Bibər dolması
Ərzaqlar:
500 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi
500-600 q şirin bibər
2 x.q əridilmiş kərə yağı
Duz
İstiot
1/3 st bulyon ya da su
Çay qaşığının ucunda darçın
Sarıkök
Qatıq
Hazırlanması:
Qiyməni hazırlamaq üçün soğan ilə çəkilmiş (500 q ətə 1-2 ədəd baş soğan) qoyun ətini yağ əlavə edib qovururuq. Tam bişməsi üçün az su əlavə edib bişiririk. Suyu çəkilib yağa düşəndə darçın, sarıkök, duz və istiotunu töküb 5-10 dəqiqə qovurub götürürük.
Bibərləri yuyub ağız hissədən kəsib içini çıxardırıq.
Hazır qiyməni bibərin içinə yığırıq.
Üstünə bulyon (su) və əridilmiş yağ əlavə edib vam odda 20-25 dəqiqə bişiririk.
Yeməyin suyu çəkilib yağa düşəndə hazır olacaq.
Hazır dolma süfrəyə verildikdə yanında qatıq verilir.
Nuş olsun!









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Həyat yoldaşımın ilk evlilikdən olan oğulları ilə dostam
Kamilə Nəbiyeva oğul anası oldu
Qoncanın yeni layihəsi bəlli oldu
Röya qardaşına avtomobil hədiyyə etdi
Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə
Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI
"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri