Axşam nə yeyək ki kökəlməyək?

Axşam nə yeyək ki kökəlməyək?Axşam yeməyində kökəlməmək üçün yüngül, balanslı və az kalorili qidalar seçmək tövsiyə olunur.
Milli.Az xəbər verir ki, gec yeməmək və porsiyaları nəzarətdə saxlamaq da vacibdir.
Aşağıdakı qida seçimləri axşam saatlarında yemək üçün idealdır:
Protein mənbələri
• Qril edilmiş və ya buğda bişirilmiş toyuq, hinduşka və ya balıq.
• Yumurta (məsələn, qaynadılmış və ya omlet şəklində).
• Az yağlı südlü məhsullar (məsələn, qatıq və ya pendir).
Tərəvəzlər
• Çiy və ya bişmiş tərəvəzlər (yaşıl tərəvəzlər, brokoli, kələm, yerkökü).
• Tərəvəz salatı (zeytun yağı və limonla hazırlanan yüngül soslarla).
Kompleks karbohidratlar (az miqdarda):
• Tam buğda və ya qara çörək.
• Qaynadılmış kinoa, qarabaşaq və ya bulqur.
Sulu və lifli qidalar
• Şorba (az yağlı).
Axşam yeməyində tövsiyyə edilməyən qidalar:
• Ağ çörək, makaron və ya kartof kimi sadə karbohidratlar.
• Şəkərli, yağlı və qızartma qidalar.
• Gec saatlarda desert və ya şirin qidalar.
Yeməklər arasında balans saxlamaq və porsiyalarınızı az etmək, həmçinin gecə çox yeməmək kökəlmənin qarşısını alır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 933   Tarix: 20 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

turlar.az

toy makiyajlari reseptler geyim şəkilləri erroziya nədir arxadan olmaq sidik yolu infeksiyalari pol breqq kosmetika usaq seirleri aybawi damla sirin qogal sağlamlığın sirleri