Badımcan sırdağı
Ərzaqlar:
6 ədəd badımcan
5-6 ədəd pomidor
3-4 diş sarımsaq
Balaca dəstə cəfəri
Duz
Istiot
Zeytun yağı
Hazırlanması:
Yuyulmuş badımcanın qabığını ara saxlamaqla soyuruq. Soyulmuş badımcanları qalınlığı 1 sm olmaqla uzunsov doğrayırıq.
Doğradığımız badımcanın üstünə duz səpib 10-15 dəq saxlayırıq.
Sonra sıxıb acı suyunu çıxardıb qurulayırıq.
Tavada çox yağda üstünə az duz və istiot səpib hər iki üzünü qızardırıq.
Pomidoru yuyub halqa doğrayırıq.
Badımcanı qızartdığımız yağda iki üzünü də duz istiot səpib az portürük.
Sarımsağın qabığını soyub yuduqdan sonra xırda doğrayıb yağda az duz səpib pörtürük.

Cəfərini təmizləyib yuduqdan sonra doğrayırıq.
Qazana birinci badımcanı yığırıq. Üstünə cəfəri və sarımsaq səpirk.
Sonra halqa pomidorları düzürük. Yenə sarımsaq və cəfəri səpirik.
Bu qayda ilə yenə təkrarlayırıq.

Vam odda 15 dəqiqə dəm almağa qoyuruq.
Qeyd: Bu yeməyi hazırlayarkən bəzən də pomidor ilə sarımsaq yeməyin arasına pörtülməmiş düzülür. Üstünə isə az su əlavə edilir. Zövqə görə isə cəfəri tökməyə də bilərsiniz.
Nuş olsun!
f Paylaş








Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Xəyanət bir seçimdir və sözlə deyil, əməllə ölçülür' - Minadan iddialı açıqlama
Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz
Kişi qadını incidirsə, demək ki, qadın nəsə edib' - Nadirdən qalmaqallı açıqlama
Aşıq Namiq bu kanalda çalışacaq
Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar
Bizi artıq birlikdə görmürsünüz, çünki...' - Pərviz Türkandan danışdı
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr