Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddəti haqqında çoxumuz düşünmürük".
Bu sözləri qida texnoloqu Yelena Erşova "Lenta.ru"ya bayram yeməklərinin saxlanmasının incəliklərindən danışarkən deyib.
"Soyuducuda +2...+6° temperaturda çiy tərəvəzlərdən və ya meyvələrdən, ət, toyuq əti, hisə verilmiş ət, qaynadılmış tərəvəzlərdən hazırlanan salatların əksəriyyəti 18 saatdan çox olmamaq şərti ilə təhlükəsiz şəkildə saxlanıla bilər. Ancaq konservləşdirilmiş tərəvəz və ya qaynadılmış yumurta əlavə edilən salatlar yalnız altı saat, dəniz məhsulları ilə salatlar qarışdırılmadan - 12 saata qədər, turşu, duzlu, turşu tərəvəzli salatlar - 36 saata qədər saxlanıla bilər. Mayonez və ümumiyyətlə, müxtəlif souslar salatların saxlama müddətini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır, çünki hər hansı bir sous mikroorqanizmlərin inkişafını sürətləndirir. Ümumiyyətlə, yeni il salatlarını böyük miqdarda hazırlamamaq doğru deyil və bayram zamanı yeyilməyənləri yalnız xüsusi qida qablarında saxlamaq lazımdır ki, bu da onlara havanın daxil olmasını minimuma endirir və oksidləşdirici proseslərin sürətlə başlamasının qarşısını alır", - ekspert bildirib.
Erşova meyvə salatlarının saxlama müddətini uzatmaq üçün yalnız yuyulmuş və yaxşıca qurudulmuş meyvələrdən istifadə etməyi məsləhət görüb. Xama və ya qatıqla bəzədilmiş salatlar ümumiyyətlə saxlanmaq üçün nəzərdə tutulmur, çünki sousların turşuma prosesi isti otaqda yarım saatdan sonra başlayır.
"Eyni zamanda bəzi salatlar hətta dondurula bilər: məsələn, yunan salatı donmağa yaxşı dözür və dondurucuda bir neçə aya qədər saxlanıla bilər. Kələmdən hazırlanmış salatları da dondura bilərsiniz: ağ kələm, Çin kələmi, gül kələm. Mayonez sousları ilə hazırlanan salatlar dondurulmamalıdır, çünki onlar əridildikdən sonra formasını və dadını itirirlər. Yağlı yeməklər isə donmağa yaxşı dözür və əridikdən sonra dadını itirmir", - texnoloq yekunda vurğulayıb. (Publika.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 702   Tarix: 01 yanvar 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu yaş dövrü qadın üçün çox təhlükəlidir

Həkim Con Stevenson qadın üçün ən təhlükəli yaşı açıqlayıb.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin fikrincə, həyatın bu dövründə dəhşətli xəstəliklərin inkişaf riski artır:. "Yaşlandıqca hamımızın müxtəlif xəstəlikləri

.

Eşq ilahəsinin qanından yaranmış qızılgül - Min dərdə dərmandır

Yunan əfsanəsinə görə, ilahə Yunona meşə tanrısı Adonisə aşiq olur. Ona olan sevgisinə görə, göylərdən yerə enən zərif və gözəl ilahə meşələrdə sevgilisinin arxasınca o qədər gəzir ki, ayaqlarını kol-kos cızır, yaralayır

.

Necə yeyirsiniz - sürətli, yaxud yavaş? Bu, xarakteriniz haqqında çox şey deyə bilər

Xarakter əsasən insanın davranışını müəyyənləşdirir. Temperament hətta yemək yeməyinizə təsir edə bilər. Səhər yeməyi, nahar və ya şam yeməyi zamanı sizin və digər insanların davranışlarını təhlil edin. Yeməyi nə qədər te

.

Qəhvə dənəcikləri ağacdan fincanınıza belə gəlir - FOTOLENT

Dünyanın hər yerində insanların sevimlisi olan qəhvə, çətin şərtlər altında yığılır və yığılan qəhvə dənəcikləri qurudulduqdan sonra üyüdülüb süfrələrimizə gəlir.   -a istinadən xəbər verir ki, Şərqi Afrika ölkəsi olan Efiopiy

.

Yaxşı yatmaq üçün axşamlar çaya nə qatmaq olar?

Bir çox insan axşamlar çay içməkdən qorxurlar. Çünki gümrahlaşıb, yuxularının qaçmasından çəkinirlər. Lakin çayı müəyyən qaydalarla dəmləsəniz, problem yaranmaz. Əksinə şirin yuxu üçün faydalı olar.   -a istinadən xalq təbabətində

.

Xərçəngi aşkarlamaq üçün yeni üsul - Süni intellektdən istifadə edəcəklər

Şotlandiyada xərçəngin aşkarlanması üçün süni intellektlə çalışan kompüter proqramı hazrılanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatçılar xərçəngi yüksək dəqiqliklə müəyyən etmək üçün süni intellektdən istifadə edən kompüte

.

Bu şəxslərə lobya yemək QADAĞANDIR

Lobya çox sağlam bir qida olsa da, bəzi insanlar ondan uzaq durmalıdır. .   -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq, dietoloq Elena Syurakshina kimlərin lobya yeməməli olduğunu açıqlayıb. Kim lobya yeməməlidir?. Tərkibindək

.

Qarğıdalı saçaqlarını dəmləyib için - Bu dərdə çarədir

Qarğıdalının saçaqları əksər hallarda atılır. Lakin əslində bu saçaqlardan hazırlanan çayın bir çox faydası mövcuddur. -a istinadən xəbər verir ki, qarğıdalı saçağında yüksək miqdarda antioksidant, lif, vitamin və mineralla

.

Şaftalının orqanizmə saymaqla bitməyən faydaları

Yayda şirin, şirəli şaftalıya kim yox deyə bilər? - Şaftalının faydalarını öyrəndikdən sonra onu gündəlik rasionunuza daxil edəcəksiniz. -a istinadən şaftalının şəfalı xüsusiyyətlərini təqdim edir:. - Orta ölçülü bir şaftal

turlar.az

sonxeber.az sac duzumleri toy gecesi gozel gorunmek qadın haqqinda dolu xanimlar ucun donlar at gucu nece hesablanir kişi xəyanəti kosmetika atalar sözləri baliq burcu vətən həsrəti azərbaycan qiz evi haxista