Badımcan sırdağı

Badımcan sırdağıƏrzaqlar:Badımcan sırdağı

6 ədəd badımcan

5-6 ədəd pomidor

3-4 diş sarımsaq

Balaca dəstə cəfəri

Duz

Istiot

Zeytun yağı

Hazırlanması:

Yuyulmuş badımcanın qabığını ara saxlamaqla soyuruq. Soyulmuş badımcanları qalınlığı 1 sm olmaqla uzunsov doğrayırıq.

Doğradığımız badımcanın üstünə duz səpib 10-15 dəq saxlayırıq.

Badımcan sırdağıSonra sıxıb acı suyunu çıxardıb qurulayırıq.

Badımcan sırdağıTavada çox yağda üstünə az duz və istiot səpib hər iki üzünü qızardırıq.

Badımcan sırdağıPomidoru yuyub halqa doğrayırıq.

Badımcan sırdağıBadımcanı qızartdığımız yağda iki üzünü də duz istiot səpib az portürük.

Badımcan sırdağıSarımsağın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayıb yağda az duz səpib pörtürük.

Badımcan sırdağıBadımcan sırdağıCəfərini təmizləyib yuduqdan sonra doğrayırıq.

Badımcan sırdağıQazana birinci badımcanı yığırıq. Üstünə cəfəri və sarımsaq səpirk.

Badımcan sırdağıSonra halqa pomidorları düzürük. Yenə sarımsaq və cəfəri səpirik.

Badımcan sırdağıBu qayda ilə yenə təkrarlayırıq.

Badımcan sırdağıBadımcan sırdağıVam odda 15 dəqiqə dəm almağa qoyuruq.

Badımcan sırdağıQeyd: Bu yeməyi hazırlayarkən bəzən də pomidor ilə sarımsaq yeməyin arasına pörtülməmiş düzülür. Üstünə isə az su əlavə edilir. Zövqə görə isə cəfəri tökməyə də bilərsiniz.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 6187   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti yaz geyimleri 2024 qadin sayti salatlar atalar sözləri veten haqqinda kökəlmə sirləri 2024 ci ilin debi vətənə aid bayatı hakistalar tərəzi bürcü öpüşme sağlamlığın sirleri