Badımcanın özü kimi saplaqları da FAYDALIDIR

Badımcanın özü kimi saplaqları da FAYDALIDIRBadımcan mətbəximizdə çox istifadə olunan ən faydalı məhsullardan biridir. Ondan demək olar ki, bütün fəsillərdə çox istifadə olunan tərəvəzdir.
Badımcandan müxtəlif çeşidli yeməklər, turşular, salatlar, hətta mürəbbə hazırlanır. Onun faydaları, şəfa verici xüsusiyyətləri saymaqla bitməz. Badımcanın özü kimi hər zaman tulladığımız saplaqları da faydalıdır. E-tibb.az Türkiyə mediasına istinadən xəbər verir ki, badımcan saplağının çox böyük faydaları var.
Qeyd olunur ki, saplaqlar başda babasil (hemoroid) olmaqla, bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə oluna bilər. Torpaqdan gələn vitamin və minerallar daha çox onun saplağında toplanır. Babasilin təbii yolla müalicəsindən badımcan saplağının suyu dərman, əməliyyat, kimi metodlarla yanaşı istifadə oluna bilər.
Bu şəfalı su göz sağlamlığı üçün də faydalıdır. Göz hüceyrələrinin bərpası, bu orqanlarda yaranan bir sıra problemlərin qarşını almaq üçün badımcan saplaqlarından hazırlanan vasitə yardımçı olur.
Saplaqlar dəmirlə də zəngindir. Qanazlığı səbəbindən yaranan yorğunluğu, stress kimi narahatlıqların qarşını almaq üçün də faydalıdır.
Bundan başqa, həzm sistemində problemi olanlar, reflüks, xora, qastrit, qəbizlik kimi problemlərdən əziyyət çəkənlər, bu sudan faydalana bilərlər.
Saplağın yağ faizi çox az olduğuna görə, tox saxlaya bilir, ona görə də artıq çəki problemindən əziyyət çəkənlərə tövsiyə olunur.
Bundan başqa, həmin su dəri üçün çox faydalı sayılır. Dərinin daha parlaq və gənc görünməsinə kömək edir.
Bəs suyu necə hazırlamaq lazımdır?
10 ədəd badımcan saplağı kəsilib təmiz yuyulur, üzərinə 1 l su əlavə olunur.
Qazanın qapağını bağlayıb vam odda yarım saat qaynatmaq lazımdır. Soyudandan sonra həmin suyu səhər və axşam acqarına yarım stəkan olmaqla içmək olar.
Suyu bu müddətdə soyuducuda saxlaya bilərsiniz.
Suda tənzif isladıb babasil düyünlərinin üzərinə qoymaq olar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1044   Tarix: 05 fevral 2022
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Səhər yeməyində hansı qidalar zərərlidir?

"Səhər yeməyində pendir, yağ və ya kolbasa ilə sendviç yemək olmaz".   -a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri rusiyalı endokrinoloq və diyetoloq Oksana Mixaylova deyib. Həkimin sözlərinə görə, səhər yeməyində yeyilə

.

Qanda şəkəri salan meyvə

Bu meyvədə olan rezisdent nişasta və pektin qanda qlükozanı tənzimləyir və uzun müddət toxluq verir. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı diyetoloq Syuzi Barrell yetişməmiş yaşıl bananın faydasını açıqlayıb. "Yetişmi

.

Yerkökünün bilmədiyimiz faydası

Mütəxəssislər yerkökünün faydalarını açıqlayıb.   -a istinadən bildirir ki, bu tərəvəzin bir sıra dəyərli faydaları var. Yerkökü xolesterol səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edir və ümumiyyətlə ürəyə müsbət müalicəvi təsi

.

Pəhriz saxlayanda kartof yeməyin: SƏBƏB

Kartof kulinariya ənənəmizdə o qədər məşhur və axtarılan məhsuldur ki, onlarsız pəhriz təsəvvür etmək demək olar ki, mümkün deyil.   -a istinadən bildirir ki, lakin artıq çəki ilə mübarizə prosesində, karttofdan imtina etməlisiniz. 

.

Sağlamlıq arayışlarının ödənişləri niyə fərqlidir?

TƏBİB sağlamlıq arayışlarının ödənişlərindəki fərqə aydınlıq gətirib. "qafqazinfo"ya istinadən xəbər verir ki, bunu TƏBİB-in şöbə müdiri Səbinə Quliyeva jurnalistlərin suallarını cavablandırarkən deyib. "Bəz

.

Cinsi həyatı pis olan kişiləri gözləyən təhlükə: beynində

Cinsi həyatı pis olan kişilərin beynində zədə aşkarlanıb. Mütəxəssislərin fikrincə, cinsi həyatımızla idrakımız arasında birbaşa əlaqə var. Pis bir cinsi həyat gələcək illərdə yaddaş problemlərinin xəbərçisi ola bilər. ABŞ-ı

.

Dərdlərə dərman aspirin hansı ağacdan hazırlanır?

Dərdlərə dərman aspirin bu ağacdan hazırlanır. Söyüd yarpağının bel ağrılarının müalicəsində ən güclü üsullardan biri olduğunu bilirdiniz?. -a istinadən söyüd yarpağının bu inanılmaz faydası barədə yazını təqdim edir. . Söyü

.

Qulaq cingildəməsinin elmi izahı

Qulaqlardakı davamlı səslər təhlükəli bir siqnal ola bilər. Bu əlamətin səbəbinin B12 vitamini çatışmazlığı olduğu bilinir. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bu əlaməti "tinnitus" adlandırırlar. Bu əlaqəni

.

Niyə qızartmazdan əvvəl kartofun üzərinə un səpirlər? - Faydalı hiylə

Bəzən kartof qızardarkən dilimlərin bir hissəsi yanır, digər hissəsi isə çiy qalır .Ən çətin şey, xoş bir rəngin iştahaaçan görünüşə nail olmaqdır. Bəs, biz dadlı və xoş görünüşlü kartofları necə hazırlaya bilərik? .   -

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma makiyaj instagram yemek reseptleri 2024 un geyimleri ədəbiyyat testləri öpüşmək qaydası dirnaqlara qulluq maskalari kosmetika usaq geyimleri haxisdalar kurtlar vadisi xlor lekesi xerceng