Balqabaqlı aş
Ərzaqlar:
3 st uzun düyü
500 q qoyun əti
500 q balqabaq
3 ədəd baş soğan
1 ədəd nar
3-4 x.q əridilmiş kərə yağı
1 x.q zəfəran
Duz
Istiot
Hazırlanması:
Zəfəranın üstünə qaynar su töküb dəm almağa qoyuruq.
Soğanı doğrayıb duz və yağ töküb qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

Soğanı qovurduqdan sonra xırda doğranılıb suda bişmiş qoyun ətini üstünə əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.
Balqabağın qabığını soyub yuduqdan sonra sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.
Balqabağı ət ilə soğan qovurmasına əlavə edirik.
Narı dənələyirik.
Qarışığı 5-10 dəqiqə qovurduqdan sonra dənələnmiş narı üstünə əlavə edirik
15-20 dəqiqə vam odda yaxşı qovururuq. Tamam yağa düşür.
Adi qaydada düyünü qaynadıb süzürük. Süzülmüş düyünün üstünə zəfəran şirəsi tökürük.
Qazanın dibinə az yağ töküb əridirik.
Düyünün yarısını tökürük və az yağlayırıq.
Hazırladığımız balqabaq qovurmasını düyünün üstünə yayırıq.
Qalan düyünü də üstünə yöküb yağ töküb aşı dəm almağa qoyuruq.
Aş 1 saat dəmdə qalmalıdır. Sonra aşımız hazırdı.
Qaba düyünü təpəcik şəklində yığıb üstünə balqabaq qovurması qoyub qaynar yağ verib süfrəyə veririk.
Nuş olsun!









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?
"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"
Madonna 29 yaşlı nişanlısına ərə gedir
Fahriye məşhur brendin tədbirində
"Game of Thrones" Ukraynada qadağan olunur
Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI
Brilliant Dadaşova ilə Afaq küsülüdür
Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti
3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir
Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir
Efirləri sponsorları olanlar ələ keçirib' - Əməkdar artist