Balıq ləvəngisi
Ərzaqlar:
1 ədəd balıq
5 ədəd balaca baş soğan
1,5 st qoz ləpəsi
3-x.q alça turşusu
Duz
Istiot
Bitki yağı
Hazırlanması:
Soğanın qabığını soyub ət maşınından keçiririk. Tənzifdə sıxıb acı suyunu çıxarırıq.
Qoz ləpəsini sürtgəcli maşından keçiririk.
Soğan, qoz və turşunu qarışdırırıq. Duz və istiot da əlavə edib qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.
Balığı təmizləyib yuduqdan sonra içini duz, istiot vurub turşulayırıq. Üstünə isə duz və istiot vururuq. (Üstünə turşu vurduqda üstü bişəndə qaralır)
Hazırladığımız içliyi balığın içinə yığırıq.
İçini doldurduqdan sonra sapla tikirik. (Çöplə də bağlamaq olar) Balığın hər tərəfini yağlayırıq.
Soba qabını yağlayıb balığı qoyuruq.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqəyə bişiririk.
Balıq ləvənğisini süfrəyə verdikdə yanında müxtəlif növ turşular qoyulur.
Nuş olsun!









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Kərim böyük bir məktəb idi' - Namiq Məna
Meyxana dünyası sütunlarından birini itirdi' - Mehman Əhmədli
Son vaxtlar məni tanımırdı' - Ağamirzə
Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR
Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır
Çay deyil, meyvədir
Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır
Üç il idi danışıq qabiliyyətini itirmişdi' - Meyxanaçı Kərimin oğlu
Meyxanaçı Kərimin dəfn ediləcəyi yer məlum olub
Güllünün qızı övladını öldürmək istəyib?' - İDDİA
Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı