sebet.az onlayn maqazin

Balıq şorbası RESEPTİ

Tərkibi:
4 ədəd balıq,
2-3 dənə kartof,
2-3 dənə kök,
2 ədəd şirin bibər,
1 ədəd pırasa.
1 quru soğan,
1 qəhvə fincanı düyü,
1 ədəd enginar,
1 ədəd kərəviz,
5-6 ədəd cəfəri,
-5 dəfnə yarpağı,
2 stəkan süd,
1 qəhvə fincanı un,
1 limonun suyu,
2 yumurta,
zeytunyağı,
sirkə,
bir neçə diş sımsaq,
duz,
istiot,
kəklikotu,

Hazırlanması:
Dərin bir qazanın içinə 8-10 stəkan su qoyun və içərisinə bir az duz əlavə edib qaynamağa qoyun.
Yaxşı təmizlənmiş balıqları baş və sümükləri ilə birlikdə bişirmə süzgəcinin içində qazana yerləşdirin.
İri bir neçə parça halında kəsilmiş kartof , soğan və kökləri qaynayan qazana əlavə edin.
Ancaq tərəvəzləri bişirmə süzgəcinin içərisinə atmayın.
İncə doğranmış bibər və pırasanı, küp-küp doğranmış enginar və kərəvizləri, dəfnə yarpaqlarını, kərəviz saplarını, kəklikotunu da bişirmə süzgəcinin kənarına yerləşdirin.
Suda bir neçə dəfə yuyulub süzülmüş , nişastası təmizlənmiş düyünü də əlavə edin.
Balıqları səbzələrlə dolu qaynayan qazandayarım saat qaynadın.
Aradabir üzərinə yığılan köpüyü təmizləyin.
Tel süzgəc içərisindəki balıqları kənara alıb soyumağa qoyun.
Soyuyan balıqların ağ ətlərini qılçıq qalmayacaq şəkildə əzmədən didib tökün.
Yumşalana qədər qaynayan tərəvəzlər olan qazanı bir kənara alın.
Qazanda olan dəfnə yarpaqlarını və kərəviz saplarını çıxardın və tərəvəzlər olan qazanın suyunu kəfgirlə süzün.
Tərəvəzləri əzərək püre halına salın.
Daha sonra bütün ərzaqları bir qazana yığın.
Qazana zeytun yağı qoyub qızmağa başlayınca unu əlavə edibiyi çıxana qədər unu qovurun.
Kənara qoyduğunuz süzülmüş tərəvəzli sudan 6 stəkan suyu yavaş–yavaş əlavə edib un topaclanmayacaq şəkildə 4-5 dəqiqə davamlı qarışdırın.
Püre halında olan tərəvəzləri, ardından 2 stəkan südü, ən sonunda isə didilmiş balıqları əlavə edib vam odda qaynadın.
10 dəqiqə qədər bütün ərzaqları qaynadın.
Yumurta və limon suyunu birlikdə cırpın.
Qaynamaqda olan sudan az-az qaşıqla qazana tökün.
5-6 dəqiqə yenə qaynadın
Ocağı söndürdükdən sonra xörəyin üzərinə çox xırda doğranmış cəfəri gəzdirib qapağını örtün.
Yeməyin daha da dadlı olması üçün həvəngdə döyülmüş sarımsağı , istiotu və sirkəni əlavə edin.

Nuş olsun!
Balıq şorbası RESEPTİ(dadli.az)

Mətbəx     Baxılıb: 903   Tarix: 07 may 2019
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Sultan lokumu RESEPTİ

Tərkibi:. 4 yumurta. 4 qəhvə fincanı şəkər tozu. 1 fincan süd. 5 qəhvə fincanı un. 1 paket qabartma tozu. 1 paket vanil. Krem:. 2,5 st. süd. 4 x.q. un. 7 x.q. şəkər tozu. 1 x.q. kərə yağı. 1 paket vanil. Üzərinə:. 2 st. ilı

İçlikli şor qoğal hazırlanması (VİDEO)

Xəmirin hazılanması üçün lazım olan ərzaqlar:. Yumurt – 3 ədəd. Sarıkök – yarım cay qaşığı. Maya – 100 qram. Su – apardığı qədər. Düz – bir cimdik. Un – 2 kq. İçliyin hazırlanması üçün lazım olan ərzaqlar:. Yumurta – 2 ədəd

Kök salatı

Tərkibi:. 6 böyük təmizlənmiş kök. ¼ stəkan limon suyu. 2 diş xırda doğranılmış sarımsaq. 2 çay qaşığı çörəkotu. ½ çay qaşığı qara istiot. 1 çay qaşığı duz. ¼ stəkan zeytun yağı. ¼ stəkan xırda doğranılmış cəfəri. Hazırlanması:

Paltaryuyan maşını kifdən qorumağın ən sadə üsulu

Kifin ən çox sevdiyi yerlərdən biri də paltaryuyan maşının rezinidir. Çünki məhz burda onun yaranıb, yayılması üçün rütubətdən tutmuş, isti temperaturadək bütün şərtlər var. -ın təqdim etdiyi ən sadə məhlulun köməyilə paltaryuya

Ağızda əriyən toyuq filesi

Məhsullar:. - 500 qr toyuq filesi. - 200 qr qaymaq. - 100 qr üyüdülmüş suxarı. - 50 qr küncüt. - duz, istiot, bitki yağı. Hazırlanması:. 1. Fileni tikələrə doğrayın, duz, istiot vurun, qarışdırın. 2. Üzərinə qaymaq tökün

Sarımsaqlı toyuq sobada. Tez və dadlı!

Məhsullar:. - 1 toyuq. - 6-7 diş sarımsaq. - qara istiot, duz. - mayonez. Hazırlanması:. 1. Toyuğu təmizləyin, yuyun, üstünə və içinə duz və qara istiot çəkin. 2. Sarımsağı təmizləyin, nazik lövhəciklər şəklində doğrayın

Cücə tabaka tavada. Sadə və dadlı!

Məhsullar:. - 1 cücə (1 kq qədər). - 2 x.q. ərimiş yağ. - duz, istiot. Sous üçün:. - 3 diş sarımsaq. - 2 x.q. xama. - 1 x.q. su. - duz, istiot. Hazırlanması:. 1. Cücəni sinəsinin ortasında uzununa kəsin. 2. Taxtanın üzərin

Evdə pizza hazırlamağın SADƏ ÜSULU

Çoxumuz pizza yeməyi sevirik. Hətta bəzilərimiz pizzanı evdə hazırlamaq istəyirik, amma nəticə elə də ürəkaçan olmur. -ın sizə təqdim etdiyi reseptlə pizza hazırlamaq həm çox asan, həm də ləzzətli olur. Bu reseptlə pizzanı

Noxud və qoyun əti ilə sadə və dadlı sup

Tərkib:. - 800 qr qoyun əti. - 200 qr noxud. - 2 pomidor. - 3 kartof. - 1 soğan. - 2 x.q. tomat. - duz, istiot. - zövqə görə göyərti. Hazırlanması:. 1. Noxudu axşamdan suda isladın. 2. Əti 1 saat bişirin, noxud əlavə edin


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az maskalar qadin dunyasi qis geyimləri 2020 saç həkimi huseyn cavid seirleri sevgi dünyası hicab ortukleri kosmetika urek.bulanma bas agrisi sancilanma ginekoloji agrilar hansi orqanlaravurur