Balın təzə qalması üçün onu necə düzgün saxlamaq olar?

Balın təzə qalması üçün onu necə düzgün saxlamaq olar?Bal onilliklər ərzində saxlanıla bilən qida növüdür. Bal pəhrizinizdə ən çox yönlü qidalardan biridir. İstər çayınıza əlavə edin, istər kremə tökün, istərsə də sadəcə tostların üzərinə sürtün. Uzunömürlü olmasına baxmayaraq, bu şirin məhsulun ləzzətini qoruması üçün onun saxlanması ilə bağlı bir neçə məsləhətə əməl etməlisiniz. 
Milli.Az lent.az-a istinadən həmin məsləhətləri təqdim edir: 
Yüksək şəkər konsentrasiyasına görə bal ən sabit təbii qidalardan biridir. Bal heç vaxt xarab olmayan və istehlak üçün həmişə təhlükəsiz olan yeganə məhsuldur. Düzgün saxlanılarsa, demək olar ki, ömürlük hesab oluna bilər. Bu da onilliklər və ya daha çox illər deməkdir. O, kristallaşa bilər və keyfiyyət onu ilk aldığınız zamanki qədər yaxşı olmaya bilər, lakin bal hələ də istehlak üçün təhlükəsiz olacaq.
Balın son istifadə tarixi olmasa da, bir çox bal istehsalçıları istehlakçıları məhsulu ən yaxşı halda istehlak etməyə təşviq etmək üçün etiketlərində təxminən iki il saxlama müddəti qeyd edirlər. 
Eyni şəkildə, Qida və Dərman İdarəsi balın keyfiyyətini təmin etmək üçün satın alındıqdan sonra bir il ərzində istifadə etməyi tövsiyə edir.
Balı necə saxlamaq olar? 
Balı həmişə hava keçirməyən şüşə qabda saxlayın. Əks halda, balın tərkibindəki hiqroskopik (rütubəti sevən) şəkərlər havadan nəm çəkəcək və bu da arzuolunmaz mayaların böyüməsinə səbəb olacaq. Plastikin su buxarını, qazları və qoxuları keçirmə qabiliyyəti məlumdur. Bu o deməkdir ki, balı plastik qabda saxladıqda o, nəmini itirə və ya daha da pisi nəm qazana bilər. Digər tərəfdən, şüşə, balı maye və şəkərin düzgün nisbətində saxlayan düzgün bir möhürə malikdir ki, mayalanmadan daha çox rəfdə sabit qalsın.
Bal soyuducuda saxlanmalıdırmı?
Hamısı hansı tutarlılığı bəyəndiyinizdən asılıdır. Bəzi insanlar balın soyuducuda saxlandığı zaman kristallaşmış teksturanın dəyişməsini xoşlayır. Bu sizin üçün belədirsə, soyuducuda saxlamağınızda problem yoxdur. Əks halda, balı qaranlıq və isti olan bir şkafda saxlamaq, əksər insanların xoşladığı nazik, axıcı konsistensiyanı təmin edəcək.
Qeyd etmək lazımdır ki, kristallar, bəlkə də vizual olaraq cəlbedici olmasalar da, sağlamlığınız üçün təhlükəli deyillər. Balınız kristallaşırsa, bankanı isti, lakin qaynar olmayan su qabına qoyaraq həmişə mayeləşdirə bilərsiniz.
Balı çirklənmədən qoruyun
Ən diqqətlə saxlanılan bal belə çirklənə və xarab ola bilər. Bal qabına batırarkən təmiz və quru qabdan istifadə etdiyinizə əmin olun. Balın mayalanmış iyi (alkoqol kimi) və ya üzərində köpük, çəhrayı selik varsa, onu atın.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 902   Tarix: 18 iyul 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Dərmansız yüksək təzyiqin qarşısını belə alın - Kardioloqdan məsləhət

İnfarkt və insultun əsas səbəbi sayılan yüksək qan təzyiqi (hipertoniya) dünyada milyonlarla insanın həyatına təsir edir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu xəstəlik çox vaxt simptom vermədiyi üçün xəstələrin yarısına yaxınınd

.

Bunları yeyən gec qocalır

Xəstəliklər bədənin qüvvəsini alır və yaşlanmağa səbəb olur. Buna görə hər şeydən əvvəl düzgün və balanslı qidalanmaya əməl etmək lazımdır. Bu qidalar vaxtından əvvəl qocalmağa qoymur, həm də gəncliyin ömrünü uzadır. qocalmağ

.

Yüzlərlə insanın yoluxduğu xəstəliyin səbəbi bu tərəvəz imiş - Yumaq da bəs eləmir

Avropada on yeddi ölkədə yüzlərlə insanın yoluxduğu Salmonella epidemiyasının səbəbi müəyyənləşdib. xəbər verir ki, Avropa Xəstəliklərin Qarşısının Alınması və Nəzarət Mərkəzinin (ECDC) məlumatına görə təhlükəli bakteriyanı

.

Pişiyi sayəsində xərçəng olduğunu öyrəndi: "Həyatımı xilas etdi"

İzmirdə yaşayan 51 yaşlı Cavidan Akkaya həyatını dəyişdirən hadisəni təsadüfən pişiyi sayəsində yaşayıb. O, Şanlı adlı pişiyini oxşayarkən onun qarnında sərtlik hiss edib və bir həftə sonra özünü yoxladıqda sinəsində oxşa

.

50 yaşı keçən kişiləri nələr təhdid edir?

Yaş artdıqca kişilərin orqanizmində fizioloji dəyişikliklər baş verir və bir sıra xəstəliklərin yaranma riski yüksəlir. xəbər verir ki, mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, 50 yaşdan sonra sağlam həyat tərzi və müntəzəm tibb

.

Bir qaşıq içmək 10 il öskürəkdən qoruyur – Təbii resept

Son günlərdə mövsümi soyuqdəymə və qrip hallarının artması ilə öskürək bir çox insan üçün ciddi narahatlığa çevrilib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi təbii vasitələr immuniteti gücləndirərək bu problemin qarşısını almaqd

.

Qoxubilmə hissinin itməsi ciddi xəstəlik xəbərçisidir - Diqqət

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, qoxubilmə hissinin itməsi bəzən sadəcə soyuqdəymə və ya allergiya ilə bağlı deyil, ciddi xəstəliklərin və hətta ölüm riskinin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, tədqiqatlara əsasən

.

Bir qaşığı da bəs edir - Alimlərin "tanınmayan möcüzə" dediyi super qida

Elm adamları uzun müddət diqqətdən kənarda qalan bu tərəvəzin əslində sağlamlıq üçün əvəzolunmaz olduğunu açıqlayıblar. Mütəxəssislərə görə o, təkcə immunitet sistemini gücləndirmir, həm də xolesterini aşağı salır və bağırsaqlar

.

Bu virus 172 nəfərin həyatına son qoydu - Heyvanlardan yoluxur

Nigeriyada heyvanlardan insanlara keçən xəstəlik olan Lassa qızdırmasından ölənlərin sayı bu il 172 nəfərə çatıb. xəbər verir ki,  paytaxt Abuka da daxil olmaqla, digər 21 ştatda Lassa qızdırması hallarının artmaqda dava

turlar.az

makiyaj instagram yaz geyimleri 2025 geyim seçimi tort reseptləri qripdən qorunmaq balaca qablarda keks maqazin kosmetika hesaplama novruz haqistalari yuxuda qara ilan gormek hamilelik turpun nağlı