Balın təzə qalması üçün onu necə düzgün saxlamaq olar?

Balın təzə qalması üçün onu necə düzgün saxlamaq olar?Bal onilliklər ərzində saxlanıla bilən qida növüdür. Bal pəhrizinizdə ən çox yönlü qidalardan biridir. İstər çayınıza əlavə edin, istər kremə tökün, istərsə də sadəcə tostların üzərinə sürtün. Uzunömürlü olmasına baxmayaraq, bu şirin məhsulun ləzzətini qoruması üçün onun saxlanması ilə bağlı bir neçə məsləhətə əməl etməlisiniz. 
Milli.Az lent.az-a istinadən həmin məsləhətləri təqdim edir: 
Yüksək şəkər konsentrasiyasına görə bal ən sabit təbii qidalardan biridir. Bal heç vaxt xarab olmayan və istehlak üçün həmişə təhlükəsiz olan yeganə məhsuldur. Düzgün saxlanılarsa, demək olar ki, ömürlük hesab oluna bilər. Bu da onilliklər və ya daha çox illər deməkdir. O, kristallaşa bilər və keyfiyyət onu ilk aldığınız zamanki qədər yaxşı olmaya bilər, lakin bal hələ də istehlak üçün təhlükəsiz olacaq.
Balın son istifadə tarixi olmasa da, bir çox bal istehsalçıları istehlakçıları məhsulu ən yaxşı halda istehlak etməyə təşviq etmək üçün etiketlərində təxminən iki il saxlama müddəti qeyd edirlər. 
Eyni şəkildə, Qida və Dərman İdarəsi balın keyfiyyətini təmin etmək üçün satın alındıqdan sonra bir il ərzində istifadə etməyi tövsiyə edir.
Balı necə saxlamaq olar? 
Balı həmişə hava keçirməyən şüşə qabda saxlayın. Əks halda, balın tərkibindəki hiqroskopik (rütubəti sevən) şəkərlər havadan nəm çəkəcək və bu da arzuolunmaz mayaların böyüməsinə səbəb olacaq. Plastikin su buxarını, qazları və qoxuları keçirmə qabiliyyəti məlumdur. Bu o deməkdir ki, balı plastik qabda saxladıqda o, nəmini itirə və ya daha da pisi nəm qazana bilər. Digər tərəfdən, şüşə, balı maye və şəkərin düzgün nisbətində saxlayan düzgün bir möhürə malikdir ki, mayalanmadan daha çox rəfdə sabit qalsın.
Bal soyuducuda saxlanmalıdırmı?
Hamısı hansı tutarlılığı bəyəndiyinizdən asılıdır. Bəzi insanlar balın soyuducuda saxlandığı zaman kristallaşmış teksturanın dəyişməsini xoşlayır. Bu sizin üçün belədirsə, soyuducuda saxlamağınızda problem yoxdur. Əks halda, balı qaranlıq və isti olan bir şkafda saxlamaq, əksər insanların xoşladığı nazik, axıcı konsistensiyanı təmin edəcək.
Qeyd etmək lazımdır ki, kristallar, bəlkə də vizual olaraq cəlbedici olmasalar da, sağlamlığınız üçün təhlükəli deyillər. Balınız kristallaşırsa, bankanı isti, lakin qaynar olmayan su qabına qoyaraq həmişə mayeləşdirə bilərsiniz.
Balı çirklənmədən qoruyun
Ən diqqətlə saxlanılan bal belə çirklənə və xarab ola bilər. Bal qabına batırarkən təmiz və quru qabdan istifadə etdiyinizə əmin olun. Balın mayalanmış iyi (alkoqol kimi) və ya üzərində köpük, çəhrayı selik varsa, onu atın.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 923   Tarix: 18 iyul 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər

Kəpəyin yaranması təkcə baş dərisinin qıcıqlanması və ya düzgün şampun seçimindəki səhvlərlə bağlı deyil. xəbər verir ki, bu problem bəzən orqanizmdə daha ciddi proseslərdən xəbər verə bilər. Bunu açıqlamasında rusiyalı dermatoveneroloq

.

Stomatoloq öpüşməyin dişlərə faydasından danışdı

Öpüş zamanı ağızda tüpürcək ifrazı artır və bu proses ağız sağlamlığına müsbət təsir göstərir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt Yekaterina Denisova bildirib. Onun sözlərinə görə tüpürcəyin tərkibində kariyesi

.

Oturaq həyat tərzi yerişi dəyişir - Araşdırma

Uzun müddət oturaq vəziyyətdə qalmaq və fiziki aktivliyin az olması, sağlam gənclərdə, tarazlığın pozulmasına və yerimə tərzinin dəyişməsinə səbəb ola bilər. . xəbər verir ki, ABŞ-dən olan tədqiqatçılar 18-35 yaş arasınd

.

Süni mayalanma qorxusu aradan qalxır - Həkim hormonlarla bağlı mifləri qırdı

Ekstrakorporal mayalanma (süni mayalanma) proseduru hələ də bir çox qadınlarda narahatlıq və qorxu yaradır. Xüsusilə hormonlarla bağlı yayılan miflər bu prosesə qarşı əksəriyyətin həyəcanını artırır. bildirir ki, rusiyal

.

Gündə 4 fincan içmək qocalmanı yavaşladır

Norveçdə aparılan yeni araşdırma göstərir ki, gündə üç-dörd fincan qəhvə içmək bioloji qocalma prosesini yavaşlada bilər. xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, orta miqdarda qəhvə istehlakı hüceyrələrin qoruyucu hissəs

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

.

C vitamininin ən yüksək mənbələri: Portağaldan daha zəngin 10 qida

Portağal, C vitamini deyildikdə əksər insanlar tərəfindən ağla gələn ilk qida olsa da, əslində bu vacib qida maddəsi baxımından daha zəngin alternativlər mövcuddur. xəbər verir ki, Dr. Sohaib İmtiaz askorbin turşusunun (

.

Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin

"Qarnın şişməsi, gəyirmə və nəfəs almaqda çətinlik həzm sistemi problemlərinin əlaməti ola bilər". xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim İrina Volqina deyib. O bildirib ki, bu xüsusilə həzm hərəkətinin pozulması il

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

turlar.az

yemek reseptleri qaşların formalari sac duzumleri baliq qulagi el isleri geyimlər boyuk qadin dosleri uze qulluq maskalari kosmetika usaq geyimleri rus dilin nece orenek salam sekisler banan