olsa belə, liflə zəngin olduğu üçün kalori baxımından kasıbdır. Səhər və axşam yeməyindən əvvəl 1 ədəd armud yeyə bilərsiniz. Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində qarın hissədə yığılan heyvan mənşəli yağların yanmasını sürətləndirir.
Çay da arıqladır: Çayın yağları yandırıcı xüsusiyyəti elmi araşdırmalarda öz təsdiqini tapıb. Bəyaz Çin çayı yağ hüceyrələrinin həcmlərinin 70 faizə qədər daha az yağ saxlamasını təmin edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 936   Tarix: 08 sentyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir

Yuxusunda pişik görən adamın, qadın və kişi cinsiyyətinə malik olmasına görə yuxunun təbirləri dəyişir. Əgər bu yuxunu görən adam bir kişisə, bu kişinin normal həyatında diqqətsiz bir şəxsiyyətə sahib olduğu, ətrafındak

.

Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin

Mütəxəssislər körpələrin güclü və ya uzun müddət yellənərək yatırılmasının sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada biləcəyi barədə valideynləri xəbərdar edirlər. xəbər verir ki, xüsusilə ilk aylarda körpələrin beyin və boyu

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Həmin şiferlər sağlamlığa ziyan imiş, qadağan olunacaq - Azərbaycanda geniş yayılıb

Xəbər verdiyimiz kimi, Azərbaycanda asbestin istifadəsinin qadağan edilməsi nəzərdə tutulur. "Mülki dövriyyədə olmasına yol verilməyən (mülki dövriyyədən çıxarılmış) əşyaların siyahısı haqqında" qanuna dəyişikli

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq

Gündə üç dəfə qidalanmadan imtina orqanizmdə maddələr mübadiləsinin pozulmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, diyetoloq və qastroenteroloq Viktoriya bildirib ki, qida qəbulları arasındakı fasilə yuxu vaxtı istisna olmaqla

.

Belə məşq heç bir işə yaramır - Mif imiş

Göz gimnastikasının görmə qabiliyyətini bərpa etməsi ilə bağlı fikirlər elmi baxımdan doğru deyil. xəbər verir ki, bunu rusiyalı oftalmoloq Angelina Kazantseva bildirib. Onun sözlərinə görə göz üçün edilən məşqlər görməni

turlar.az

gözəllik məhsulları geyim dəbləri gozel gorunmek badam sarimsaqla qurdun mualicesi evdarlıq kitabı hamilə qala bilmək kosmetika cantalar ekizler haxışda rəksanə qaynana