Balın təzə qalması üçün onu necə düzgün saxlamaq olar?

Balın təzə qalması üçün onu necə düzgün saxlamaq olar?Bal onilliklər ərzində saxlanıla bilən qida növüdür. Bal pəhrizinizdə ən çox yönlü qidalardan biridir. İstər çayınıza əlavə edin, istər kremə tökün, istərsə də sadəcə tostların üzərinə sürtün. Uzunömürlü olmasına baxmayaraq, bu şirin məhsulun ləzzətini qoruması üçün onun saxlanması ilə bağlı bir neçə məsləhətə əməl etməlisiniz. 
Milli.Az lent.az-a istinadən həmin məsləhətləri təqdim edir: 
Yüksək şəkər konsentrasiyasına görə bal ən sabit təbii qidalardan biridir. Bal heç vaxt xarab olmayan və istehlak üçün həmişə təhlükəsiz olan yeganə məhsuldur. Düzgün saxlanılarsa, demək olar ki, ömürlük hesab oluna bilər. Bu da onilliklər və ya daha çox illər deməkdir. O, kristallaşa bilər və keyfiyyət onu ilk aldığınız zamanki qədər yaxşı olmaya bilər, lakin bal hələ də istehlak üçün təhlükəsiz olacaq.
Balın son istifadə tarixi olmasa da, bir çox bal istehsalçıları istehlakçıları məhsulu ən yaxşı halda istehlak etməyə təşviq etmək üçün etiketlərində təxminən iki il saxlama müddəti qeyd edirlər. 
Eyni şəkildə, Qida və Dərman İdarəsi balın keyfiyyətini təmin etmək üçün satın alındıqdan sonra bir il ərzində istifadə etməyi tövsiyə edir.
Balı necə saxlamaq olar? 
Balı həmişə hava keçirməyən şüşə qabda saxlayın. Əks halda, balın tərkibindəki hiqroskopik (rütubəti sevən) şəkərlər havadan nəm çəkəcək və bu da arzuolunmaz mayaların böyüməsinə səbəb olacaq. Plastikin su buxarını, qazları və qoxuları keçirmə qabiliyyəti məlumdur. Bu o deməkdir ki, balı plastik qabda saxladıqda o, nəmini itirə və ya daha da pisi nəm qazana bilər. Digər tərəfdən, şüşə, balı maye və şəkərin düzgün nisbətində saxlayan düzgün bir möhürə malikdir ki, mayalanmadan daha çox rəfdə sabit qalsın.
Bal soyuducuda saxlanmalıdırmı?
Hamısı hansı tutarlılığı bəyəndiyinizdən asılıdır. Bəzi insanlar balın soyuducuda saxlandığı zaman kristallaşmış teksturanın dəyişməsini xoşlayır. Bu sizin üçün belədirsə, soyuducuda saxlamağınızda problem yoxdur. Əks halda, balı qaranlıq və isti olan bir şkafda saxlamaq, əksər insanların xoşladığı nazik, axıcı konsistensiyanı təmin edəcək.
Qeyd etmək lazımdır ki, kristallar, bəlkə də vizual olaraq cəlbedici olmasalar da, sağlamlığınız üçün təhlükəli deyillər. Balınız kristallaşırsa, bankanı isti, lakin qaynar olmayan su qabına qoyaraq həmişə mayeləşdirə bilərsiniz.
Balı çirklənmədən qoruyun
Ən diqqətlə saxlanılan bal belə çirklənə və xarab ola bilər. Bal qabına batırarkən təmiz və quru qabdan istifadə etdiyinizə əmin olun. Balın mayalanmış iyi (alkoqol kimi) və ya üzərində köpük, çəhrayı selik varsa, onu atın.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 724   Tarix: 18 iyul 2024
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Mandarinin möcüzəvi FAYDALARI

Payız və qış mövsümünün meyvələrindən sayılan mandarinin (naringi) insan orqanizminə ciddi faydaları var. C vitamini ilə zəngin olan mandarini payız və qış aylarında istifadə etsəniz, bu həm artıq çəki almağınıza mane olacaq

.

Mədəaltı vəzi xərçəngi ilə mübarizənin yeni üsulu tapıldı

ABŞ tədqiqat laboratoriyası "Cold Spring Harbor"dan olan alimlər aşkar ediblər ki, fol turşusu ilə immunoterapiya siçanlarda mədəaltı vəzidə bədxassəli şişlərini məhv edir. -a istinadən bildirir ki, alimlərin sözlərin

.

Kimlərə isti havada qəhvə içmək olmaz?

Hər kəs qəhvənin ürək sağlamlığına təsir etdiyini bilir. İsti havalarda isə əlavə bir fincan qəhvənin heç bir faydası olmur. Havanın temperaturu 30 dərəcə və ya daha yüksək olanda hətta qəhvə içmək mümkündürmü?.   -a istinadən bildiri

.

Yatağının yanına su qoyanlara xəbərdarlıq

Gecələr yatağımızın yanına bir stəkan su qoyuruq, çünki su içməyə qalxmağa çox tənbəl oluruq və yuxumuzun kəsilməsini istəmirik. . -a istinadən xəbər verir ki, hər kəsin təkrar etdiyi bu vərdişlə bağlı aparılan araşdırm

.

Beyninizi bu qidalarla qoruyun

Düzgün və sağlam qidalanma zehni qabiliyyətin inkişafına, xüsusilə də yaddaşın güclənməsinə bilavasitə təsir göstərir. Ona görə də, gündəlik rasionda vitamin və minerallarla zəngin qidaların istehlakına üstünlük verilməlidir

.

Həftəsonu yatmaq sağlamlıq üçün xeyirlidir

İngiltərədə keçirilən Avropa Kardiologiya Cəmiyyətinin illik konqresində təqdim edilən araşdırma maraq doğurub. Belə ki, araşdırmaya görə, həftədə iki səhər müntəzəm olaraq yatan insanlarda ürək xəstəliyinə tutulma risk

.

Boynunuza buz qoyub 20 dəqiqə gözləyin - nəticəni görəcəksiniz

Bəzən ağrılara görə müxtəlif dərmanlardan istifadə edirik. Lakin dərman istifadə etməyə üstünlük verməyən insanlar təbii üsulların köməyi ilə ağrıları aradan qaldırmağın yollarını axtarırlar. -a istinadən xəbər verir ki

.

Soğan qabığını atmayın - Bu xəstəliklərin dərmanıdır

Yeməklərin əvəzolunmazı olan soğanın tərkibində A, C və E vitaminləri var. Çiy və ya bişmiş halda istifadə edilən soğanın suyu da sağlamlıq problemləri üçün istifadə olunur. Hətta soğanın qabığıda bir çox xəstəliklərin müalicəsind

.

Elmə məlum olmayan 36 yeni virus aşkarlandı

Çin və digər ölkələrdən olan beynəlxalq alimlər qrupu narahatedici bir kəşf edib. Belə ki, müxtəlif xəstəliklərdən ölmüş 28 növə aid 461 kənd təsərrüfatı heyvanının cəsədində 125 virus aşkarlanıb ki, bunlardan 36-sı əvvəllə

turlar.az

sonxeber.az hamiləlik gozel gorunmek qadin sayti cagatay ulusoy bayatılar vətən haqqında körpə yeməyi cizgi filmi kosmetika terezi burcler haqqinda uzeyir hacibeyli pomidor gözəllik