Arıqlamağı asanlaşdıran qidalar

Arıqlamağı asanlaşdıran qidalar"Zülalla zəngin qidalar yeyərək maddələr mübadiləsinin sürətini artıra və arıqlamağı asanlaşdıra bilərsiniz".
Niyə pəhrizə sarıkök əlavə edilməlidir? - 5 ƏSAS FAYDASI
Bunu oxuyandan sonra bir də heç vaxt çiyələk yarpaqlarını atmayacaqsınız
DİQQƏT! Yuxusuzluq insanı 4 yaş qocaldır 
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bunu rusiyalı diyetoloq Marina Kopıtko deyib.
Zülal məhsulları (yumurta, ət, paxlalılar, su), B qrup vitaminlər (kəpək, taxıl, püstə), ədviyyatlar (keşniş, darçın, paprika, istiot) maddələr mübadiləsinin sürətini artırmağa kömək edir. Ancaq bunun üçün təkcə qidalanma kifayət deyil: fiziki fəaliyyət də lazımdır - müntəzəm məşq etmək və gündə 10-12 min addım atmaq.
Həkim əlavə edib ki, mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar ədviyyatlara qarşı son dərəcə diqqətli olmalıdırlar, çünki onlar qastrit, xora, xolelitiazın (öd kisəsində daş) kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 789   Tarix: 03 may 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

.

Nəyə görə xəstələr səhərə yaxın ölür?

Əksər xəstəxanalarda və eləcə də evdə xəstə ölümləri, infarktlar səhərə yaxın qeydə alınır. Saat 5-6 aralığı kritik saatdır. -a istinadən xəbər verir ki, tibb elmləri doktoru Yuriya Serebryanskaya bunun səbəbini orqanizmd

.

ÜST: "Səs-küy insan sağlamlığı üçün gizli təhlükədir

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) tədqiqatçıları müəyyən ediblər ki, 85 dB (desibel)-dən yuxarı səkkiz saatlıq fon səs-küyü ürək-damar və həzm sistemlərinin patologiyalarını təhrik edə, həmçinin beyin və eşitmə orqanlar

.

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen"

.

Xərçəngdən qoruyan 5 qida

Həkimlər xərçəng riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldan qidaların adlarını açıqlayıb. xəbər verir ki, elmi araşdırmalar göstərir ki, pəhriz və müəyyən yemək vərdişlərində dəyişikliklər xərçəngin inkişafının qarşısını effekti

.

İdeal səhər yeməyi necə olmalıdır?

İdeal səhər yeməyi, bədənin günə enerji ilə başlaması üçün lazımlı qida maddələrini təmin etməlidir. Bu yemək balanslı şəkildə karbohidratlar, zülallar, sağlam yağlar, liflər və mikroelementlərlə zəngin olmalıdır. ideal səhə

.

Arıqlamaq istəyənlərin nəzərinə

Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immunitet

.

Hər gün içmək bu xəstəliklərə yol açır - SİYAHI

Hər gün spirtli içki içmək bədənə müxtəlif yollarla təsir edir və bir çox ciddi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. xəbər verir ki, bu təsirlər həm qısa, həm də uzun müddətli ola bilər və dozadan, spirtin miqdarından asıl

.

2 manata yarım saatlıq xoşbəxtlik necə olur?

Tünd şokolad az miqdarda yeyildikdə orqanizm üçün heç də zərərli deyil. xəbər verir ki, tünd şokolad yedikdən sonra ilk yarım saat ərzində bədəndə bir sıra biokimyəvi proseslər baş verir:. Enerji artışı. Tünd şokoladın tərkibindək

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi hamiləlik yay kolleksiyasi cennet almasi murebbe qadin dunyasi müsabiqələr yeməklər janrlar tapmacalar baldiza aid haxisda babasil zehmet ve zinet