Bibər dolması
Ərzaqlar:
500 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi
500-600 q şirin bibər
2 x.q əridilmiş kərə yağı
Duz
İstiot
1/3 st bulyon ya da su
Çay qaşığının ucunda darçın
Sarıkök
Qatıq
Hazırlanması:
Qiyməni hazırlamaq üçün soğan ilə çəkilmiş (500 q ətə 1-2 ədəd baş soğan) qoyun ətini yağ əlavə edib qovururuq. Tam bişməsi üçün az su əlavə edib bişiririk. Suyu çəkilib yağa düşəndə darçın, sarıkök, duz və istiotunu töküb 5-10 dəqiqə qovurub götürürük.
Bibərləri yuyub ağız hissədən kəsib içini çıxardırıq.
Hazır qiyməni bibərin içinə yığırıq.
Üstünə bulyon (su) və əridilmiş yağ əlavə edib vam odda 20-25 dəqiqə bişiririk.
Yeməyin suyu çəkilib yağa düşəndə hazır olacaq.
Hazır dolma süfrəyə verildikdə yanında qatıq verilir.
Nuş olsun!









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Kişilərin yataqda ən böyük düşməni açıqlandı
Saçlar niyə vaxtından tez ağarır? - Stresslə əlaqəsi yoxdur
Budun forması sağlamlıq problemlərini göstərirmiş
Fatimə yenidən plastik əməliyyat etdirəcək
Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır
Bakıda 200 minlik xına, yarım milyonluq toy edilir
Duş geli ilə saçını yuyanlara həkimdən xəbərdarlıq
Kevin Speysi yenidən hakim qarşısına çıxacaq
Tacir sənətkar deyil!'- Aminadan qalmaqallı açıqlama
Məşhur müğənni 40 yaşında vəfat etdi
Robot ağrıkəsicilər hazırlandı - Toxumanı tapıb sağaldır, sonra da yox olur