Balıq şorbası RESEPTİ

Tərkibi:
4 ədəd balıq,
2-3 dənə kartof,
2-3 dənə kök,
2 ədəd şirin bibər,
1 ədəd pırasa.
1 quru soğan,
1 qəhvə fincanı düyü,
1 ədəd enginar,
1 ədəd kərəviz,
5-6 ədəd cəfəri,
-5 dəfnə yarpağı,
2 stəkan süd,
1 qəhvə fincanı un,
1 limonun suyu,
2 yumurta,
zeytunyağı,
sirkə,
bir neçə diş sımsaq,
duz,
istiot,
kəklikotu,

Hazırlanması:
Dərin bir qazanın içinə 8-10 stəkan su qoyun və içərisinə bir az duz əlavə edib qaynamağa qoyun.
Yaxşı təmizlənmiş balıqları baş və sümükləri ilə birlikdə bişirmə süzgəcinin içində qazana yerləşdirin.
İri bir neçə parça halında kəsilmiş kartof , soğan və kökləri qaynayan qazana əlavə edin.
Ancaq tərəvəzləri bişirmə süzgəcinin içərisinə atmayın.
İncə doğranmış bibər və pırasanı, küp-küp doğranmış enginar və kərəvizləri, dəfnə yarpaqlarını, kərəviz saplarını, kəklikotunu da bişirmə süzgəcinin kənarına yerləşdirin.
Suda bir neçə dəfə yuyulub süzülmüş , nişastası təmizlənmiş düyünü də əlavə edin.
Balıqları səbzələrlə dolu qaynayan qazandayarım saat qaynadın.
Aradabir üzərinə yığılan köpüyü təmizləyin.
Tel süzgəc içərisindəki balıqları kənara alıb soyumağa qoyun.
Soyuyan balıqların ağ ətlərini qılçıq qalmayacaq şəkildə əzmədən didib tökün.
Yumşalana qədər qaynayan tərəvəzlər olan qazanı bir kənara alın.
Qazanda olan dəfnə yarpaqlarını və kərəviz saplarını çıxardın və tərəvəzlər olan qazanın suyunu kəfgirlə süzün.
Tərəvəzləri əzərək püre halına salın.
Daha sonra bütün ərzaqları bir qazana yığın.
Qazana zeytun yağı qoyub qızmağa başlayınca unu əlavə edibiyi çıxana qədər unu qovurun.
Kənara qoyduğunuz süzülmüş tərəvəzli sudan 6 stəkan suyu yavaş–yavaş əlavə edib un topaclanmayacaq şəkildə 4-5 dəqiqə davamlı qarışdırın.
Püre halında olan tərəvəzləri, ardından 2 stəkan südü, ən sonunda isə didilmiş balıqları əlavə edib vam odda qaynadın.
10 dəqiqə qədər bütün ərzaqları qaynadın.
Yumurta və limon suyunu birlikdə cırpın.
Qaynamaqda olan sudan az-az qaşıqla qazana tökün.
5-6 dəqiqə yenə qaynadın
Ocağı söndürdükdən sonra xörəyin üzərinə çox xırda doğranmış cəfəri gəzdirib qapağını örtün.
Yeməyin daha da dadlı olması üçün həvəngdə döyülmüş sarımsağı , istiotu və sirkəni əlavə edin.

Nuş olsun!
Balıq şorbası RESEPTİ(dadli.az)

Mətbəx     Baxılıb: 2705   Tarix: 07 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

geymler 2025 adlarin menasi geyim və ayaqqabılar üzdəki ləkələr vegetativ sinir sistemi tutmalar salatlarin hazirlanmasi bezedilmesi kosmetika insan novruz bayramina aid hakistalar porno qoğalın nağlı intim munasibetler