Balqabaqlı aş

Balqabaqlı aşƏrzaqlar:Balqabaqlı aş

3 st uzun düyü

500 q qoyun əti

500 q balqabaq

3 ədəd baş soğan

1 ədəd nar

3-4 x.q əridilmiş kərə yağı

1 x.q zəfəran

Duz

Istiot

Hazırlanması:

Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.

Balqabaqlı aşSoğanı doğrayıb duz və yağ töküb qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

Balqabaqlı aşBalqabaqlı aşSoğanı qovurduqdan sonra xırda doğranılıb suda bişmiş qoyun ətini  üstünə əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.

Balqabaqlı aşBalqabağın qabığını soyub yuduqdan sonra sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.

Balqabaqlı aşBalqabağı ət ilə soğan qovurmasına əlavə edirik.

Balqabaqlı aşNarı dənələyirik.

Balqabaqlı aşQarışığı 5-10 dəqiqə qovurduqdan sonra dənələnmiş narı üstünə əlavə edirik

Balqabaqlı aş15-20 dəqiqə vam odda yaxşı qovururuq. Tamam yağa düşür.

Balqabaqlı aşAdi qaydada düyünü qaynadıb süzürük. Süzülmüş düyünün üstünə zəfəran şirəsi tökürük.

Balqabaqlı aşQazanın dibinə az yağ töküb əridirik.

Balqabaqlı aşDüyünün yarısını tökürük və az yağlayırıq.

Balqabaqlı aşHazırladığımız balqabaq qovurmasını düyünün üstünə yayırıq.

Balqabaqlı aşQalan düyünü də üstünə yöküb yağ töküb aşı dəm almağa qoyuruq.

Balqabaqlı aşAş 1 saat dəmdə qalmalıdır. Sonra aşımız hazırdı.

Qaba düyünü təpəcik şəklində yığıb üstünə balqabaq qovurması qoyub qaynar yağ verib süfrəyə veririk.

Balqabaqlı aşNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4224   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim dəbləri maskalar kosmetik vasiteler toyuqlar haqqinda elm haqqında aforizmlər fotoqaleriya otaq dizaynları buga burcu məsəllər salatlar novruz bayramina aid hakisdalar xanım az