Bamiyənin faydaları haqqında

Bamiyənin faydaları haqqındaBamiyə (lat. Abelmoschus esculentus, əvvəlki adı lat. Hibiscus esculentus) - əməköməcikimilər fəsiləsinə aid ekzotik və birillik bitki növüdür.
Bu bitkinin kimyəvi tırkibinə görə bir çox faydalı xüsusiyyətləri var. Bamiyə canlandırıcı və cavanlaşdırıcı qida olduğu üçün istifadə etmək məsləhət edilir. Tərkibində fol turşusu yer tutduğu üçün hamilə və südverən qadınların qida rasionuna əlavə olunması tövsiyə olunur.
Bamiyənin xassələri
Bu yaxınlarda beynəlxalq alimlər qrupu belə bir nəticəyə gəliblər ki, bamya diabet müalicəsində də çox faydalıdır. Aşkar edilmişdir ki, bu bitkini müntəzəm olaraq qidalarda istifadə etmək təhlükəli xəstəliyin inkişafı üçün məsul genlərin fəaliyyətini dəyişə bilər. Araşdırmalar göstərir ki, gələcəkdə bamya bitkisi şəkərli diabet üçün hazırlanan dərman preparatlarının əsas tərkibi kimi istifadə ediləcək. Hələki, bamyadan hazırlanan xüsusi dərman preparatları yoxdur, lakin onu su ilə qarışdırmaq və heç bir dərman preparatı, insulin istifadə etmədən qanda şəkərin səviyyəsi azaltmaq mümkündür. İş burasındadır ki, yüksək lif tərkibinə görə bamiyə bağırsaqda şəkərin sovrulmasını yavaşladır.
Bamiyə tərkibli suyu necə hazırlamalı?
Bunun üçün bamya bütün gecə ərzində suda qalmalı, növbəti səhər isə həmin su içilməlidir. Bamiyə xərçəng inkişafı riskini əsasən də yoğun bağırsaq xərçəngininin inkişafını azalda bilir. Bamiyə tərkibli suyun qəbulu depressiyanı yüngülləşdirir. Bu bitki iltihab azaltma tərkibli olduğu üçün bəzi ağciyər xəstəliklərinin, boğaz ağrılarının, mədə xoralarının müalicəsində müsbət təsirini göstərə bilər.
Beləliklə bu kəşf sayəsində bir çox insanlar insulin asılılığından azad olacaq və diabeti keçirmək daha asan olacaq.
Bu inanılmaz məlumatı siz də dostlarınızla paylaşın!
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1534   Tarix: 12 yanvar 2021
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksiniz

Qış aylarında H3N2 qripi, Covid-19, RSV və rinovirus kimi infeksiyaların yayılması sürətlənib. Mütəxəssislər xəstəlik zamanı düzgün qidalanmanın immunitetin qorunmasında mühüm rol oynadığını bildirirlər.  xəbər verir ki

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

turlar.az

yemek reseptleri gozel gorunmek aksessuarlar kök suyu necə tez arıqlayım uze qulluq maskalari gullu cantalar kosmetika ariqla bedii edebiyyat bayatı lakonizim webnem tovuzlu