Bakterial allergiya

Bakterial allergiyaBakteriyaların  və  onların  həyat  fəaliyyəti  məhsullarının  orqanizmə  təkrarən  daxil  olması nəticəsində  baş  verən  allergiya  bakterial  allergiya  hesab  edilir. Allergiyanın  bu  növünü  ilk  dəfə R. Kox  dərisi  altına  tuberkulin  yeridilmiş  vərəmli  xəstələrdə  müşahidə  etmişdir.  Tuberkulin içərisində  vərəm  çöplərinin  kulturası  olan  bulyonun  filtiratıdır. Onu  vərəmli  xəstələrin  dərisi altına  yeritdikdən  6-12  saat  sonra  infeksiya  nahiyyəsində  hiperemiya  və  şişkinlik  əmələ  gəlir. Bu dəyişikliklər  24-48  saat  sonra  maksimal  səviyyəyə  çatır. Vərəmə  yoluxmamış  şəxslərdə  bu  reaksiya  müşahidə  edilmir.
Tuberkulinə  qarşı  reaksiya  bakterial  allergik  reaksiyaların  tədqiq  edilmiş  ilk  növüdür. Bu  cür reaksiyaların  bütün  növlərinə  tuberkulin  tipli  reaksiyalar  deyilir.
Bakterial  allergik  reaksiyalardan  bir  sıra  yoluxucu  xəstəliklərin  diaqnostikasında  geniş  istifadə edilir. Bu  diaqnopstik  reaksiyaların  spesifikliyi  kifayət  qədər  yüksəkdir. Onların  kliniki  və laborator  üsullarla  aşkar  edilməsi  mümkün  olmayan  xəstəliklərin  diaqnozunu  qoymağa  yardım edir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1126   Tarix: 25 fevral 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr

Miqren tutması bir çox insanın gündəlik fəaliyyətini ciddi şəkildə məhdudlaşdırır. Mütəxəssislər bildirir ki, miqren başlayan gün düzgün davranış ağrının şiddətini azaltmağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərin

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Çay deyil, meyvədir

Berqamot çay kimi tanınsa da, əslində, onun sitrus bitkisi olduğundan çoxları xəbərsizdir. Bir versiyaya görə, onu seleksiya nəticəsində əldə ediblər. Başqa bir versiyaya görə, berqamot hibrid deyil, portağalın mutasiyas

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

turlar.az

toy gecesi qis geyimləri 2025 geyim dəbləri mətbəx qaydaları qripdən necə qorunmalı usaq otagi dizaynlari 2025 burcler kosmetika rus dilini oyrenek 2ci ders qiz adlari qz eviyçun hakışta lakonizim şəkərbura